Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Hanuś jak miło, że znowu jesteś a za odwiedziny i miłe słowa dziękuję. Bardzo mi żal ludzi, których dotknęła ta klęska, domyślam się co przeżywałaś widząc jakie straty dokonuje żywioł. Sądzę, że rośliny dość szybko odrodzą się, mają tę moc, że nie dają się zniszczyć. Jutro odwiedzę twój, na pewno piękny ogród.
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

tak pięnych RH , azalii nie widziałem już od dawna:) gratuluję!!!! nasz wrocławski ogród botaniczny pewnie chętnie firmowałby Twój ogród:)
pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Irenko, lilie masz bajeczne :?: Spomiędzy rozwiniętych kwiatów wychylają się kolejne pąki więc całe grona robią niesamowity efekt :!:
Materiału kompostowego mam całe góry i teraz tylko czekam (mało cierpliwie) aż to się wszystko zamieni w kompost. I mam dostać dżdżownice kalifornijskie więc trochę pomogą przerobić tę zieloną masę w "czarne złoto". Ale póki co cieszę się bardzo żyzną glebą, jaką tu zastałem, bo kwiaty rosną jak na drożdżach.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Sylweste, pierwszy raz zawitałeś do mnie i tak pochlebnie wyrażasz się o moim ogrodzie. Czytam, że OB mógłby mnie firmować to chyba przesada, miło, że tak myślisz. Serdecznie dziękuję za tak sympatyczne słowa i gratulacje.

Jacku tobie również serdecznie dziękuję za miłe słowa. Jak długo składujesz kompost? Należałoby co jakiś czas posypywać wapnem , dżdżownice to dobra sprawa, przyspieszają rozkład zielonej masy. Ja nie daję żadnych robali, w kompostowniku jest ich ich tak dużo, że gdy podniosę część kompostu jest różowo, myślę, że u ciebie jest podobnie.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Irenko wstąpiłam do Ciebie i jak zwykle jestem oczarowana piękne róże,lilie ,powojniki i inne bylinki ,wszystko wypielęgnowane . Mistrzostwo
Genia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu dziękuję za miłe słowa ale w różnorodności i kolorach kwiatów jesteś niezrównana, myślę, że mało kto ci dorówna.

Zrobiłam kilka fotek, przy tak upalnym dniu to była ciężka praca. Zaczynają kwitnąć lilie, liliowce, wiązówka i floksy.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Przepiękne róże ,a lilie wcale nie opóźnione ,kwitną cudownie .
mnie jeszcze wiele nie rozpoczęło kwitnienia .
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Irenko
Cudnie Ci kwitną lilie ,róże a najbardziej zachwyciły mnie floksy.Uwielbiam je a u mnie jeszcze nie kwitną
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IREKO piękne lilie szczególnie ta czerwona . U mnie floksy są na półmetku . Jeszcze jakiś czas musze na nie poczekać . Miłej niedzieli .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś te upały chyba trochę przyspieszyły kwitnienie różnych kwiatów. Dokupiłam trochę wiosną i sama jestem ciekawa jakie będą.

Haniu lilie dopiero zaczynają kwitnąć a róże prawie przekwitają. Floks, który zakwitł to taki "wcześniak", jest duży i przepięknie pachnie, wieczorem zapach rozchodzi się po całym ogrodzie.

Jadziu ale z ciebie ranny ptaszek. Część lilii już przekwita a inne dopiero zaczynają, floksy mam też późniejsze.

Serdecznie dziękuję za miłe i ciepłe słowa. Miłej niedzieli.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Irenko, pięknie wszystko Ci kwitnie, aż miło pospacerować po Twoim ogrodzie :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko dopiero zaczynają kwitnąć lilie i moje skromne liliowce, mam ich mało, ponieważ rosną bardzo duże krzaki a ja nie mam tyle miejsca. Dzięki za odwiedziny.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj następnych kilka fotek, kwiaty coraz bardziej się rozwijają, zakwitł nawet tojad. Na ostatnich zdjęciach dojrzały już agrest i ogórki, które też za kilka dni będą do zrywania.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IRENKO Twoje ogórki już do zrywania a u mnie 3 cm berbecie . Kiedy to będzie oj oj oj . Masz takie same kolory lilii jak u mnie . Ta biała pieguska jest fajna . Już nie mogę się doczekać kiedy u mnie zakwitnie CASABLANCA . Jeszcze tyle lilii w pąkach ,ale to dobrze ,gdyż dłużej będą cieszyć oko . Mam też parę liliowców a przez te ślimaki i deszcze są trochę zmaltretowane . Miłego wieczoru
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

dzięki za odwiedziny, ja na widok Twojego ogrodu i tak na dłużej oniemiałem:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”