Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj! Zmiany na działce rewelacyjne :!: Bardzo fajnie wypadły te porównania. Mój ogródek też ma roczek i nie pomyślałem o zrobieniu takich porównań :cry:
Piękna trytoma. Moja w tym roku po przesadzeniu nie zakwitnie więc cieszę się, że mogę ją oglądać u Ciebie :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś prześliczne różyczki, a ta pierwsza dosłownie cudo :shock: :D Bardzo lubię nasturcję właśnie za takie cudne, żarówiaste kolory , moje ukochane ciepłe tonacje :D
Awatar użytkownika
asiapg
50p
50p
Od: 24 cze 2009, o 19:48

Post »

Witaj Jolu! Kobieto ale masz kawał ogródka super. Pewnie, że Ci się uda. Ja mam busz bo mam wszystkiego 40 m2 i już nie ma gdzie palca wściubić. Dałabym wiele, żeby mieć takie pole do popisu jak Ty. Odwiedzę Cię jeszcze i sobie popodglądam jak dogadujesz się ze swoim buszem :)

Robótki ręczne - śliczności, zakładki rzuciły mnie na glebę, coś pięknego :)
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Kochani witam Was wszystkich razem i każdego z osobna :lol:
Jacku ja uwielbiam takie porównawcze zdjęcia oglądać, fajnie ukazują zachodzące zmiany na działce.. A TY cały czas tworzysz jeszcze swój ogród więc zacznij pstrykać nawet teraz takie zdjęcia do porównania później..Naprawdę warto ..
AGNESS ta różyczka już dzisiaj nie jest taka piękna :( , deszcz ją "załatwił", a ta druga nie ma ani jednego płatka :(
Asiapg miło Cię gościć :lol: Oczywiście, że zapraszam do oglądania jeśli tylko masz ochotę...
Dzisiaj jest czwarty dzień z kolei jak leje :evil: To znaczy leje, świeci słońce, grzmi, leje, świeci i tak w kółko ..i było 27 stopni i straszna duchota...Byłam na działce zobaczyć co tam słychać, bo wyszło takie ładne słoneczko,ale jednak szybko musiałam z działki zmykać...MYslałam, że moje pomidory "padły na glebę" po dzisiejszej ulewie, ale wyglądają całkiem nieźle..
Obrazek

Izo, Madziarynko a to moje spiochy w drugim gniazdku...Jest tak nisko, że nie miałam kłopotu zrobić zdjęcia
Obrazek

I jeszcze jedno zdjęcie porównawcze:
21 czerwiec 2008 rok
Obrazek

25 czerwiec 2009 rok
Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu! Te fotki to wręcz rewelacja! Ptaszyny słodkie - ciekawa jestem co to za jedne, ze gniazdko nisko i prawie na wierzchu. Zdjęcia porównawcze wręcz nieprawdopodobne. Aż się wierzyć nie chce, że wystarczył Wam tylko rok na takie zmiany. Podziwiam i gratuluję!
Co do gazety - to nie dostawałam jej z wyprzedzeniem, a wręcz przeciwnie. Z zasady 2-3 dni po ukazaniu się jej w kioskach.
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Jakie słodkie pisklaczki! że aż tak blisko udało Ci się zrobić blisko zdjątka! no i metamorfoza .... nawet nie ma czego porównywać ... nie było altanki i jest altanka jak marzenie!
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

no właśnie piękna metamorfoza. mam nadzieję, że ja też niedługo będę mogla zamieszczać takie zdjęcia z przed i po przemianie. Ptaszęta zaspane i głodne z pewnością. Mają dużo zaufania to ludzi skoro tak sobie gniazdko na wierzchu uwiły, a może wybrały sobie Was właśnie Jolu, bo wiedzą, ze ich tu nikt nie skrzywdzi. Mam nadzieję na więcej zdjęć, będziemy obserwować jak się żółtodzioby chowają. U nas pogoda podobna jak u Was była. Tym razem kamieni już nie wiozłam, za to puszki z impregnatem do drewna. Oczywiście jak tylko zajechałam na działkę to burza się zerwała.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Wszystkim dziękuję za odwiedziny.. :lol: i pochlebne słowa :lol:
Te ptaszki są rzeczywiście takie słodziutkie, że ja tam do nich wczoraj ze trzy razy zaglądałam...Ale podobno nie można podchodzić bo mama może je zostawić :( Prawda???
Madziarynko oczywiście, że jak tylko się da to chciałabym pstrykać im zdjęcia i Wam pokazywać... A ty rób zdjęcia przed i po , bardzo chętnie zobaczę takie porównania...
Iza dostałam "Działkowca".....czyli tak jak Ty później, niż ukazuje się w kiosku...

Dzisiaj znów pochmurno, chociaż na razie nie pada...
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Ja też jeszcze dostaję "Działkowca". Do mnie przyszedł wczoraj. Fajna gazeta, jedna z najbardziej profesjonalnych i ciekawych o ogrodnictwie.
Oby więcej słoneczka, bo ziemia jak plastelina.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

madziarynka pisze:
Oby więcej słoneczka, bo ziemia jak plastelina.
To fakt :? Dzisiaj rano nie padało to zajrzałam na działkę i faktycznie ziemia strasznie namoczona....Wiśnie nasączone wodą, niezbyt smaczne, truskawki też nasączone wodą , jak gąbka i bez smaku, trochę poopadały czarne porzeczki...I tyle,.... na szczęście żadnych iinych strat nie zauważyłam..Zajrzałam do ptaszków :lol: - Spały :lol:
Ale przez nasz ogród działkowy przepływa taka maleńka, płyciutka rzeczka - strumyk...i widać po położonej trawie i mule, że woda przetoczyła się przez trzy działki, te zaraz przy rzeczce :(

Od południa dalej pada :evil: :(
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś a u mnie pierwszy piękny słoneczny dzień- wreszcie :roll: Oby taka pogoda utrzymała się, żeby ta nadmierna wilgoć zginęła, bo u mnie na tarasie w doniczkowcach dosłownie czuć stęchlizną :roll: Mam nadzieję, że i u Ciebie też będzie piękna pogoda.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam nadzieję, że żadna powódź Ci nie grozi...To co oglądam w TV to jeden koszmar. U mnie dziś też obyło się bez deszczu choć cały dzień "straszyło". Z gazet ogrodniczych ja najbardziej lubię " Mój Piękny Ogród".
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

A ja jeszcze mam kolekcję czasopism "Ogrody, ogródki, zieleńce" pięknie wydane, dużo ciekawych pomysłów.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joluś :D gratuluję zostania "babcią" :D
U mnie też w ub. roku było gniazdko i jajeczka jakiegoś ptaszka, ale chyba kocur się zakradł i zniszczył wszystko :(
Strasznie mi było żal tych "nienarodzonych" ptaszeczków ... :cry:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

AGNESS, Iza, Madziarynko, Aanulko ciepło Was witam :lol:
Jejku jak ja już chcę słońca....U nas dalej pochmurno, pada mniej, .....brrr
Na szczęście powódź nam nie grozi, chociaż przedwczoraj niedużo brakowało, aby rzeka wylała...Były oczywiście miejscowe podtopienia i zalania, ale to niewiele w porównaniu z tym co było w 1997 r. jak wylała rzeka...
My mamy to szczęście, że przy tak wielkiej wodzie jak wtedy była pod nasz budynek woda nie doszła, a i teraz działce też nic nie grozi bo jest na wzniesieniu...
To co się widzi w TV to ogromna tragedia :(

U nas po działkach też chodzą kocury....chyba nic nie zrobią moim ptaszkom...

"Ogrody, ogródki, zieleńce" - tej gazety nie znałam..
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”