Bogusiu super wygląda ta róza, a jeszcze obsypane na ziemi płatki dodają jej bardziej romantycznego uroku ;) Czy pachnie ten okaz? A, ładne przetaczniki.bogusia177 pisze:
U wszystkich taka sama paskudna deszczowa pogoda

Bogusiu super wygląda ta róza, a jeszcze obsypane na ziemi płatki dodają jej bardziej romantycznego uroku ;) Czy pachnie ten okaz? A, ładne przetaczniki.bogusia177 pisze:
Haneczko dziś było względnie ,trochę pokropiło .Hanka 1 pisze:To pogoda u Ciebie Bogusiu taka sama jak u mnie,leje burze i wiatr,który łamie wszystko.Nie mam już dzwonków,ostróżek ani firletek.Róże też połamane a lilie nie chcą się rozwinąć a te co rozkwitły jakieś niewydarzone o anemicznych kolorach.
Aneczko a co z czereśniamian-ka pisze:Haniu jak przykro to słyszeć tyle kwiecia zmarnowanego.Ja też się denerwowałam czereśnią-wreszcie porządnie obrodziła ,no cios z innej strony.Pozdrawiam.
U mnie Jolu w sobotę wydawało się być ładnie ,z rana chwyciłam się za pielenie resztek warzywniaka, (piszę co mi ślimary zostawiły) ,a tu masz z powrotem deszcze .jollla500 pisze:Bogusiu u mnie była przerwa jeden dzień bez deszczu to nadrobiliśmy z rodzinką zaległości, wszędzie została skoszona trawka, większość rabatek opielona.........
I na nowo pada deszcz
Halinko też nie ciekawie u mnie wygląda ,przecież też leje jak u Ciebie ,wkurzam się bo bym mogła coś w ogródku zrobić , jak w warzywniak wejdę to grzęznę i mam już po robocie .eukomis pisze:Bogusiu u ciebie widzę że liliowce jako tako się trzymają a moje to płatki kwiatów zaczynają się zniekształcać, jak tak jeszcze długo będzie lało to nie będę wiedzieć jakie mam kolory liliowców.
To masz szczęście Aneczko ,ja też na górce mieszkam ,ale 1997 u mnie sąsiadów zalewało ,an-ka pisze:Bogusia ja na górce to mnie nie zalewa,ale innych i owszem.Czereśnie mam też z tych czarnych,ale musiałam zerwać mocno czerwone na konfiturki i dżemiki,bo już dzisiaj nie byłoby co do słoja dawać-pleśń i zgnilizna.Otwierałam czereśnie i nie były robaczywe.Zaniosłam trochę alionuszce a Ona każdą sprawdzała podczas jedzenia.Były w porządku.