Witajcie Ewo, Romciu. Ewo - byłam na Rogowskiej, ale ponieważ ma wszystkie róże NN, a ja mam za mały ogród aby kupować takie, które zaczną się powtarzać. Jeszcze nie wszystkie róże, które kupowałam w tym roku mi zakwitły, a już mam dwa egzemplarze Abrahama Darby - tak to wygląda. Muszę również przygotować nową rabatę, a darń bardzo ciężko się kopie, więc wstrzymuję się z zakupami róż do jesieni. W tym czasie zacznę szykować nowe miejsce, powolutku.
Romciu. Grzybków a szczególnie prawdziwków i to na własnej działce szalenie Ci zazdroszczę. Jestem straszną grzybiarą, ale coraz rzadziej mam możliwość jeździć na grzyby, więc jeszcze na własnej działce bardzo by mi odpowiadało.
Byłam wczoraj na działce, wreszcie trawka została skoszona, więc jakoś zaczyna wyglądać. Tylko te chwasty.

. Upał był straszny, więc można było pracować praktycznie w cieniu.
Kilka fotek z wczorajszego dnia

kwitną brodiae

udało mi się uchwycić kwitnącą tygrysówkę różową, żółta zdążyła przekwitnąć a nie wiem czy jeszcze zakwitnie

lada dzień zakwitnie galtonia - wyrosła metrowa

jeszcze kwitnące lilie z ostróżkami jednorocznymi - nie spodziewałam się, że tyle będzie w tym roku różowych - zawsze było dużo niebieskich bo to samosiejki

zaczyna kwitnąć akant niedawno sadzony

i czosnek ozdobny nn

i nie wiem co to jest - chyba wiązówka ale jest piękna i prawie dwumetrowa

kwitnąca lawenda - tylko czemu ona tak się pokłada ?

zakwitła różyczka miniaturka NN - bardzo podoba mi się jej kolor