Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chciałabym to okno z Vandami tez zobaczyć
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

zrobię mu kiedyś zdjęcie, jak się uda. wczoraj zrobiłam, ale wyszło bardzo brzydkie, nawet nie było widać kolorów kwiatów Vand. rózowa pewnie niedługo przekwitnie, ale puszcza drugi pęd, więc jeszcze się nią nacieszę.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Vandy i Phalaenopsis kwitną. ta urwana końcówka pędu białego jeszcze nie uschła, fajnie by było, gdyby się zrosła z pędem, ale nawet jak nie, to pęd się pewnie rozgałęzi. jak storczyk chce kwitnąć, to zakwitnie choćby mu się pęd złamał. tak miałam z innym Phalaenopsis, któremu pędzik źle wyszedł i złamał się sam od siebie. pewnego dnia z tego malutkiego kawałeczka, który został przy roślinie, nie dłuższego niż 3 cm, wyszło odgałęzienie i zakwitł. ciągle się przedłuża, ma teraz 4 pąki i pewnie niedługo je rozwinie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale piękna Vanda :shock: :shock: :shock: Czy to hybryda, czy jakaś konkretna odmiana? Przepiękna. 8)
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

marzą mi się takie vandy :roll:
Patrysia
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dewuka pisze:Ale piękna Vanda :shock: :shock: :shock: Czy to hybryda, czy jakaś konkretna odmiana? Przepiękna. 8)
fioletowa? ma nazwę na fiszce, ale słabo ją już widać, pisze chyba "V. suwapee x V. D. Anek" czy jakoś tak... ale 3 lata kąpania zrobiły swoje, fiszka się rozlatuje. znam też nazwę żółtej (Ascda. tubtim velvet x V. charles good fellow), ale nie znam nazw tych w kratkę.

porobiłam dzisiaj dużo zdjęć moim obecnie kwitnącym storczykom i mojemu nowemu nabytkowi, Phalaenopsis lueddemaniana:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Phal. lueddemaniana:
Obrazek
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystkie śliczne, no ale wandy dominują;) przecudo...
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Dusia naprawdę pieknie u ciebie, ta fioletowa Vanda jest niesamowita :shock:
super że tyle ci kwitnie teraz, u mnie kwitną tylko 4 ale szykują się pędy nowe 8)
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

W porównaniu do Ciebie, to u mnie jakby łyso było, ot, siedem kwitnących....

Piękności masz!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u mnie też nie ma bardzo dużo kwitnących (3 Vandy i 15 Phalaenopsis), ale jest jeszcze kilkanaście pędów na Phal. Vandy to moje kwitnienia, Phalaenopsisy część moja, część kupne. ale i tak w poprzednich latach nigdy nie miałam tyle kwitnień co teraz.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Dusia,phal.lueddemaniana wyglada wspaniale,ale najpiekniejsze masz Vandy.I mają takie dorodnre korzenie.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażyna Widera pisze:Dusia,phal.lueddemaniana wyglada wspaniale,ale najpiekniejsze masz Vandy.I mają takie dorodnre korzenie.
Vandy uprawiane w wazonach z tego co zauważyłam mają grubsze korzenie niż wiszące. miałam kiedyś Vandę z takimi bardzo długimi i cieńkimi korzeniami. a te, co teraz mam, są w wazonach i puszczają bardzo grube korzenie, niektóre mają ponad 1 cm grubości.

a lueddemaniana mi dzisiaj przyszła, jest w pędach, może kiedyś zakwitnie, już nie mogę się doczekać. ma rozpiętość liści 20 cm, ale lueddemaniany podobno nie są duże.
Awatar użytkownika
axela
100p
100p
Od: 20 mar 2009, o 17:42

Post »

witam, piekne zdjęcia ale szczególnie zainteresowała mnie miniaturka kwitnąca na fioletowo, cóż to za storczyk? miniaturowa hybryda czy jakiś botanik?
bardzo fajnie wygląda.
a fioletowa vanda w kropki cóż to ? bo podoba mi się najbardziej ze wszystkich Twoich vand..
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

axela pisze:witam, piekne zdjęcia ale szczególnie zainteresowała mnie miniaturka kwitnąca na fioletowo, cóż to za storczyk? miniaturowa hybryda czy jakiś botanik?
bardzo fajnie wygląda.
a fioletowa vanda w kropki cóż to ? bo podoba mi się najbardziej ze wszystkich Twoich vand..
ciemnorózowa miniaturka to hybryda kupiona na wystawie w zeszłym roku. ma małe kwiatki, ale liczne, ma jeszcze ze 20 pąków.

a fioletowa Vanda w kropki jak kilka postów wyżej napisałam na na fiszce napisane "V. suwapee x V. D. Anek" . ale jest piękna, kwiaty są lekko woskowe i mają ponad 10 cm.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Storczykowa Vandy pięknie Ci kwitną, Liodoro również. Gratuluje nowego nabytku :!: Nareszcie chyba jesteś ZADOWOLONA :!: :!: :!:
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”