Zieloni przybysze - Carol1
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
Śliczne masz te kaktusiaki, wilczomlecz w pierwszym akwa jest taki gęściutki! I opuncja figowa... mrrr, marzy mi się taka.

"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Masz kolejne niesamowite śliczności, Stenocactus: rewelacyjny 

"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Moje... wszystko
Przyznam, że są takie ładne i zadbane bo od pewnej forumowiczki
W każdym razie dziękujemy za komplementy
Teraz przydałaby się ładniejsza pogoda, żeby kaktusiki wystawić na dwór 
Krzysiu - Bardzo lubię
Przyznaję. Ostatnio strasznie mnie te kaktusy i sukulenty wciągneły, pewnie przez ich różnorodność, ciekawe sposoby wzrostu i piękne kwiaty ( o ile roślina kwiat pokaże
)
Danutab - no ja jako pamiątke z zimowiska przywiozłem echinocactusa grusonnii, niby kaktusik, a jak się coś z nim działo to strasznie się martwiłem... ludzie to się jednak do swoich roślin przywiązują strasznie..
Jeszcze raz dziekujemy za komplementy i miłe słowa
Troche sam sobie się dziwie, że tak sukulentowa u mnie ostatnio... to pewnie chęć poznania jak największej ilości roślin, a że kaktusiki są takie małe to zebrałem te, które mi się od dawna podobają. Jednak moja lista marzeń ciągle czeka na spełnienie i nie jest to takie łatwe... no i śmieszne jest to, że w tej liście to raczej mało sukulentów jest... 

Krzysiu - Bardzo lubię

Danutab - no ja jako pamiątke z zimowiska przywiozłem echinocactusa grusonnii, niby kaktusik, a jak się coś z nim działo to strasznie się martwiłem... ludzie to się jednak do swoich roślin przywiązują strasznie..

Jeszcze raz dziekujemy za komplementy i miłe słowa

- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Krzysiu - znam to.... ale kaktus to jeszcze nic złego... opuncja drobnokolczasta jest okropna... przy każdym podlewaniu jestem tak pokłuty... potem siedze z pensetąi staram się to wyciągać. To jednak nie zmienia faktu, że uwielbiam te rośliny i mimo tego się na nie nie złoszcze.
Zeberko - cieszę się, że Ci się podobało i zapraszam ponownie
Przepraszam, że nie odpisuje i nie pisze w waszych wątkach ale ostatnio jest okropny czas... niby najdłuższe wakacje w życiu, a pełne stresu, więc ciągle coś robie :P To się zabieram za trawe, potem chwasty, potem pielęgnacja roślin ogrodowych, jak to zrobie to znowu trzeba kosić itd... staram sięwykorzystać czas bez deszczu. Teraz wpadłem do domu wypić coś dla alergików bo kicham jak szalony
Natomiast w domu zakwitła begonka:

Monstera obliqua pokazuje nowe listki w końcu:

Szeflerce sie chyba podoba bo ładnie rośnie, a ja się z tego bardzo cieszę:

No i na koniec kwiaty sanseweri cylindrowej, które wciąż są zamknięte....

Zeberko - cieszę się, że Ci się podobało i zapraszam ponownie

Przepraszam, że nie odpisuje i nie pisze w waszych wątkach ale ostatnio jest okropny czas... niby najdłuższe wakacje w życiu, a pełne stresu, więc ciągle coś robie :P To się zabieram za trawe, potem chwasty, potem pielęgnacja roślin ogrodowych, jak to zrobie to znowu trzeba kosić itd... staram sięwykorzystać czas bez deszczu. Teraz wpadłem do domu wypić coś dla alergików bo kicham jak szalony

Natomiast w domu zakwitła begonka:

Monstera obliqua pokazuje nowe listki w końcu:

Szeflerce sie chyba podoba bo ładnie rośnie, a ja się z tego bardzo cieszę:

No i na koniec kwiaty sanseweri cylindrowej, które wciąż są zamknięte....

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt: