Karolko,z kauflandu. Myszorku,zajrzałam mu dzisiaj do doniczki i stwierdziłam,że wymaga przesadzenia.W sumie są trzy i chyba od razu je rozsadzę.Mam ziemię z włóknem kokosowym,trochę piasku i torf.Zrobię im mix.Czytałam też o alokazji i chyba mogę ją posadzić w tą samą mieszankę.
Alokazję znam tylko z teorii, ale słyszałam, że takie podłoże będzie dla niej dobre. I powodzenia z banankim Mój pięknie rósł na wschodnim parapecie, niestety na zimię go przeniosłam, i nie przeżył tego
Fikusy? Mam solerirolię, którą dałam pod słoiczek, bo strasznie zwiędła, widać nie podobała jej się droga. Sit i trawkę z kuleczkami, gruboszki, sencio. Żyworódeczkowe pchełki - słodziutkie. Cynamonowca i coś anonimowego - takie sporo podrośnięte siewki - to one?
Aniu
bananek jest śliczny :P .Ja w tamtym roku kupiłam w kauflandzie za 20 zł,ale był pojedynczy
Rośnie mi w zastraszającym tempie. :P
Czy to jest odmiana Musa
Ariadno,bananka kupiłam w kauflandzie. Marzenko,było napisane MUSA.Ja swoje wczoraj przesadziłam i rozsadziłam na trzy doniczki.Miejsca cięcia posypałam węglem.Teraz muszę szukać miejsca gdzie je postawić.
Trzymam kciuki by bananek pięknie rósł. W taki razie raport z fikusków wygląda tak: dwa sprężyste, jeden myślący, i jeden który schnie. Wszystkie razem w doniczce, ale rodzielone. Nie wiem czemu jeden mnie nie polubił. Mam nadzieję, że się udadzą, bo lubię fikusy