Roślinki Ani cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

To fajnie.....Jagódko dziękuję Ci za wszystkie rady związane z uformowaniem fuksji ;:180
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu,pięknie Ci wyszło to formowanie fuksji.Ja podglądam swoje kloniki,czy by ich nie poobcinać.Ale chyba jeszcze troszkę poczekam ,bo tam są szczepki ,jak troszkę podrosną to byłyby na wydanie.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Edytko dziękuję :oops: A co do tych twoich kloników to poczekaj jeszcze na formowanie niech trochę podrosną i tak jak pisałaś będą szczepki :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Aniu świetnie sobie poradziłaś. Fuksja wygląda teraz ślicznie. Ja podobnie jak Jagódka ciachnęłabym jeszcze te boczne gałązki, żeby się rozrastały. Ale zostawiłabym jednak ten pęd główny, bo jak go przytniesz to rozrośnie się jedynie korona. A z tego co ja zrozumiałam to ty chciałabyś, żeby ono miało wyższy ten 'pusty' pieniek - tak?

Jeśli chodzi o pracę to też jej szukam. Siedzenie w domu jest fajne, ale czasami mnie dobjia. Podobnie jak Aga kiedy pracowałam to znalazła się czas na wszystko, bo miałam rozplanowane zajęcia. Teraz jak siedzę w domu to brakuje mi czasu...
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moniko to dobrze że jeszcze nie przycięłam tej korony.....tak chcę żeby jeszcze podrosła :wink: Dziękuję za komplemencik :oops:

Z jednej strony to fajna sprawa jak siedzi się w domu ale powiem że to jest do czasu...Wcześniej pracowałam przez rok ale musiałam dojeżdżać 10km a jak ciepło było to na rowerku a to już było męczące jak na dworze były upały....nic mi się już potem nie chciało.....no i teraz siedzę w domu i chciałabym pracować bo i grosza trochę przybędzie choć i tak nie narzekam :)
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czubek utnji dopiero wtedy, gdy drzewko będzie miało wysokość jaką chcesz mieć ostatecznie.

Aniu znalazłam taki artykulik. Ale nie czytałam, więc nie wiem czy jest w nim coś pożytecznego - formowanie drzewek

Ja też dojeżdżałam do pracy - 8km. Zrezygnowałam ze względu na czas pracy. Mnie najlepiej pasowałaby praca od poniedziałku do piątku i od 7.00 do 15.00. Byłabym w domu stosunkowo wcześnie, więc miałabym jeszcze czas dla dziecka, psa, na posprzątanie, ugotowanie, itp.

EDIT

Dokopałam się jeszcze do takiej instrukcji.

Obrazek
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

treissi pisze: Jeśli chodzi o pracę to też jej szukam. Siedzenie w domu jest fajne, ale czasami mnie dobjia. Podobnie jak Aga kiedy pracowałam to znalazła się czas na wszystko, bo miałam rozplanowane zajęcia. Teraz jak siedzę w domu to brakuje mi czasu...
Podpisać się muszę wszystkimi kończynami.

Ostatnio napadło mnie aby formować mirta i obcięłam mu czubek (między innymi). Teraz mam takie gibiące się śmieszne, zielone łapsko. Wyrosło pięć długich nowych czubów i pieniek przypomina rękę. Tobie formowanie wyszło zdecydowanie lepiej :)
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko to te długie pędy poprzycinaj, wtedy się rozgałęzią :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Monia super artykuł....przeczytałam go od deski do deski i według niego dowiedziałam się czemu nie chcą mi kwitnąć fuksje.....jeśli dobrze zrozumiałam to zakwitnie w następnym roku bo to młode sadzonki :wink:

Widzę że identycznie myślimy co do godzin pracy tylko że ja jeszcze chciałabym na miejscu :)

A co do tego drugiego artykułu spokojnie się doczytam :wink: Bardzo mi się to przyda :)
Dziękuję Ci Kochana ;:180 ;:196

Dominiko może jeszcze uda Ci się naprostować :roll: To zielone łapsko pewnie fajnie wygląda.....Teraz tak jest że ma się wykształcenie a nie można znaleźć pracy :(
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu fajnie, ze artykuł się przydał. Ten drugi już na pewno przeczytasz, bo dopatrzyłam się, że można go powiększyć i juz poprawiłam.

Ja nie mam możliwości pracy na miejscu, bo mieszkam na wsi. Więc chcąc niechcąc muszę dojeżdżać.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No tak Moniko ale grunt że się znajdzie jakąś pracę :wink:
Ja mieszkam jakby to powiedzieć w małym miasteczku i teraz tylko muszę czekać czy coś się znajdzie dlatego przeglądam oferty i cały czas szukam.....może kiedyś nadejdzie ten dzień że znajdę pracę :roll:
Spokojnie doczytam się :)
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p
Od: 29 cze 2009, o 23:29

Post »

Witam :) Bardzo ciekawy artykuł, przyda i się mi :) ponieważ chcę poprowadzić w drzewko hibiskusa :)
A Twoje drzewko bardzo ładnie wygląda :) niech szybko i zdrowo rośnie ;)
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to miasto koło mnie też nie jest duże i ciężko o pracę, ale do większego musiałabym jechać ponad 40 km.

Pisałyście o kloniku. Powiedzcie czy takie odcięte gałązki da się ukorzenić?
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

Byłabym w domu stosunkowo wcześnie, więc miałabym jeszcze czas dla dziecka, psa, na posprzątanie, ugotowanie, itp.
A gdzie czas dla MObrazekchyba nic nie powinnam Obrazek
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu witaj w moich skromnych progach :) To fajnie że artykuł Ci się przyda i trzymam mocno kciuki za formowanie hibiscusa :wink:

Moniko u Karinki Ci napisałam ale powiem Ci jeszcze że bez problemu ukorzenisz tylko żeby nie były zbyt małe....na początku parę listków zwiędnie ale tym się nie martw :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”