Storczyki i ich życie.....
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
-
- 200p
- Od: 13 cze 2009, o 17:11
- Piotr=)
Spis tematów
- Piotr=)
Meniu na pewno twoja też kiedyś zakwitnie a może nawet w tym sezonie trzymam za nią kciuki mocno 

Spis tematów
- Piotr=)
Mam pytanie związane z rozmnażaniem storczyków przez keiki dziś zrobiłem tą mieszankę wazeliny z ukorzeniaczem i nie wiem czy to ma sie robić codziennie powtarzać zabieg czy raz wystarczy....? 8)
Spis tematów
-
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem,czy to pasta pomogła, czy storczyki same sobie poradziły. Teraz już czekam, aż z własnej woli zaczną keikować 

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
Paulinko, podziwiam Piotra za tą jego pasję, u mnie kilka łodyżek się pokazało więc to mnie na chwilę obecną w zupełności zadowala ale mój mąż - też Piotr, tak jak i Twój, co tu wiele gadać, dużo bym dała żeby choć troszkę kochał tak roślinki jak nasz forumowy Piotruś.Paulinka Z pisze:Już się nie mogę doczekać kiedy moje będą wypuszczać nowe łodyszki. To musi być szczyt radości dla właściciela... Gratuluję!!!!! Twój imiennik, który jest moim mężem niestety nie pała taką miłością do kwiatków wręcz przeciwnie jest zazdrosny że zbyt dużo czasu im poświęcam
Piotr=) ja wciąż jestem pod wrażeniem Twojej kolekcji roślinek i chęci ich pomnażania (piękną nową cambrię kupiłeś) i rozmnażania (życzę mnogości keiki, z pastę, z ukorzeniaczem czy bez).
-
Piotr, odzywam się dopiero teraz, bo z powodu burz najpierw nie mogłam załączyć zdjęć, z potem całkiem odcięło mnie od sieci...
Otóż pokazuję Ci dwa przykładowe phal. z keiki. Mogę dodać zdjęcia innych, jeżeli chcesz zobaczyć.
Z moich doświadczeń wynika,że są takie, które chętnie same keikują , i takie - które nigdy nie wytworzą keiki.Niekt óre zamiast pędu kwiatowego tworzą właśnie keiki.
Ja barzdo lubię takie ,rozbudowane' rośliny i keiki zatrzymuję przy roślinie matecznej. One u mnie kwitną tak samo, jak ich ,matka' tworząc ciekakwe formy.
Phal.equestris

Phal.pallens

Otóż pokazuję Ci dwa przykładowe phal. z keiki. Mogę dodać zdjęcia innych, jeżeli chcesz zobaczyć.
Z moich doświadczeń wynika,że są takie, które chętnie same keikują , i takie - które nigdy nie wytworzą keiki.Niekt óre zamiast pędu kwiatowego tworzą właśnie keiki.
Ja barzdo lubię takie ,rozbudowane' rośliny i keiki zatrzymuję przy roślinie matecznej. One u mnie kwitną tak samo, jak ich ,matka' tworząc ciekakwe formy.
Phal.equestris

Phal.pallens

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Piotr=)
Aniu mi ie bardzo podobają twoje storczyki z keikami są takie fantazyjne :P
Na pierwszej fotce to mi przypomina las keikowy
super
dzięki za pokazanie swoich storczyków.
Na pierwszej fotce to mi przypomina las keikowy

dzięki za pokazanie swoich storczyków.

Spis tematów
-
Piotr, keiki bardzo ładnie ,modelują' roślinę. POlecam takie prowadzenie. Ja prawie nigdy nie odłączam keiki od rośliny matecznej. 

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Piotr=)
Moja ciocia też ma takie cudne storczyki z keikami ale ty masz więcej od niej keik ona ma chyba 3-4 nie jestem pewien ale twoje są super 

Spis tematów