Ogródek gagawi cz.3
-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
- gagawi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko - Tylko dwa liliowce wytworzyły pąki kwiatowe, ten drugi to taki liliput będzie
, ale przyjdziesz popodziwiać, prawda?
An-ka - no tak, mam tendencję do przeliterowań ( bo za szybko i źle przeczytam ), dzięki że sprostowałaś
Tęsknię za śródziemnomorskim klimatem , roślinnością i ciepłym morzem...
Nelu - u ciebie fruczak gołąbek tyle nektaru znajdzie, że nigdzie dalej nie musi frunąć
, na 100% gości u Ciebie, tylko trudno go dostrzec
Agnieszko - dziękuję
Skoro Twoi nie chcą lawendy to zapraszam do mnie- cała się nią obsadziłam hihihi
a... widziałaś Twoje-moje osteospermum?- jak kwitnie cudnie, tylko ta łyżeczkowa stokrotka trafiła się jedna z pięciu nasionek, ale i tak bartdzo się cieszę
Iza - szykuj dla nniej sporo miejsca
Halinko - dziękuję, cieszę się, że do mnie wpadłaś
Z liliowcami dopiero zaczynam przygodę, ale jak mnie przeszkolicie co i jak, to wyhoduję dzieci Cristala Pointa
i będę mogła się powymieniać
Haniu - dziękuję, również za informacje w spr. dzwonków, przebiegłam dziś szybciutko przez Twoją działeczkę - i jestem zachwycona... po prostu piękna.
Magiczna Madziu - perovskia rośnie trzeci rok, zimuje bez okrycia - jak dotąd bez problemu zniosła 17-18 stopniowe mrozy
, wiosną przycinam nad ostatnimi nabrzmiałymi oczkami, w pierwszym roku - ok 10 cm nad ziemią, w drugim 20 cm, a w tym roku ok 30 cm nad ziemią- i może to troszkę za wysoko, choć krzaczor wyrósł bardzo pokaźny.
Z tego co widzę szeroko sie rozrasta, potrzebuje 1,5m tylko dla siebie

An-ka - no tak, mam tendencję do przeliterowań ( bo za szybko i źle przeczytam ), dzięki że sprostowałaś

Tęsknię za śródziemnomorskim klimatem , roślinnością i ciepłym morzem...
Nelu - u ciebie fruczak gołąbek tyle nektaru znajdzie, że nigdzie dalej nie musi frunąć

Agnieszko - dziękuję

Skoro Twoi nie chcą lawendy to zapraszam do mnie- cała się nią obsadziłam hihihi
a... widziałaś Twoje-moje osteospermum?- jak kwitnie cudnie, tylko ta łyżeczkowa stokrotka trafiła się jedna z pięciu nasionek, ale i tak bartdzo się cieszę

Iza - szykuj dla nniej sporo miejsca

Halinko - dziękuję, cieszę się, że do mnie wpadłaś

Z liliowcami dopiero zaczynam przygodę, ale jak mnie przeszkolicie co i jak, to wyhoduję dzieci Cristala Pointa

Haniu - dziękuję, również za informacje w spr. dzwonków, przebiegłam dziś szybciutko przez Twoją działeczkę - i jestem zachwycona... po prostu piękna.
Magiczna Madziu - perovskia rośnie trzeci rok, zimuje bez okrycia - jak dotąd bez problemu zniosła 17-18 stopniowe mrozy

Z tego co widzę szeroko sie rozrasta, potrzebuje 1,5m tylko dla siebie

- gagawi
Grażynko - to będę czekać z kawusią
Wczoraj byłam w OBI...a tam poulsenki
Moje oko zawiesiło się na długi czas przy bonitce, co za cudo!!! landrynkowy róż, kwiat duży, pełny, a zapach...nieziemski, było tylko jedno ale...46zł
Ghita też niczego sobie... i jeszcze jedna bardzo mi się podobała brainstorf czy jakoś tak...
Gdzie można kupić tanio bonitę????

Wczoraj byłam w OBI...a tam poulsenki

Moje oko zawiesiło się na długi czas przy bonitce, co za cudo!!! landrynkowy róż, kwiat duży, pełny, a zapach...nieziemski, było tylko jedno ale...46zł

Ghita też niczego sobie... i jeszcze jedna bardzo mi się podobała brainstorf czy jakoś tak...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko wspaniały zakątek z tą żółtą ławeczką i niebieską lawendą
prześlicznie to wygląda, świetna kompozycja kolorystyczna
Gośc na lawendzie piękny
Prześliczny liliowiec, mój nowo kupiony, miał piękne pąki, ale niestety został wczoraj zdeptany przez robotników montujących bramę
i nie zobaczę kwiatuszków 

Bonity ne widziałam ale Bonica będzie u flasha...gagawi pisze: Gdzie można kupić tanio bonitę????
Myślałam, że to te same róże.. heh ...co mi się pomerdało

Jeśli chodzi o perovskie to bardzo się cięszę, ze taka duża rośnie...
U mnie potrzeba dużych roślin

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bonitę mają w szkółce na B. ;)gagawi pisze:Grażynko - to będę czekać z kawusią![]()
Wczoraj byłam w OBI...a tam poulsenki![]()
Moje oko zawiesiło się na długi czas przy bonitce, co za cudo!!! landrynkowy róż, kwiat duży, pełny, a zapach...nieziemski, było tylko jedno ale...46zł![]()
W ub. roku miało też acm-agro z Kielc handlujące na Allegro. Tylko, że ja dostałem Sandrę zamiast Bonity.

- gagawi
Ewo, Agnieszko - dziękuję, szkoda , że nie mam kiedy posiedzieć na ławeczce, gdy wracam z pracy zwykle są burze, człowiek nie ma kiedy się nacieszyć...
Wczoraj nasze miasto było podzielone na dwie części: suche i zatopione...niestety my w tej zatopionej części
Agnieszko - wiem jak to jest z zadeptywaniem roslinek ( przeżyłam to z perovskią a przedwczoraj z agrestem- został skutecznie skoszony przez M )
Iza - zachorowałam na Bonitę Poulsena
Andrzeju- dziękuję, u B widziałam, tylko w jaki sposób dokonać tam zakupu?, z All nie lubię, no ale w ostateczności...
Dzisiaj jakby dotarło rześkie powietrze...może wreszcie koniec z tą duchotą...
Wczoraj nasze miasto było podzielone na dwie części: suche i zatopione...niestety my w tej zatopionej części

Agnieszko - wiem jak to jest z zadeptywaniem roslinek ( przeżyłam to z perovskią a przedwczoraj z agrestem- został skutecznie skoszony przez M )
Iza - zachorowałam na Bonitę Poulsena

Andrzeju- dziękuję, u B widziałam, tylko w jaki sposób dokonać tam zakupu?, z All nie lubię, no ale w ostateczności...

Dzisiaj jakby dotarło rześkie powietrze...może wreszcie koniec z tą duchotą...