Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

AGNIESZKO ,z ,,cebulami,, były problemy z przesyłką ,ale na roślinki też nie narzekam .Moje liliowce też w większości zakwitną :P
DALO ,dziękuje .Możesz podać namiary na te ,,Krokusy ,,. :?:
MAŁGOSIU,do obróbki zdjęć używam programu PHOTO FILTRE lub PHOTO SCAPE.
GRZESIU ,tą roślinkę kupiłam jako Perovskie .Dopiero forumowicze wyprowadzili mnie z błędu .Po zapachu i kształcie listków stawiam ,że to jakaś kocimiętka .
:evil: Napisałam już do ,,kwietnika,,i czekam na odpowiedź .
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Jolu, tak sobie czytam o Twoich zakupach internetowych i wcale Ci się nie dziwię, że zraziłaś się do nich.
U mnie też nie wyglądało to w tym roku najlepiej. Zakupy w Florexpolu, to zupełna katastrofa, szkoda słów.
Zakwitł mi też pierwszy liliowiec z cebul i już widzę, że nie ten co miał być :evil:

Potwierdzam, Twoja Perovskia, na pewno nią nie jest.
Tak jak przypuszczasz, wygląda to na kocimiętkę. Jeśli to ona to uważaj. bo strasznie się rozłazi po rabacie. Ja nie mogłam utrzymać jej w ryzach i całkiem ją wywaliłam.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Jolu! Piękne zakupy :!: Zwłaszcza podoba mi się barbula, która mi niestety padła. Chyba ją przelałem więc uważaj na nią. A perovskię też dzisiaj posadziłem :) Nawet ta kocimiętka ciekawa - taka wyprostowana (moje wszystkie się kładą).
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jolu
Wpadłam na kawusię i na krótki spacerek :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jolu, pospacerowałam po Twoim ogrodzie, popodziwiałam roślinki, życzę miłej niedzieli :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Jaśmina
100p
100p
Od: 11 cze 2009, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jestem zaskoczona jak szybko rośnie Twój ogród Jolu ,jak przybywa w nim wszystkiego , ile miejsc do ogladania ,jakie ciekawe okazy.No i zdjęcia- swietne! Będę podgladac :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani w ten nareszcie słoneczny dzień .
Tulipanko ,wiem ,że kocimiętka się rozłazi ,ale mam ją w kilku miejscach i jakoś nad nią panuję .Pozwalam jej rosnąć tam gdzie ja chcę :wink: .
JACKU ,barbulę mam od zeszłego roku .Przezimowała dobrze i wygląda na zdrową roślinkę .Mam nadzieję ,że taką pozostanie .Gdzie kupiłeś Perovskie :?: Moje kocimiętki też w zasadzie się pokładają, tylko ta jedna taka jakaś wyprostowana .
IWONKO ,dziękuje i zapraszam ponownie .
HALINKO ,dziękuje .
JAŚMINO ,dziękuje za miłe słowa i zapraszam częściej .

Zakwitają kolejne lilie i liliowce.
Taki oto olbrzymi okaz dzisiaj pokazał swoje wdzięki .
Lilia trąbkowa TRIUMFATOR.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Budleja.Miała być czerwona ,okazała się różowa ,ale w rzeczywistości kolorek jest dużo ciemniejszy.Na prawdę prezentuje się cudnie .
Obrazek
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Witaj Jolu! Ale lilia!!! Szalejesz z zakupami, prawie tak samo jak ja!? Podobały mi się Języczki. Dwie odmiany?
Przewalskiego i 'Rocket'. Też je ostatnio nabyłam, niestety, za mało cieniste miejsce im znalazłam, bo się lekko
pokładają. Masz ciekawe kolekcje roślin! Szczególnie liliowatych (piszę tak, bo mam problemy z klasyfikacją-lilie czy
liliowce...) Zainteresuję się teraz, może mam szansę podszkolić się u Ciebie? :lol: :lol: :lol:
I coś ważnego: Florekspol wyprzedaje rośliny. Pytałam dlaczego takie tanie(np. powojniki po 5 zł)
Odpowiedziano mi, że pozostałości ze sprzedaży wysyłkowej...z której właśnie rezygnują. Jak czytam, firma nie cieszy
się Twoim zaufaniem? :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Jolu zauważyłem, że duża część Twoich roślin pochodzi z portalu cebule.pl czy masz może doświadczenie z rośłinami cebulowymi??
W jakim były stanie??
Awatar użytkownika
szafir44
500p
500p
Od: 28 paź 2008, o 19:21

Post »

Jolu o rany :!: jakie duże i piękne lilie aż dech zapiera. Pozdrowionka i dzięki za nazwę
programu do obróbki zdjęć ;:97
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nigella pisze:Witaj Jolu! Ale lilia!!! Szalejesz z zakupami, prawie tak samo jak ja!? Podobały mi się Języczki. Dwie odmiany?
Przewalskiego i 'Rocket'. Też je ostatnio nabyłam, niestety, za mało cieniste miejsce im znalazłam, bo się lekko
pokładają. Masz ciekawe kolekcje roślin! Szczególnie liliowatych (piszę tak, bo mam problemy z klasyfikacją-lilie czy
liliowce...) Zainteresuję się teraz, może mam szansę podszkolić się u Ciebie? :lol: :lol: :lol:
I coś ważnego: Florekspol wyprzedaje rośliny. Pytałam dlaczego takie tanie(np. powojniki po 5 zł)
Odpowiedziano mi, że pozostałości ze sprzedaży wysyłkowej...z której właśnie rezygnują. Jak czytam, firma nie cieszy
się Twoim zaufaniem? :lol:
Z lilii jestem zadowolona ,właśnie zaczynają kwitnąć .Kupiłam równieżu nich ciekawą odmianę żylistka ,ale przysłali martwego .Przez kilka miesięcy starałam się z nimi skontaktować .Niestety na żadnego z moich e maili nie odpisali .
Dziękuje za miłe słowa .Lilie i liliowce bardzo łatwo odróżnić .Lilie sadzi się z cebul ,a liliowce z kłączy .Różnią się także kształtem liści.Zajrzyj pod linki ,które ci podałam .
http://www.swiatkwiatow.pl/lilia-lilie- ... id399.html
http://www.liliowce.com/
Priam pisze:Jolu zauważyłem, że duża część Twoich roślin pochodzi z portalu cebule.pl czy masz może doświadczenie z rośłinami cebulowymi??
W jakim były stanie??
W ,,cebulach ,,kupowałam nie wiele roślin cebulowych.Tylko ismenę i pustynnik .Z pierwszej jestem zadowolona,bo cebula olbrzymia,ale pustynnik troszkę przygnity.Nic z niego nie wyrosło .
Najwięcej kupowałam host i liliowców .Hosty dorodne i wielgaśne ,a liliowce też bardzo duże kłącza.Z 20 sztuk będzie kwitło chyba aż 17 .To bardzo dużo ,biorąc pod uwagę ,że sadzone były wiosną .
szafir44 pisze:Jolu o rany :!: jakie duże i piękne lilie aż dech zapiera. Pozdrowionka i dzięki za nazwę
programu do obróbki zdjęć ;:97
MAŁGOSIU ,bardzo proszę .

A oto moje małe kociambry .Nie jest łatwo im cyknąć fotkę .Są 2 biało czarne ,2 czarne i 2 pręgowane[szare]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Jakie słodkie mruczusie :P
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Joluś twoja lilia olbrzym jest piękna i wspaniała, rzeczywiście duża i na pewno cudownie pachnie, gdy wszystkie pąki się rozwiną to dopiero będzie co oglądać. Urocza kocia rodzinka, przy takiej gromadce ale jest wesoło, wygłaskaj je ode mnie.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu. Bardzo żałowaliśmy, że nie mogłaś wczoraj z nami być, ale Twoje winko Mariolka przywiozła i wznieśliśmy toast za Ciebie.
Lilia przecudna. Dopiero zaczynam z nimi przygodę, więc w tym roku kupiłam tylko kilka cebul. Będę próbowałam dokupić trochę jesienią. Zapisuję sobie nazwę tej lilii do chciejstw.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Jolu, ale masz piękny ogród....Fajnie wszystko skomponowane, bogactwo roślin, skalniak super i w ogóle bardzo mi się podoba...
Koteczki są słodkie....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”