Ogród violetty
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Violu, a próbowałaś całować tę żabę
Jak tam u ciebie z pogodą??

Jak tam u ciebie z pogodą??
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Ta żabka to do tych wstydliwych należy
Z nią można tylko na odległość
porozmawiać. O bliższych relacjach nie ma mowy.
a pogoda? Praktycznie codziennie deszcz. Dzisiaj na razie nic nie padało. Jest bardzo ciepło, a właściwie duszno i parno. No i wieje trochę. Pewnie coś przywieje.
Terazmój mały śpi, więc byłam w ogródku, wypieliłam warzywka, wyrwałam chwasty z rabaty jednej.
Z jednymtakim chwastem nie mogę sobie dać rady. Podobny do groszka pachnącego, pnący, ma żółte kwiatki. Wszędzie mi wyłazi, w liliowcu, marcinku, goździkach. rozlazł się pod agrowłókniną i chyba mnie pokonał
[/b]

Z nią można tylko na odległość

a pogoda? Praktycznie codziennie deszcz. Dzisiaj na razie nic nie padało. Jest bardzo ciepło, a właściwie duszno i parno. No i wieje trochę. Pewnie coś przywieje.
Terazmój mały śpi, więc byłam w ogródku, wypieliłam warzywka, wyrwałam chwasty z rabaty jednej.
Z jednymtakim chwastem nie mogę sobie dać rady. Podobny do groszka pachnącego, pnący, ma żółte kwiatki. Wszędzie mi wyłazi, w liliowcu, marcinku, goździkach. rozlazł się pod agrowłókniną i chyba mnie pokonał

Rzeczywiście, bardzo zdolny M! Z tego, co widać to również na zdolnego zapowiada się S!
Kawał dobrej roboty, wprawdzie ogród potrzebuje jeszcze trochę czasu na "dojrzałość" ale już jest nieźle!
Żaba uchwycona świetnie
Podobają mi się również portrety wodnych roślin i cienista rabata

Kawał dobrej roboty, wprawdzie ogród potrzebuje jeszcze trochę czasu na "dojrzałość" ale już jest nieźle!
Żaba uchwycona świetnie

Pozdrawiam, nigella
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Ostatnio kupiłam sobie trzy roślinki. Teraz mam wakacje, to czasami chodzę do takiej małej przydomowej szkółki. I przy okazji zawsze coś, co do spaceróweczki się zmieści, bierzemy. Trochę tego obawia się mój M, ale co tam. Już mamna oku śliczne hortensje ibyć może skuszę się na hibiskusa.
Oto one:

Rozety tej odmiany bardzo duże, średnicy do 20 cm, liście brązowoczerwone z zielonymi wierzchołkami, kwiaty różowe.

Krzew o zwartym, średnio silnym wzroście. Liście owalne, błyszczące, purpurowo- pomarańczow- czerwone z żółtym obrzeżeniem.

Niski krzew rośnie do 30 cm wysokości. Liście drobne, koloru zielonego, kwiaty drobne różowe.
A tak to się prezentuje już posadzone. Jest tam jeszcze jeden berberys i tawuła, ale nie znam ich odmian.
Do skończenia tego paska przydałyby mi się jeszcze ze trzy niskie tawuły i berberysy.

Oto one:

Rozety tej odmiany bardzo duże, średnicy do 20 cm, liście brązowoczerwone z zielonymi wierzchołkami, kwiaty różowe.

Krzew o zwartym, średnio silnym wzroście. Liście owalne, błyszczące, purpurowo- pomarańczow- czerwone z żółtym obrzeżeniem.

Niski krzew rośnie do 30 cm wysokości. Liście drobne, koloru zielonego, kwiaty drobne różowe.
A tak to się prezentuje już posadzone. Jest tam jeszcze jeden berberys i tawuła, ale nie znam ich odmian.
Do skończenia tego paska przydałyby mi się jeszcze ze trzy niskie tawuły i berberysy.