droga doris,
obecnie czekam na szczegółową listę dronoustrojów znajdujacych się w EM-Farming, także będę mogła zaspokoić twoją ciekawość - myślę - w przyszłym tygodniu, wcześniej nie publikowano tego typu informacji, ponieważ- jak się domyślasz- jest to pewien rodzaj tajemnicy handlowej - dla zainteresowanych wyślę listę na PW
EM-Bokashi nie sprzedajemy, ponieważ jest to nawóz bardzo prosty w przygotowaniu nawet dla początkującego ogrodnika...a wszystkie składniki są łatwo dostępne, więc sama rozumiesz...
Z produktów bazujących na EM mogę Ci polecić:
EM-LIFE™ Ekstrakt ziołowo-roślinny z mikroorganizmami probiotycznymi. Wspomaga naturalne oczyszczanie i regenerację flory jelitowej oraz
Xtra (EM) Antyoksydant, odżywczy suplement diety, ceny tych produktów są ...wysokie, dla ludzi wychodzacych z założenia, że lepiej zapobiegać niż leczyć - opis produktów wyślę na PW
Jeżeli chodzi o zastosowanie EM w kosmetologii, to nie "wyprodukowano" dotąd preparatów, bo nie ma takiej potrzeby, po prostu używa się EMa w rozcieńczeniu, szczególnie do leczenia trądziku, łupieżu, grzybicy...może to się wydawać dziwne- mikroby do gleby te same co do twarzy - ale to jest natura! One mają zastosowanie wszędzie tam , gdzie zaburzona jest równowaga pomiędzy "pożytecznymi" a "złymi" mikrobami i oto cała filozofia. Ten "kosmetyk" nie pachnie rewelacyjnie i nie ma pięknego flakonu i porażającej ceny - ale ma to coś czego większość innych leczniczych kosmetyków nie ma --- DZIAŁA i to dość szybko.
Ja osobiście testuję EM na sobie i moim psie, który miał coś w rodzaju parcha(kłaki mu wyłaziły,drapał się cały czas, miał jakieś strupy i wrzody na skórze, otwarte rany, nie mogłam zastosować chemii, bo była ciężarna, więc zostały EM) Efekt przeszedł moje oczekiwania...wszystko wróciło do normy. Moja mama należy do puszystych, więc gdy chodzi noga ociera sie o nogę i piekąca rana gotowa- ma z tym problem szczególnie latem - tylko EM były w stanie pomóc...udowodnionych przykładów działania mam sporo, nie tylko z własnego doświadczenia, ale o tym kiedyś napiszę post w innym dziale, bo mnie zaraz będzie erazm ścigał...