Ogródek Magdy :-)
Cześć kobitki ogrodniczki
Miło mi bardzo ,że do mnie zaglądacie !
Szaruga za oknem trochę mnie dobija ,a poza tym muszę trochę organizować dzieciakom zajęcia-przecież wakacje się zaczęły ...
Może jutro pojadę na działkę to pstryknę zdjęcia rozwijającym się pączkom róż -słońca im brakuje!!
Życzę Wam wszystkim pogody !!!!
Magda.

Szaruga za oknem trochę mnie dobija ,a poza tym muszę trochę organizować dzieciakom zajęcia-przecież wakacje się zaczęły ...

Może jutro pojadę na działkę to pstryknę zdjęcia rozwijającym się pączkom róż -słońca im brakuje!!
Życzę Wam wszystkim pogody !!!!
Magda.
Aniu drogaAniaDS pisze:czekamy na zdjęcia, przynajmniej to nam chumory poprawi![]()
u mnie zaczynają się deszczowe choroby...

Jak ja pamiętam moje dzieciństwo- kończyła się szkoła to już były upały ,potem dwa miesiące nieustającego lata ,siedzielismy po pół dnia w jeziorze

Aniu ,czy opryskujesz czymś już róże ?
Magda.
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
właśnie
, na szczęście popołudnie było suche, ale duchota taka, że coś znów przywieje
Zaczynają mówić, że za kilka dni będzie u nas stan powodziowy, ja to zwłaszcza mocno odczuwam, bo mieszkam w dolince
Madziu, dziś zrobiłam pierwszy oprysk preparatem przeciwgrzybicznym, róże w sumie się trzymają dość dobrze, pleśń dopadła tylko niektóre pąki, plamistość mam na chyba 3 krzaczkach.
Ale opryskałam wszystko bo kto wie kiedy znów będzie tyle godzin bez deszczu...

Zaczynają mówić, że za kilka dni będzie u nas stan powodziowy, ja to zwłaszcza mocno odczuwam, bo mieszkam w dolince

Madziu, dziś zrobiłam pierwszy oprysk preparatem przeciwgrzybicznym, róże w sumie się trzymają dość dobrze, pleśń dopadła tylko niektóre pąki, plamistość mam na chyba 3 krzaczkach.
Ale opryskałam wszystko bo kto wie kiedy znów będzie tyle godzin bez deszczu...

Moniu
,Aniu
,Gosiu -Gorzato
Nad morzem szaro i leje cały dzień ,też jest duszno ,czyli lać nie przestanie...
Czy znacie może jakieś długotrwałe prognozy ?
A czym najlepiej pryskać przeciwko plamistości -Wy już macie jakieś doświadczenie. Ja mam tylko 8 róż ,ale takie ładne liście mają (albo miały..)w tym roku .Może jutro skoczę i opryskam?
Magda.

Czy znacie może jakieś długotrwałe prognozy ?
A czym najlepiej pryskać przeciwko plamistości -Wy już macie jakieś doświadczenie. Ja mam tylko 8 róż ,ale takie ładne liście mają (albo miały..)w tym roku .Może jutro skoczę i opryskam?
Magda.