Monisiu cieszę się że już wróciłaś, to ja od razu mam do ciebie prośbę o ratunek bo coś zaczyna się dziać z moją azalią traci listki od góry i został jeden pęd bez listków , cały czas u nas padał deszcz ale i tak w przerwach pryskałam amistarem za to ten chory rododendron już wypuszcza zdrowe listki Co robić poradź
Katarynkopo prostu zbieram i rozgniatam fuj :x
Ewuśta hosta nie jest mała ale i nie olbrzymka taka średnia może dodam zdjęcie dla porównania
Marysiu, szczerze mówiąc nie mam pojęcia, nigdy nie widziałam, żeby azalie traciły liście Czy możesz zrobić zdjęcie? Może coś je podjada? Dobrze byłoby opryskać owadofosem lub mospilanem.
Marysiu ależ kolekcja host dosłownie padłam niesamowita ilość, ależ to będzie widok jak się rozrosną- cudo
Co do róży Nina Weibul- ja mam krzaczaste i szczepioną na pniu.Są śliczne, bardzo długo kwitną i są dosłownie obsypane kwiatami i nie chorują- warte polecenia
Marysiu ależ kolekcja host dosłownie padłam niesamowita ilość, ależ to będzie widok jak się rozrosną- cudo
Co do róży Nina Weibul- ja mam krzaczaste i szczepioną na pniu.Są śliczne, bardzo długo kwitną i są dosłownie obsypane kwiatami i nie chorują- warte polecenia
WOW,kolekcja host powalająca.
Będę mogła porównywać z moimi .Mam kilka takich samych .
Mój BLUE ANGEL ,jakiś inny ,może dlatego ,że jeszcze bardzo maleńki .
Monia68 pisze:Marysiu, szczerze mówiąc nie mam pojęcia, nigdy nie widziałam, żeby azalie traciły liście Czy możesz zrobić zdjęcie? Może coś je podjada? Dobrze byłoby opryskać owadofosem lub mospilanem.
Monisiu myślę , że to nie robaki , brązowieją liście najpierw młode i opadają
Ewuś wklej swoją hostę to porównamy moja też jeszcze nie kwitła i dopiero ma zamiar
Agnieszko dziękuję ale czy ona jest pnąca bo ja kupiłam jako pnącą , więc posadziłam ją przy drabince i znowu wyszłam na
Jolu już jedna zamówiona z cebul się nie zgadzała u ciebie była Golden Tiara a u mnie American Dream , na pewno już niektóre są zupełnie inne a mają tę samą nazwę też muszę wyprostować ale na razie ciężko je nazwać prawidłowo bo są za małe. A ty też mogłabyś swoje wklejać może ktoś rozpozna swoją, jest nas już sporo a ty masz pewnie większą kolekcję od mojej i jeśli zobaczysz różnicę to prostuj bardzo proszę