Ogródkowe rozmaitości.
Z rana M zebrał maliny .Zaczynają gnić.Zrobilam soczki i upieklam biszkopt (6 żóltek +3 całe jaja i 4 łyżki mąki)żóltka zostały z pieczenia bezy.Muszę Ci powiedzieć że P.Gessler miała rację mówiąc,że biszkopt z samych żóltek jest wykwintny-po prostu niebo w usteczkach.Miłego dnia nawet przy paskudnej pogodzie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu dziękuję,że tak ładnie określiłaś mój ogródek,zbliżone zdjęcia kwiatów mają swoją magię.W całości wygląda to trochę inaczej ,trzeba się dobrze przyjrzeć,aby poszczególny kwiatek dojrzeć.Z powojnikami jest ciężka sprawa w ciężkiej glebie,trzeba ją miksować z inną,aby korzenie nie zgniły,mnie też nie wszystkie się udają i przyjmują.Oto przykład części ogrodu z balkonu

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Oglądałam Moniu Twoją niby Mozart i myślę ,że ona nią nie jest.Mozart ma pojedyncze płatki kwiatu,przynajmniej u mnie tak wygląda

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Aniu jak zwykle jesteś niezrównaną tworzycielką słodkości i pewnie znowu będę degustatorką,a brzuszek rośnie....
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Bogusiu zaszczyciłaś mnie swoją obecnością,bujność kwiatów u mnie duża,ale nie dorównuje Twojej.Mamy chyba podobne przetaczniki

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- gagawi
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
Największy kwiat mojego edenka coś od środka wyżarło i nie zrobiłam zdjęcia, kilka innych pączków rozwinęło się, ale kwiaty były jakieś skarłowaciałe i tez pustawe od środkaAlionuszka pisze:Grażynko mam trochę tych róż niezidentyfikowanych,ale Eden Rose zrobiłam dzisiaj zdjęcie ,na dwa kwiatuszki rozwinął się jeden

Bardzo ładnie prezentuje się ogródek z lotu ptaka

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nelu i zajrzyj do gagi ma już zamontowaną kratkę.Już widzę Abrahama rozciągniętego i pokazującego swoje cudne kwiecie.Dziękuje za nasionka,najbardziej cieszę sie z orlików-bardzo je polubiłam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
Bogusiu rzeczywiście,Twój przetacznik to tzw.przetacznik siwy,bardziej rozłogowy,też takiego mam,ale za bardzo nie ma miejsca na rozrastanie,a ten wysoki co pokazałam rośnie bardziej w kępie i jest wysoki,lubię go za bezproblemowość w uprawie i piękne fiol.-nieb. kłosiki.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Grażynko obejrzałam Edena Fleur 78-jest prześliczny,ale to Francja,klimat cieplejszy,a więc bujniejszy wzrost.Kwiat po prostu marzenie.A ja mam tu taką różę White Rose Meidiland,ponoć pachnie ,nie mogę tego stwierdzić,gdyż przed nią urosła lilia i nie mam do niej dostępu

Dla kontrastu trojeść

Dla kontrastu trojeść

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
- Alionuszka
Witam Cię Haniu w moim ogródku,powojnik niebieski kwitnący w maju to Blue Bird z grupy Atragene,jasnoniebieski to Blue Angel-bardzo żywotny i zdrowy.Widziałam u Ciebie bardzo rozrośnięte powojniki,ja takich wielkich nie mam,gdyż większość jest jeszcze młoda. Np.

Hagley Hybrid , Comtesse de Bouchaud

Ville de Lyon,Arabella

Hagley Hybrid , Comtesse de Bouchaud

Ville de Lyon,Arabella
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości