Danusiu od listka na kwiatki trzeba czekać ok 6 miesięcy. Więc na pewno doczekasz sie jeszcze w tym roku kwiatuszków Ja z niecierpliwością czekam aż Twoje zakwitną bo masz przepiękną kolekcję.
koniczynka pisze:podpowiedz mi czy jak w większej doniczce są trzy posadzone to też zakwitną oczywiście o fiołkach tu mowa ,bo jeśli nie to jakie są najlepsze doniczki do fiołków ?Na razie są maleńkie moje fiołki ale czy będą mogły być w takich domkach na stałe
ja miałam w takich podłużnych kiedyś, po trzy roślinki - wszystko było ok - pięknie kwitły !
A ja chyba skorzystam z pomysłu posadzenia fiołków w korytku bo te pojedyncze doniczki ciągle jakimś trafem spadają mojemu M na podłogę tłocząc się jedna za drugą
Pani Danusiu, z wielkim podziwem oglądam zdjęcia Pani kwiatków i ogródka - naprawde śliczne i potrafią wprawić mnie w pozytywne nastawienie do życia. Pozazdrościłam i sama założyłam sobie swoje Forum - Koleżanka z pracy
Danusiu..piękny. A myślałaś że się w tym roku nie doczekasz. No widzisz jak ci szybko i pięknie zakwitł. Czy oberwiesz te kwiatki?. Słyszałam że u odmianowych powinno się pierwsze kwitnienie oberwać...choć szkoda.
ktoś pisze:Zeniu właśnie biję się z myślami , czy oberwać ,
Nie dziwię się...z niecierpliwością czekałaś na to cudo, a teraz oberwać. Ale ja bym mimo oporów oberwała. No cóż..skoro bardziej doświadczone tak radzą... to widocznie tak trzeba.