W moim ogrodzie - reniazt cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Piękne u ciebie te róże nie mogę się napatrzeć ... jednak nie kupię takiej do przyblokowego, mogła by zniknąć :(
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu - fakt, te róże nie są tanie - są tak piękne - pewnie zaraz znalazłby się amator.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj spędziłam niedzielę w przecudnym ogrodzie u Zosi i Jędrusia.
To był cudowny dzień - jacy wspaniali ludzie - dziś już takich osób ze świeczką szukać.
Pozwolę sobie, (myślę, że Zosia i Jędruś nic nie będą mieć przeciwko temu) pokazać kilka fotek z tego cudownego miejsca.
Być zaproszonym do tego bajecznego ogrodu - to naprawdę wielki zaszczyt.

A czy komuś udało się może wyhodować takiej wielkości ostóżki?

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

To zaledwie kilka fotek z całej masy pstrykanych zdjęć. Tam się nie da przejść obok którejkolwiek rośliny obojętnie. Już nie wspomnę o tej cudownej kolekcji róż.
Wielkie słowa uznania dla właścicieli.
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Reniusia ale mi słodzisz , bo naprawdę pomyślę , że tak jest . Ja sama siebie nie widzę , ale jak tak mówisz to coś w tym chyba jest prawdy . Nasza Renia jest wspaniałą istotą , która delikatnie stąpa po ziemi , żeby nie uszkodzić rosnących roślinek . Moje serduszko , a gdzie jest nasz cudowny kwiatuszek , ja go aż cmoknęłam , ale diabeł mnie kolnął w dzioba . Wczoraj po Waszym wyjeżdzie wsadziłam go do ziemi . Ciekawa jestem czy nam będą rosły . Krzaczka wsadzę do doniczki , żeby powoli rósł , jak przyjedziesz , to będziesz miała dobrze ukorzeniony [tawułka] .Reniu u nas dziś był normalnie ukrop , wieczorkiem widać było w oddali przechodzącą burzę , ale nas ominęła .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosia - ty nie masz myśleć, ale mocno w to wierzyć - taka jest prawda.
A kwiatuszek - mikołajek? jeszcze nie wsadzony, bo on w doniczce więc musiał ustąpić miejsca tym wszystkim, które były w pudełkach.
Ojj zaprawę wczoraj miałam przednią - a jeszcze dwie burze w między czasie - to mnie co chwile z ogrodu wyganiały.
Ale sytuacja opanowana - bo serce by mi pękło, gdyby coś z tych cudownych roślinek ucierpiało.
Od bladego świtu razem z córcią pracowałyśmy w ogrodzie. I dziś zaraz powtórka z rozrywki. Róże też czekają - bo ciągle szukamy dla nich wyjątkowego miejsca.
Zosiu kupiłam ten granulowany pod róże.
Postaram się jeszcze dziś zrobić fotki.
Zosia - dla ciebie i Jędrusia cieplutkie pozdrowienia jak poranne bułeczki - od nas wszystkich.

No nie - muszę tu wkleić fotki tych kochanych twoich żabek: - niestey nic z tego przynajmniej na razie - bo fotosik ma konserwacje systemu - też sobie wymyślili.
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnie teraz fotosik zadziała
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Reniusia mojej ostróżki już nie ma , bo ją grad i deszcz połamał , zostały tylko kikuty . Fotogeniczne są te moje futrzaki co ? Jak będą małe to Ewelinka dostanie maluszka w prezencie od nas . Reniu może już wreszcie przestanie padać, bo jak zaświeci mocne słonko , to roślinki gotują się w gruncie . Jutro napiszę do Ciebie , bo dziś już padam ze zmęczenia .
Spis wątków
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Renka ! :D

Roze kwitna pieknie,clematisy tez sie maja swietnie.

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosia - właśnie przed momentem zobaczyłam fotki u ciebie. Widzę, co zrobiło z ostróżką i innymi roślinami. Powiedz Jędrusiowi, że jak by nie patrzeć - ma historyczne zdjęcie - to tak pół serio - bo ostróżek i nie tylko bardzo mi szkoda.
A pieski super-fotogeniczne - śliczne. Ucałuj je od nas. Często oglądamy fotki i wspominamy. Ewelka na tą wieść cała szczęśliwa i już szepta do uszka swojemu Dudusiowi o tej nowinie.
A tu fotka mikołajka
Obrazek

Zosia a tak może być?
Obrazek
to jest ta roślinka od Danusi - napisz mi czy ją się jesienią przycina przed wniesieniem do domu, czy zostawić może tak jak rośnie?
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

markussch01 pisze:Renka ! :D

Roze kwitna pieknie,clematisy tez sie maja swietnie.

Pozdrawiam Markus
Markus chyba pierwszy raz jestem tak zadowolona z kwitnienia róż. Mimo nie najlepszej pogody, bo u nas ciągłe burze - one w tym roku są zadziwiająco zdrowe i kwiaty mają dużo większe niż wcześniej.
Powojniki też nawet, nawet.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam, Renia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Reniusia ślicznie wygląda ten zestaw w łabędziu, a mój mikołajek jest już w wazonie, zdobi wiązankę suszonych kwiatów . Dziś przycinałam jałowce , wycinałam gożdziki , bo już przekwitły , bałam się coby ich dużo nie nasiało , wiosną bym miała za dużo pracy . Reniu przykszy mi się za Tobą , chciałabym żebyś znów do nas przyjechała , pomyśl i nie odmawiaj. Ile lat mają Twoje powojniki , bo są takie piękniusie , a moje nie mogą się zebrać [żwirek już mają ] . Zakwitła mi dziś malwa pełna , lilie zjada mi chyba grzyb , bo liście im brązowieją i zasychają . Kupiłam hortensję czerwoną , ma takie olbrzymie bukiety . Futrzaki złapały dziś kreta , jak buszował na rabatce , brzuch mnie bolał ze śmiechu , ile miały z nim zabawy . Reniusia pogryzły mnie pająki , biorę antybiotyk , bo noga zaczęła mi granatowieć , a boli jak diabli .
Ninije ucałowane od Was i dumne ze swojego wyczynu .
Całuję Was mocno Zosia
Spis wątków
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiupostaram się do ciebie zadzwonić to sobie trochę pogadamy. Strasznie mi przykro, że tak cierpisz przez te cholerne pająki.
Ja też codziennie coś robię w ogrodzie - wczoraj przycinałam jaśmin i sosnę, rośnie to wszystko jak oszalałe.
A jak chodzi o powojniki - to biały wsadzałam w ubiegłym roku. Te pozostałe mają już dobrych kilka lat, ale tylko ten jeden rośnie tak okazale. Wszystkie jednakowo nawożone, ale są dużo mniejsze - dlatego tylko fotki pojedynczych kwiatków.
Malwa pełna - a jaki masz kolor? - zajrzę do ciebie - pewnie bedą fotki.
Psiaki cudowne - często oglądamy fotki - one są takie kochaniusie.
Zosia futrzaki ucałowane, a teraz trzeba ucałować Jędrusia.
Gorące pozdrowienia od nas wszystkich.
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Reniusia masz już zdjęcie malwy , druga jeszcze nie zakwitła , miała być czerwona , zobaczymy jaki kolor z siebie wyda .Ja dziś dalej przycinałam krzaki , jest już pełna przyczepka gałązek . Pozostała mi jeszcze największa tawuła do przycięcia , ale jutro skończę już czystkę w ogrodzie . U mnie też wszystko rośnie ,muszę pewnie zacząć przycinać tuje , bo są bardzo wysokie i sąsiad mnie już nie widzi . Psiaki leżą obok mnie i czekają kiedy wskoczę do łóżeczka , bo jest już póżno .
Spis wątków
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosia - śliczna ta malwa - ale słyszałam, że pełna jest tylko w pierwszym roku - czy to prawda - nie wiem. Tak czy owak - bardzo ładna.
A skoro nacięłaś tyle gałązek, to będzie ognisko, że hejjj.
Nie przycinaj tuji - takie masz śliczne - a sąsiadem się nie przejmuj, jak chce ciebie zobaczyć - niech zaprosi cię do siebie.

Zosia mam taką jedną różę (nie mam pojęcia jak się nazywa) - popatrz na fotki - jak się rozwija wygląda tak
Obrazek

potem już tak
Obrazek

a na sam koniec kwitnienia - kwiat wygląda tak
Obrazek
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Reniu witaj ;:7 Troszkę sę zasiedziałam u Ciebie :lol: Piękny ogród :roll: Clematisy śliczne :roll:
A ta różyczka na ostatnim zdjęciu cudna.Widziałam podobną u AniDS ale nie jestem pewna czy to ta sama :? Może sprawdzisz?Link do strony:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1008
Pozdrawiam Ania.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”