Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Stasiu :)

Ładny zbiorek -szczególnie jak na czerwiec :) Rzeczywiście grzybki w tym roku nie czekają do jesieni, nawet w ogrodzie rosną już prawdziwki i koźlarki. Czy to zapowiedź wczesnej jesieni??? Mam nadzieję, że nie i że jeszcze nacieszymy się prawdziwym latem - i nasze kwiaty też :P

Buziaki ;:79
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Iwa, :D , tak sie pogubiłam że pomyliłam Cię i Twoje piękne żaby łazienkowe z Inną Zapaloną Ogrodniczką. Masz piekne żabusie w pięknej łazience. Ja mam trzy żaby: mydeniczkę, kubek do mycia zębów, i żabę dekorację, wisi na ścianie. Jak uda mi się zrobić zdjęcia to pokażę.
Dzięki Bogu, w Opolu i w Szczedrzyku z wodą spokojnie. Koryto Odry zostalo porządnie zrobione i woda, choc bystra łatwo płynie dalej. W jeziorach turawskich jest jeszcze dużo miejsca na wody opadowe. Najgorsze są te deszcze i burze. Szaleją codziennie. Pranie zrobione w zeszły piatek dosuszałam jeszcze dzisiaj. Jak ogladam swoje kwiaty, pomidory.... to sie chce płakać. Do tego doszły chrabąszcze. Obgryzają mi liście, gdzie tylko im się uda, a szczególnie na starych, wysokich drzewach owocowych. A ja je wyciągam z wody, jak wpadają do beczki, aby się nie potopiły. Ale jestem głupia, ale teraz wezmę sie za nie. :tan
Rodzinka na wakacjach (tata jak zwykle sie wyleguje): Obrazek Obrazek:
poważna rozmowa: czy żaby przynosi bocian?
Obrazek
królowa nie w humorze, bo ją bocian złapać może: Obrazek.
Kończę, pa, pa, idę ;:19
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Ta żabia rodzina jest urocza. Muszę ją mieć - gdzie ty je kupujesz Stasiu :?: :?:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga IWO, dziękuję za odwiedziny.
Żabki kupuję gdzie się da. Najbardziej w sklepach ogrodniczych,ale też trafiam na nie w maleńkich sklepach wiejskich. Raz trafiam na 1 żabunię innym razem na 3 szt. To zależy. Często czekam na promocje. Jak zaczyna się w sklepach ogrodniczych wyprzedaż, to można je kupić taniej niż przed sezonem. Dzisiaj jadę do ogrodniczego, jak coś będzie to dam znać.
żaba poidełko:
Obrazek,
... myślę, więc jestem.........
Obrazek,
żaba myśli:" będzie słoneczko, czy znowu deszcz?"...... Obrazek.
Z żabusiami, ropuchami życzę słonecznego dnia, stasia
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
x-d-a

Post »

Stasiu, rewelacyjne te Twoje żabki!
Bardzo, bardzo mi się podobają...
U mnie dzisiaj gorąco i parno, a burza krąży dookoła...
Miłego dnia życzę :lol:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Stasiu :D
Chyba zakochałam się w Twoich żabkach ;:182
Napatrzeć się na nie nie mogę ;:173
Są bossssskie ... ;:109
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Stasiu
Trafiłam do Ciebie przypadkiem,przeglądając wątek Ireny i muszę Ci powiedzieć,że się u Ciebie zasiedziałam.Ciekawie opowiadasz o początkach swojej przygody z ogrodem i co strona to widać efekty Twojej pracy.Jeśli nie masz nic przeciwko-będę Cię odwiedzać
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Iwa, bylam wczoraj w sklepie ogrodniczym i dokupilam jedną średnio-dużą żabę. Jeszcze jej nie sfotografowałam. Z żabiej rodziny widziałam: tatę-leniwca i 1 dziecię, to większe. Pani powiedziała, że znowu przyjdzie towar, to żabki będą nowe. Jak coś to dam zanć, tak jak obiecałam.
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Dziękuję ci Stasiu. Ja w takim razie zrobie rozeznanie w poblizu mojego domu, bo prawdę mówiąc jak wchodzę do ogrodniczego to jakiejś choroby z oczami dostaję - bo widzę wybiórczo - tylko roślinki :lol: Jak żaby są u ciebie to musza być i u mnie, w końcu to jedno województwo. A ta zadumana żaba jest też urocza - te oczka szukajace rozumku w swojej główce - piękne :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje Drogie Dziewczyny: dala, aanula i Hanka1, cieszę się bardzo że lubicie moje żabki, ja też je lubię a wręcz jestem w nich zakochana. Zawsze podziwiam życie tych gadów. Ropuchy sa takie brzydkie, a u mnie mają pierwsze miejsce i się tak fajnie nazywają z łaciny (bufo-bufo), kto wymyślił tę nazwę? Musiał być to wesoły człowiek. Ropucha szara - bufo-bufo....hi, hi, hi.....Jak ropuszki (te żywe) są małe, to ja je łapię i zanoszę do ogrodu. Większe na łopatę i jak się uda też do ogrodu, ale zazwyczaj mi uciekną i skakają. Diuna je goni, ja się drę na Diunę (moja suczka- głupia jak but z lewej nogi), a wokoło mają ubaw i zaglądają co ja znowu wymyśliłam, że się drę na pół wsi jak stare prześcieradło. Samej mi się chce śmiać z mojego zachowania. Pozdrawiam, życzę słoneczka i miłego dnia, stasia-krzykaczka.Albo kaczka-nieboraczka.
Obrazek,
Obrazek
A teraz czas na żart:
Leży facet na łożu śmierci. Lekarz powiedział, że nie dotrwa do rana. Nagle poczuł z kuchni zapach jego ulubionych ciasteczek czekoladowych robionych przez żonę. Ostatkiem sił wydobył się z łóżka i czołga się do kuchni. Zapach tych ciasteczek przypominał mu dziecinstwo, on wiedział, że zasmakuje ich po raz ostatni. Wczołgał się do kuchni i widzi, jak jego żona przygotowuje te ciasteczka, o których teraz marzył... Ostatnimi siłami sięgnął po jedno i w tym momencie żona zdzielila go ścierką mówiąc: - Zostaw ku***, to na stypę!
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wspaniałe żabki ,a i opowieści zajefajne .Z ostatniej uśmiałam się do łez . :;230 :;230 :;230
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

Zaczynam Stasiu Droga trochę popatrywać na świat oczami Twoimi.
Bo dziś byłam w Nomi i w Castoramie w Koninie i oczywiście zrobiłam to co i Ty robisz - zaczęłam wypatrywać fajnych żab.
Oby tak dalej...
Ale Stwórcy dziękuję co wieczór, że Ty myszy nie wybrałaś na swoje ulubienice ogrodowe, bo tych to się boję potwornie, choć one wstręciuchy chyba sentyment jakiś do mnie mają, bo co jesień sie do mnie z pól i łąk próbują przenieść na zimę...
Pozdrowionka z Wielkopolski
Aga
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stasiu Twoje żabki są prześliczne a i z ostatniego kawału(żarciku)się pośmiałam.Dziękuje Tobie za odwiedziny.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Co prawda nie lubię żab ani żadnych płazów ale Twoje mi się podobają.Żart super-proszę o więcej.Przeczytałam moim dziewczynom w pracy i jeszcze leżą ze śmiechu na biurkach.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, do mnie myszy też wchodzą do domu. Opowiem Ci taką przygodę:
przyjechała do mnie kuzynka z mężem. Chłopaki siedza sobie w pokoju ;:136 , a ja z Agatą (tak ma na imię moja kuzynka) siedzimy sobie w kuchni, bo Agata ma zły nawyk ;:209 : pali papierosy. Siedzimy, gaworzymy o wszystkim i o niczym, popijamy nalewkę z aronii mojej własnej roboty, a tu nagle coś mi śmignęło przed oczami. Myślę sobie, chyba za dużo wypiłam, nic nie mówię i spogladam ukradkiem w kąt. Nagle jest, potwór szary, z długim ogonem coś niesie w pysku. Ja w krzyk i pisk! Zleciały się chłopaki, zaglądają pod piec (bo w kuchni mam zabytek: piec kuchenny, kaflowy) a tam zbój nad zbóje..... MYSZ!!!!! Ona skacze bo nie ma gdzie uciec, chłopy chcą ją złapać, ale mają gołe ręce, a mysz po kolanach kuzyna uciekła w głąb kuchni, za szafki. Trudno było ją złapać. Rajzowała w zimie w kuchi, w spiżarni i dużym pokoju. Najbardziej smakowały jej psie przysmaki i cukierki miętowe w czekoladzie. Ale mysz to mysz, nie załadnie pachnie, wyprowadzic się nie chciała. Musieliśmy kupić łapkę i ..... po myszy. Szkoda że bidula tak skończyła. Mogła wrócić na łono natury....... ;:24
Adresy do moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”