Smokini, niespodziankowa lilia piękna, kolor jeden z moich ulubionych
O różycach mądrze mówisz - połowy nie rozumiem, ale nadrabiam miną
Oby burze gwałtowne omijały park ciekawy i piękny ... a na nizinach trawy już nie pylą (!!!), a kolejny wernisaż za pasem ;)
dzisaj po nocnej ulewie dzien bez opadów.......nawet ognisko udało się zapalić
a lalka na kiju ujeła mnie wielkoscia kwiecia talerzyk deserowy!
ale najwiekszą przyjemnosc sprawiły mi Westerlandy.......otworzyły 1 kwiat!
bardzo lubie te róze [suplement innym razem]
Cynamonko na palecie barw u mnie Tycjan........hmmm
........moze masz jakieś ikony?
Mag cabernet nie lubię.......wolę tempranillo ale ta azjatka przy berberysie konweniuje a z Tobą chyba wypije wszystko hihihihi
Wisienko
......BACA uparty jak.......
Agness..........jakby co zaryzykujemy wymianę ......jest jeszcze 2 obok i jak sie okaze smolinosem pomaranczowym to.....to.....przestanę cykać fotki
Smokini ... tycjanowskie barwy jesień na pamięć przywołują, ogniste - moje ukochane
Ikon niestety brak, ale myślę o nich kreatywnie i baaaardzo ... może kiedyś się tu pojawią 8)
Cynamonku .ogniste bedą w sierpniu .........ikony to taka autoironia cmok
Mag dziękuję ale sama widzisz CZARODZIEJKO ze ten zółty kwiat powinien być lila-róz 8) [Peace sie szczesliwie rozbiela a nie ciemnieje]........miało byc lukrowo-pudrowo[bo na tej drabinie siedzi ND] a wyszło jak zwykle
Wasterlandy chyba maja wiecej niz jeden kwiat
Jeśli to co z lewej rozpoznają jako W, oczywiście
Moje po przemarznieciu zimą też dopiero teraz zaczynaja się otwierać.
Dziś wyszło słońce (choć zapowiadali, że na Górnym Śląsku go nie będzie wcale ) i poobrywałam zgnite kwiaty i pąki
Czysta masakra, recę opadają i w takich chwilach mówię sobie, że może się wezmę za uprawę jałowców - może mniej problemów
Bishopciu biel jest!..jest jej nawet do utłuku zimą! .......a kwitnąca obecnie to Iceberg przy lesie[za nią biały ND w zielonych pakach i przekwitajace caniny] ....."festiwal róż" w smoczej dopiero sie zaczyna i jak nadal bedzie ciepła ulewa nocą[+ wyładowania niestety ] a za dnia wysokie słonce to zacznę kasować za bilety i foty turystów
Oliwko Twoje oko jest niezawodne!........dziękuję za Semi-Plenę......tak to ONA
i tak to Westerland na starcie ......to chyba najlepsza kreacja Kordesa.....silna, zdrowa, wytrzymała, piękna i pachnaca ,do tego duze połyskujące ciemne liscie,ciagłe kwitnienie do mrozów i niespotykany kolor,u mnie to numerek2 zaraz po LO
KaRo Krysiu to jest pergola z 2 gałezi leszczyny wkopanych przy Westerlandzie...przygietych i cienszymi koncami przymocowanych do belki nad kamienna podmurówka....".szczeble" tworza gałezie boczne[ przyciete i powiazane rokiciną[ trzyma sie dobrze 3 sezon i nie wymaga konserwacji.].....ale u Ciebie byłaby chyba zbyt prymitywna,trzeba byłoby pokombinować dopiescic tzw szczegóły, wyrównać łuki itd.....lepiej wiesz ode mnie ze co uchodzi w otoczeniu lasów niekoniecznie dobre jest w stylowym ogrodzie .......ale cos takiego sprawdza sie przy przejsciach miedzy zielonymi pokojami.........tu moze lepiej widać .......generalnie charakter mojego ogrodu najlepiej oddaje to zdiecie ........cmokasy