Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Geniu na mojej działce to jest przeciętnie, na razie nie ma jeszcze tyle kwitnących roślin, widzę, że stopniowo zaczną kwitnąć. Ale u ciebie jest ciągle pięknie i kolorowo, jak ty to robisz?

Zrobiłam dzisiaj kilka fotek, robienie zdjęć dzisiaj przy bardzo silnym wietrze to nie lada wyczyn, nie wszystkie są wyraźne ale da się obejrzeć.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

IRENKO ,piękne powojniki ,róże i cała reszta .
Na agreścik ,to aż mi ślina cieknie . ;:13
Obrazek
Czy to powojnik tangucki . :?:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolus miło, że wpadłaś, agrest dopiero zaczyna dojrzewać. Pytasz o powojnik, to jest clematis całolistny płożący, gałązki ma długości około 1 m tak że na powierzchni ziemi zajmuje dużo miejsca więc otoczyłam go siatką i wygląda jak w wazonie.

Dzisiaj zrobiłam kilka fotek, są wyraźniejsze, nie było takiego dużego wiatru.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, ale cudnie u Ciebie :D Różności a różności, pięknie kolorowo i soczysta zieleń, naprawdę ślicznie. Gratuluję!!!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

Irenko, powojnik całolistny jest świetny. Mój jest młody, kwitnie jednym kwiatkiem, ale cieszę się, że go mam.
Piękne róże, u mnie deszcz zrobił swoje... niestety :cry:
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Ach jak pięknie u Ciebie i słoneczko :shock: mimo wiatru zdjęcia przepiękne! czyżbyś miała już taki nagietek?
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Witaj Irenko . róże pięknie u Ciebie kwitną nawet deszcz im nie zaszkodził,a u mnie
strasznie gniją na krzaku nawet nierozwinięte pąki są obgniłe, ale nie dziwne skoro
deszcz u nas pada od kilku dni, nawet są lokalne podtopienia na szczęście mnie nic nie
grozi . Widzę ,że aksamitki masz całe nie zjedzone przez ślimaki , u mnie z niektórych
sadzonek został tylko szkielet.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Mariolu, miło mi, że podoba ci się u mnie, dziękuję. Za kilka dni rozwinie się trochę więcej kwiatów to będzie bardziej kolorowo.

Moniko bardzo mi przykro gdy widzę w TV powodzie i zniszczenia, to tragedia. Piszesz o powojniku, on szybko się rozrasta i ładnie wygląda. Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.

Iwonko nagietki to samosiejki, wysiewają się już od lat i bardzo wcześnie kwitną, podobnie u mnie jest z bratkami, też same się wysiewają.

Adamie podtopienia bardzo dużo szkód narobiły, dobrze, że u ciebie nie jest tak źle. Róże są wrażliwie na takie parne i wilgotne powietrze. Wspominasz również o aksamitkach, moje zjadły ślimaki i to dużo, na rabacie przy różach już je kilka razy dosadzałam.

Kilka dzisiejszych zdjęć.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Śliczne zdjęcia :!: Co to za przetacznik Irenko? A goździk na drugim zdjęciu, ten biały to też kropkowany? Pytam , bo przyplątał mi się z czymś i powoli się rozrasta. Piękne poduchy tych goździków.
I powojnik całolistny - cudo :!: Czekam aż mój się rozrośnie i zakwitnie. Na razie cieszę się, że udało mi się go ukorzenić :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IRENKO wreszcie zawitałam do rajskiego ogrodu . Nie wiem dlaczego ostatnio klikałam inny link ,gdyż nie przychodziły powiadominia . ale już wszystko OK. Trochę tematu musiałam nadrobić ,ale to fajnie w ciszy i spokoju pospacerować po tak pięknie kolorowym ogrodzie . Nie dziw się ,że wszyscy sie zachwycają ,bo to prawda . Mnie też zainteresował ten powojnik czegoś takiego jeszcze nie widziałam i fajna wysokość . Różyczki też pięknie się prezentują nie są tak wymęczone jak u mnie . Moje musiałam poobcinać ,gdyż już w pąku były całe przemoczone . Angielki trochę plamistości chwytają i trzeba mieć rękę na pulsie ,żeby wszystko nie poszło na marne . Dziękuję za odwiedziny .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

IrenkoWczoraj wieczorem przeszła przez nasz region nawałnica u mnie nic się nie stało,
ale kilka kilometrów odemnie zalało małe miasto i okoliczne miejscowości, ewakuowano ludzi ,
jdna osoba utonęła w rzece, pozrywane mosty W wiadomościach podają powiat Ropczycko- Sędziszowski to
kilka kilometrów od mojego miejsca zamieszkania i na dzisiaj dalej zapowiadają burze i gradobicia.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Ireno piękna jak zawsze roślinność w Twoim ogrodzie, a zwłaszcza róże.

Życzę miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

dzisiaj przywędrowałam do Ciebie Irko z rana .Miło było.Klimaty swojskie.
pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Maryna. ;:92
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Uwielbiam takie działki zarośnięte...Busz pięknych, dużych i pięknie kwitnących roślin...Też jak Jackowi bardzo podobają mi się poduchy roślinne...Pięknie Irenko
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Kontakt:

Post »

Ireno widzę, że agrest przebarwi juz jak u mnie. Piękne róże, zwłaszcza te czerwone.
Czy ten powojnik jest w rzeczywistości takiego fioletowego koloru? Bardzo ładny.
Pozdrawiam
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”