Ogródek Przemka cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
Tak Ewo to są ismeny/błonczatki lub jak ktoś woli hymenokalisy. Teoretycznie cebule potrzebują bardzo długiego okresu spoczynku i powinny być wykopane w momencie rozpoczęcia żółknięcia liści. Ja robię to troszeczkę później.Oczyszczone cebule z mięsistymi korzeniami wkładam do głębokich skrzyneczek i zasypuję lekko wilgotnym miałem torfowym. Podobno temperatura przechowywania cebul nie powinna być niższa niż 15 stopni C ale moje w tym roku zimowały w temperaturze 8-10 stopni. Cebule do gruntu wysadza się w połowie maja w miejscu słonecznym i zacisznym. Ziemia powinna być bardzo żyzna i dostatecznie wilgotna. Nie wolno doprowadzać do przesuszenia gleby.

-
Małgoniu do Wrocławia wyruszam z Kaziem dopiero w sobotę więc w ucho daj lepiej swoim informatorom. Ale może reflektujesz na pasiasty tatarak? Czy zmieniałaś numer komórki?
Witaj Sylwestrze! Z dyptamami wcale nie jest tak różowo. One na początku bardzo wolno rosną a dodatkowo na naszych działkach wyjątkowo dużo w tym roku osób poparzyło się tą rośliną i to dosyć poważnie. A jak szukasz roślinnych maniaków to dobrze trafiłeś. We Wrocławiu jest silna grupa a i na tym forum znajdziesz dużo ciekawych ludzi.
Witaj Sylwestrze! Z dyptamami wcale nie jest tak różowo. One na początku bardzo wolno rosną a dodatkowo na naszych działkach wyjątkowo dużo w tym roku osób poparzyło się tą rośliną i to dosyć poważnie. A jak szukasz roślinnych maniaków to dobrze trafiłeś. We Wrocławiu jest silna grupa a i na tym forum znajdziesz dużo ciekawych ludzi.
-
Tak , czy inaczej , Przemek dostanie w ucho!przemek1136 pisze: Co do wizyty we Wrocławiu to może pojadę zaraz po zakończeniu roku szkolnego, ale pod koniec czerwca muszę być w Lubartowie, więc termin 28.06 zdecydowanie odpada.

Chętnie skorzystam z Twojej propozycji z tatarakiem. :P
Na Pw przesyłam Ci nr mojego tel., bo nie pamiętam , jaki masz , a zmieniałam.Może przyjechalibyście do mnie na kawkę?
A jak nie będziecie mieli czasu - spotkamy się gdzieś we Wrocku.
Pozdrawiam,Małgorzata
-