Mój ogród-mariasen cz.3
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Maju! Piękne rośliny. Zawsze poznaję nowe gatunki u Ciebie
Ta niby lobelia to firletka - lychnis x haageana. Widziałem jeszcze w kolorze pomarańczowym.
Świecznice - super kwiatki
Mam nadzieję, że i u mnie zagoszczą niebawem. Próbowałem je siać, ale nic nie wyszło.
Dostrzegłem, że kwitnie Ci już gaura. Już się nie mogę jej doczekać, bo zakwitnie mi pierwszy raz.

Ta niby lobelia to firletka - lychnis x haageana. Widziałem jeszcze w kolorze pomarańczowym.
Świecznice - super kwiatki

Dostrzegłem, że kwitnie Ci już gaura. Już się nie mogę jej doczekać, bo zakwitnie mi pierwszy raz.
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Igo, jutro też biorę się za ciecie, niektóre gałęzie są tak ciężkie od wody ze zaczynają się łamać, przy okazji pousuwam brzydkie liście i pograbię to co pospadało, nawet sporo liści i gałązek. Lało okropnie.
Jacku, gaurę kupiłam wiosną i cały czas bardzo ładnie kwitnie, ciekawe czy przezimuje. Cimicifugi zajmują sporo miejsca ale mają w sobie coś. Dzięki za identyfikacje firletki, te czerwone kwiaty ładnie ożywiają miejsce gdzie rośnie.
Cimicifugi cordifolia i racemosa, maja już pąki kwiatowe.

Jacku, gaurę kupiłam wiosną i cały czas bardzo ładnie kwitnie, ciekawe czy przezimuje. Cimicifugi zajmują sporo miejsca ale mają w sobie coś. Dzięki za identyfikacje firletki, te czerwone kwiaty ładnie ożywiają miejsce gdzie rośnie.
Cimicifugi cordifolia i racemosa, maja już pąki kwiatowe.