Tutaj ludzie pokazują różne cuda, ale dobrze wiedzieć, że to pisze osóbka z Francji, albo nawet z Zachodniego Pomorza i to, co u niej jest największą ozdobą ogrodu, u nas może nie przezyć pierwszej zimy.
Lawenda jest rośliną w formie krzaczka, więc może się jedynie zrobić bardziej rozłożysta100krotka pisze:Gosiu, lawendę mam trzeci rok.
Nie powiem, żeby się rozrastała ;-) raczej trzyma się swojej kępy.
A co, środek ci się nieco przerzedził?gorzata76 pisze:Lawenda jest rośliną w formie krzaczka, więc może się jedynie zrobić bardziej rozłożysta![]()
Moja w trzecim roku ma dobry metr średnicy... i tyleż wysokości![]()
Dotychczas nie była cięta i ładnie odbijała od samego dołu, ale w tym roku środek jej się nieco przerzedził, więc na wiosnę ją "odmłodzę"![]()
Ech... może i mnie by ktoś odmłodził...
dominikams pisze:A co, środek ci się nieco przerzedził?gorzata76 pisze:Lawenda jest rośliną w formie krzaczka, więc może się jedynie zrobić bardziej rozłożysta![]()
Dotychczas nie była cięta i ładnie odbijała od samego dołu, ale w tym roku środek jej się nieco przerzedził, więc na wiosnę ją "odmłodzę"![]()
Ech... może i mnie by ktoś odmłodził...![]()
No własnie, zagęściło się i mnie tu i ówdziegorzata76 pisze:dominikams pisze:A co, środek ci się nieco przerzedził?gorzata76 pisze:Lawenda jest rośliną w formie krzaczka, więc może się jedynie zrobić bardziej rozłożysta![]()
Ech... może i mnie by ktoś odmłodził...![]()
![]()
![]()
![]()
Mi to raczej "zewnętrze"- i nie przerzedziło, tylko... hmmm... zagęściło
Czymże jest rok wobec wieczności...100krotka pisze:Och żesz Ty, nie narzekaj, i tak jesteś rok młodsza ode mnie
Ale żeby jedna lawenda miała metr średnicyu mnie jest kilka posadzonych obok siebie...