Alu mam nadzieję, że grad już dostatecznie wypadał się w tym roku i jego limit się wyczerpał

Roślinki są naprawdę poniszczone, nawet nie chcę pokazywac host, języczek, czy innych roślin ze sporymi liścmi

tak są poszarpane
Mariuszu ja tawułki bardzo lubię, to takie śliczne kolorowe pierzaczki, dosyc długo kwitną i zdobią ogródki i są zdrowiutkie i niekłopotliwe w uprawie
Grażynko, niestety prawda jest taka, że roślinkom mocno się oberwało od gradu

Hosty, języczki, clematisy, wszystko poszarpane i biedne

nawet nie chcę ich pokazywac, bo nie przedstawiają najmilszego widoku

Mam nadzieję, że pogoda w końcu się ustabilizuje, wczoraj i dziś już jest pięknie, słonecznie i gorąco, mam nadzieję, że tak już pozostanie
Joluś dziękuję

słoneczniczek to taki popularny i skromny kwiatek ,ale ja bardzo go lubię, to takie ogrodowe słoneczko
Aniu 
większośc moich lilii jeszcze w pąkach, zakwitły dopiero 3 odmiany, jeszcze z dzień, dwa i zakwitną Lilie Św Antoniego, moje ukochane

A u pozostałych jeszcze małe pąki i przyjdzie trochę poczekac na kwitnienie
Halinuś dziękuję,

jeśli masz tylko czerwoną tawułkę, to mogę wysłac Ci różową, ponieważ mam jej duże rozrośnięte kępy, pozostałe kolorki muszę sprawdzic, czy da się podzielic, jeśli tak , to też chętnie Ci wyślę, a jeśli nie , to na wiosnę, już pewnie będą nadawały się do podziału
Nigello cieszę się, że nie widac mocno zniszczeń pogradowych na liliach, ale to nawet nie ma porównania, do poprzedniego roku, wtedy były na prawdę piękne

Nazw tych trzech odmian nie znam, ponieważ to są dostane

ale następne, te kupione są zapisane

A pogoda dziś piękna- wreszcie

ciekawe jak długo