Galeria.Dalie Anulki

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

Szczególnie podobają mi się Dutch Carnaval i Centennial są po prostu bombowe
moje te starsze pomału pokazują pąki ale na te nowe to będę jeszcze troche czekała :?
że się ciebie nie posłuchałam :evil:
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne, cudne i nawet podobne do moich (taka lekko liliowa, biało - czerwona i uff jedną nazwę zapamiętałam - kokoska)
Ale kiedyż one zakwitną? -w tych deszczach -któż to wie
pozdrawiam
Aga
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No widzisz-prawie cała Polska czeka na słońce a ja podlewam ogród :evil: Paranoja-dzisiaj 30 stopni i ani kropelki deszczu.
Jak u mnie będą przekwitały to u Ciebie będzie cudnie :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz piękne dalie :!: Ja akurat ich nie posiadam lecz muszę nabyć je jak najszybciej ponieważ zaraziłaś mnie chorobą daliową :mrgreen: A kiedy je kupić :?: Chyba najlepiej wiosną to od razu wtedy posadzę je do ogrodu :wink:
Pozdrawiam Dawid
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dawid bardzo się cieszę ,ze i Ty nabrałes ochotę na dalie.To są fantastyczne kwiaty i mało kłopotliwe.
Karpy kupuje się na wiosnę .Jak mi się przypomnisz gdzies w styczniu to dam Ci namiary :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Vuurvogel Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ach Anulko, od cztrech dni nie byłam na ogrodzie (ta okropna praca zmianowa) . I cóż tam jutro zobaczę? Trzymaj kciuki, by już zaczęły, bo nie mogę sie doczekać.
Choć gdzie moim do Twoich ślicznotek
Pozdrawiam
Aga
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu widzę ,że i tego roku powiększyłaś swoją kolekcję dalii, są one cudne, jestem godna podziwu ,że zapamiętujesz ich nazwy ja mam z tym szalony problem :lol: :lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Witaj Anulko,obejrzałam Twoje dalie pierwszy raz i...jestem CHORA!!Uwielbiam te kwiaty,chociaż sama nie mam ogródka ale ma mój syn.I tam właśnie eksperymentuje i się wyżywam.Na początku roku zamówiłam kilka sztuk(10) u pewnego pana z ogłoszenia,nie odpowiadał na telefony, no i nic nie przysłał.Byłam taka zawiedziona!!Częśc z nich pooglądałam w Twoim ogrodzie,a jest co oglądać!!!Możesz być z nich dumna!!Kupujesz wiosną?Czy masz jakiś sprawdzony adres czy z katalogu?Przepraszam za tyle pytań.
Pozdrawiam serdecznie Grażyna.
Patafix
50p
50p
Od: 11 lip 2009, o 16:19

Post »

Śliczne dalie Anulko, tylko pozazdrościć można takich. Mam ich mało, ale jak popatrzyłem na twój śliczny ogródek to sobie pomyślałem że wiecej ich posadzę, takie piękne okazy jak twoje można rzadko podziwiać. Naprawdę masz śliczne kwiaty.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Anulko (jak moja córcia :D ) - no co ja tu będę pisać... BOSKIE!!!
Ja przygodę z daliami dopiero zacznę... na nowo :roll:
Kiedyś... dawno temu - obraziłam się na nie, bo miałam takie pospolite odmiany, a po dwóch sezonach wszystkie sie zrobiły takie same... za karę zostały na zimę w ziemi :evil:
Aaaa... i robactwa w nich było... koszmar...

W tym ogródku mam w tej chwili chyba 3 dalie... nie... 4 :lol: - jeden nieplanowany gratisik do tegorocznego zamówienia w cebulach - jeszcze nie kwitnie, więc nie wiem co to będzie... ale na pewno niewysoka...
Bez rewelacji, bo najpierw muszę je wyczuć... przwdę mówiąc, nie wiem czy to podlewanie w piwnicy... wysadzanie do donic... u mnie raczej - jak dotąd - wszystko co ogródkowe, działo się w ogródku :roll:
No dobra... chyba pozwolę mojemu M w końcu posprzątać piwnicę - przez tydzień go w domu nie będzie, jak się zabierze :lol: ... A przy oknie zrobię sobie stanowisko ogrodnicze...
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witajcie! :D :D

Aga-wszystkie dalie są ładne i Twoje też :D Zrób zdjęcia to zobaczymy co Ci zakwitło.czasami opakowanie jest mylące i odwrotnie,ale ja lubie takie ''jajka niespodzianki''

Dorotko -nie zapamiętuję :evil: .Na dodatek zmazały mi się napisy ,ale w przyszłym roku staranniej oznaczę

Grazynko ja kupuję z katalogu i od jednego pana.Mogę Ci podac do niego namiary.Moze to ten sam ,ale zawsze trzeba napisać zamówienie.Dalie kupuje się na wiosnę a zamówienie składa juz w styczniu.
napiszę Ci na pw
Patafix-dziękuję :D Posadz sobie duzo dalii jedna przy drugiej.Wtedy się nie kładą ,a jak któras jest paskudna to zaraz wyrywam.Niestety często zdjęcia są wyolbrzymione.w tym roku jeszcze okropnie skorki pogryzły płatki :?

Gosiu-warto miec dalie a ,jak nie chcesz ich wykopywac to pozostaje kupowanie nowych karp co roku.Jak nie są drogie to warto.Jak tak robię z mieczykami i tulipanami. :D

Patafix-polecam dalie ,bo naprawdę warto.Teraz kiedy duzo kwiatów juz przekwita one królują w całej okazałosci.To są bardzo wdzięczne kwiaty :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

DALIE 2009

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
to jeszcze nie koniec-rozkwitają następne :wink:

Mam nadzieję ,że po obejrzeniu tych zdjęć zachęcę niektórych ,aby spróbowali mieć te kwiaty w swoich ogrodach.Naprawdę są wspaniałe,długo kwitną i tak mało są wymagające :D
Miłego oglądania :D :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu cudowne dalie, naprawdę jest się czym zachwycać. Ja tego roku zakupiłam też dalie niskie, polecam. Na razie nie zrobię zdjęć aparat odmówił posłuszeństwa, naprawa się przedłuża, pewno okaże się ,że trzeba kupć nowy :cry: :cry:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No cos trzeba robić :wink: J
Obrazek