U mnie też pełno ślimaków tych ohydnych bez skorup

Jolciu to jest ostatnia rzecz ,którą każdy z nas chce mieć w ogródku :xjollla500 pisze:Bogusiu piękne róże i reszta kwiatów też cudna![]()
U mnie też pełno ślimaków tych ohydnych bez skorupi też wszystko zeżarte przez nie
evluk pisze:Śliczne liliowce i hortensja![]()
Aneczko,praktycznie nie ma dnia bez burz ,,,,no dziś ,i chwała Bogu ,,,,,choć gdzieś w oddali ,coś się mieszaAmlos pisze:Mimo ulew i ślimoli, których skutków współczuję, z przyjemnością obejrzałam Twoje kwiaty, Bogusiu.
Jaki duży wybór róż !Piękne lilie, którym u mnie niestety nie pasuje
. I nawet pysznogłówka już kwitnie?
To ciekawe, bo moje jeszcze w pąkach .
Liliowce, szczególnie te dwa pierwsze , są przepiękne. Tego trzeciego mam
- to liliowiec rdzawy
Hemerocallis fulva - stara odmiana, nie do zdarcia![]()
DuuużoCi życzę
Nelu ,to chyba masz lilie --one mają cebulki ,natomiast liliowce mają kłącze ale ciesz się bo lilie to cudowne kwiaty :PAlionuszka pisze:Piękne masz te Swoje liliowce,ja dopiero w tym roku pierwszy raz kupiłam cebule ,posadzone w donicy i bez zabiegów specjalnych powoli zaczynają kwitnienie,niestety nie pachną,natomiast biała w gruncie urzeka zapachem.
Aneczko róże pnące mam w fatalnym stanie ,praktycznie wiszą suszki zdeformowane ,muszę je pousuwać :PHanka 1 pisze:
Taką sama też mam,stara odmiana mało wymagająca,nie lubi tylko przesuszeń.Za sprawą Elżbietki dokupiłam hortensji ale czy u mnie będą rosły zobaczymy.
U mnie nad ranem znów szalała burza rano jak jechałam do pracy.z róż nic nie zostało a teraz znów burza i chyba oberwanie chmury.Nie będę narzekać,bo u mnie zniszczone tylko kwiaty a wiem jaki ból przeżywają plantatorzy truskawek,malin i innymi,którzy żyją z rolnictwa czy ogrodnictwa.
A kwiaty się pozbierają i znów będą kwitły.
Gabryśko kochano ,jasne że będziemy się wymieniać :PGabriela pisze:Boguśko, coś czuję, że będzie wymiana na liliowce...