Mój ogród - leda16

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Maj to festiwal kwiatów. Kwitną maki, irysy wszelkiej maści, grzybienie. W czerwcu zaszaleją piwonie oraz floksy. I to właściwie koniec :( . Ach, są jeszcze rudbeckie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grzegorz B

Post »

Witaj Leda :D

Ale u Ciebie kwieciście i kolorowo. Naprawdę masz niezłą kolekję kwiatów i jest na co popatrzeć. A jak dużo irysów a maki ich czerwień pięknie się prezentuje. Wszystko fantastycznie wygląda i ma charakter według mnie oazy spokoju i relaksu. A ten karmnik jest super. Mam małe pytanko. Napisałaś, że masz też grzybienie. Ja kupiłem jedną sadzonkę w tym roku i chciałbym się dowiedzieć czy będzie kwitł. Na tafli wody pływają już 4 liście, ale już wiele nowych jest powypuszczanych. Czy jest szansa, czy raczej się nie łudzić?

Pozdrawiam serdecznie :D :D :D
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Nowy trawnik wysiany na gruzowisku wygląda całkiem przyzwoicie. W piątek był pierwszy raz koszony. Ciągle jeszcze kiełkuje. Miejsce zupełnie zacienione, więc proces będzie już wolniejszy. Mozna ew uzupełnic puste placki, chociaż mam nadzieję, że dzięki systematycznemu koszeniu trawa się zagęści. Natomiast trawnik wysiany przed trzema dniami już widać. Trochę innych kwiatów. Te fotki były robione przed zwycięską walką z glonami. Pod jesionami została założona rabatka - paprocie, pierwiosnki i jasnota. Na wzgórzu od strony rudery będą konwalie, irysy bródkowe, czyściec wełnisty, które o dziwo dobrze rosną w zupełnym cieniu. Najwyżej później zakwitną. Straszliwe spustoszenia porobiła ulewa w kwiatach lisciastych. Oto skutki na grzybieniach i hostach.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Jeśli został posadzony na początku maja, powinien zakwitnąć najdalej w połowie czerwca jeśli bedzie tak ciepło jak teraz. One praktycznie kwitną do końca września. Narobiłam bałaganu. Mam nadzieję, że Admin to poprawi.
Obrazek
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

No nie, róża zniknęła! Obrazek
Grzegorz B

Post »

leda16 pisze:Jeśli został posadzony na początku maja, powinien zakwitnąć najdalej w połowie czerwca jeśli bedzie tak ciepło jak teraz. One praktycznie kwitną do końca września.
Dziękuję Ledo za odpowiedź. Bardzo mnie nią ucieszyłaś. ;:1

Pozdrawiam :D :D :D
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Kwietna kipiel Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Leśne ustronie w ogrodzie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Nad stawem
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Bardzo ładny stawik, czuć przyjemny chłód znad jego brzegu ;)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ledo ! Twój ogród ma wiele pięknych zakątków. Co do " rudery": masz zamiar ją rozebrać, przebudować/wyremontować, a może czymś ją obsadzisz?-np. hederą lub winobluszczem? Wtedy ładnie wkomponowałaby się w ogród, stanowiąc doskonałe tło dla roślin- vide ruina w ogrodzie PACO.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ledo troszeczkę uporządkowałam zdjęcia. :D
Masz piękne miejsca dla host, i widzę, że jest im tam dobrze. Piękne hosty.
W stawie takie duże, dorodne lilie, też chciałabym aby u mnie takie rosły.
No ale wszystkiego nie można mieć, więc pooglądałam u Ciebie, bardzo miły spacer.
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz bardzo ładny staw i te wszystkie roslinki przy drzewach ,wszystko ładnie się z sobą komponuje :P
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Grzegorz B

Post »

Witaj Leda :D :P :D

Nowy trawniczek, jak malowany, hosty imponujące a stawek wspaniały. Tak naturalnie urządzony i do tego te lilie. Marzenie :shock: :shock: :shock: .

Pozdrawiam serdecznie :P :P :P
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dawno do Ciebie zaglądałam :oops: , muszę koniecznie się poprawić a to wszystko przez to ciepełko , ale niech trwa jak najdłużej :lol: ,
śliczne roślinki i śliczne hosty mają u Ciebie wspaniałe warunki i pięknie rosną , a stawik bardzo ładny :) , i te lilie wodne , cudo :shock: ,
popatrzyłam pomarzyłam :roll: czas wracać do siebie :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”