Witajcie! Dziś ważny dzień dla mojego ogrodu - właśnie ukończyłem pracę nad środkową częścią ogrodu, czyli trawnikiem. To dość spory obszar, bo zajmuje ok.30% ogrodu właściwego, ale mój ogród jest na tyle duży, że mogę sobie na to pozwolić. Goniłem z pracami, bo pogoda sprzyja zakładaniu trawnika, no i udało się. Jestem bardzo szczęśliwy
Pelagio
Dzwonki się nie udają

To dziwne, bo wydawało mi się, że brzoskiwniolistny czy drobny nie mogą się nie udać
Ja też mógłbym ich mieć dużo więcej i na pewno będę powiększał kolekcję dzwonków
Agness
Dziękuję za tak miłe słowa. Na szczęście po burzy wszystko wraca do normy. Jednak ilość opadów może zaszkodzić cebulom, dlatego dziś wykopałem część narcyzów i szachownice. Niech sobie odpoczną przez dwa miesiące w suchym.
Janku
cieszę się, że jesteś

To u Ciebie chyba cięższa gleba, skoro tyle strat

U mnie jest wilgotna ale nie stoi więc nic nie gnije. Za to wszystko świetnie się przyjmuje. Dziś dostałem sporo nowych roślin więc liczę, że i one się przyjmą
Jollla500
Tak, fioletowa pysznogłówka też jest, ale trochę później kwitnie i kwiatostany nie są tak okazałe. Za to mocno pachnie, choć może nie wszystkim ten zapach odpowiadać, bo jest dość ostry, muszkatałowy, o ile pamiętam