Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
może w przyszłym roku ci puszczą pędy. Vandy zwykle puszczają pędy wiosną, a przynajmniej moje tak robią. nie wiem, dlaczego ci w tym roku nie zakwitły. a fotki Vandy zrobię za parę dni, jak jej kwiat się otworzy.
dzisiaj pękł pąk na rózowym miniaturku. ma kilkanaście pąków, mimo, że jest taki maleńki.
dzisiaj pękł pąk na rózowym miniaturku. ma kilkanaście pąków, mimo, że jest taki maleńki.
- Storczykowa
mi się też spodobał. R. robili mi wyrzuty, że kupiłam następnego w bordowe ciapki, ale ja nie żałuję, że go dołączyłam do mojej kolekcji. mam 6 w bordowe ciapki, ale każdy jest inny. jeden ma dużo małych ciapek, 1 ma takie nieregularne i żółtą warżkę, 1 ma kropeczki pomieszane z kreskami, 1 ma listki nieduże jak u miniaturki...
a dzisiaj rozwinęła się fioletowa Vanda. jest cudowna. nie wiedziałam, że jest aż tak piękna, w końcu 2 lata nie widziałam jej kwiatków... ma tylko 2 kwiaty, bo końcówka pędu jej uschła, może dlatego, że gdy tworzyła pąki, odwróciłam ją w drugą stronę, by nie zderzyła się z szybą.
zrobiłam jej trochę zdjęć i paru innym storczykom też. bardzo lubię robić zdjęcia storczykom, odkąd nauczyłam się robić je dobrze.

a dzisiaj rozwinęła się fioletowa Vanda. jest cudowna. nie wiedziałam, że jest aż tak piękna, w końcu 2 lata nie widziałam jej kwiatków... ma tylko 2 kwiaty, bo końcówka pędu jej uschła, może dlatego, że gdy tworzyła pąki, odwróciłam ją w drugą stronę, by nie zderzyła się z szybą.
zrobiłam jej trochę zdjęć i paru innym storczykom też. bardzo lubię robić zdjęcia storczykom, odkąd nauczyłam się robić je dobrze.

- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dusiu, wszystkie piękne
Ale ta fioletowa vanda powaliła mnie na kolana... 
Jest taka piękna, że aż nie można od niej wzroku oderwać
A fioletowa minaturka otwierająca pierwszy pączek jest taka słodziutka...
Fajnie udało Ci się uchwycić warżkę Phalaenopsis'a na ostatnim zdjęciu,
co przy niektórych aparatach jest niezwykle trudne...

- Storczykowa
mi też nie zawsze warżka wychodzi, bo ten aparat nie jest do zdjęć roślin. a ty masz na myśli tą Vandę fioletową w kratkę czy w kropki? ta w kratkę w rzeczywistości jest dużo piękniejsza, ale żadne zdjęcie nie oddaje jej prawdziwego, niezwykłego koloru. a fioletowa się dzisiaj rozwinęła, dlatego ma takie falbaneczki na brzegach, ale za kilka dni kwiaty się powiększą i wyprostują. a miniaturek ma sporo pąków, jak się rozwinie, to mu zrobię więcej zdjęć. kwiatuszek jest niewielki, bo ma ok. 2,5-2,8 cm.Anusska pisze:Dusiu, wszystkie piękneAle ta fioletowa vanda powaliła mnie na kolana...
- Storczykowa