Na działce ewkapaw-2009
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Barkarola

Elmshorn zaczyna pokazywać kolor

New Dawn nieśmiało rozchyla swoje pąki

Elmshorn zaczyna pokazywać kolor

New Dawn nieśmiało rozchyla swoje pąki

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
EWUNIU tam na listku BARKAROLI jakieś owady zrobiły sobie toaletę . Nie gniewaj się myślę ,że też zauważyłaś . Będę ją obserwować gdyż mam podobną . Czy jej kwiat utrzymuje się cały czas i nie opadają płatki . NEW DAWN piękny kolorek widzę ,że dużo osób ją ma MEMORY też ma piękny brzoskwiniowy kolorek .
- ewkapaw
Dziękuję Jadziu , że zwróciłaś mi uwagę na listek Barkaroli . Nawet tego nie widziałam , ale jak dzisiaj pójdę na działkę to się dokładnie przyjrzę w okularach na nosie
Jadziu to jest pierwszy kwiat barkaroli i nie mam doświadczenia jeśli chodzi o tę różyczkę
.

Jadziu to jest pierwszy kwiat barkaroli i nie mam doświadczenia jeśli chodzi o tę różyczkę

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
Odpowiadam na pytanie, które zadałaś u mnie 
Ewciu, moja Tuscany też łapie szarą pleśń, na szczęście jej główne kwitnienie przypadło na początek czerwca, ale mogłaby dużo dłużej kwitnąć, ma jeszcze pąki kwiatowe, było ich mnóstwo, ale muszę je ścinać, bo mają szarą pleśń.
Tuscany kupiłam w zeszłym roku wiosną u p. Choduna, tak więc to jej drugi sezon. Kwitła w tamtym roku, ale kwiatów nie było zbyt dużo. Krzew pięknie się rozrósł, niektóre gałązki mocno w górę wybujały, te cięłam w sezonie. Przycięłam ją wiosną, niezbyt dużo, raczej wyrównałam.
Nie radziłaby Ci jej Ewciu przesadzać w mocno nasłonecznione miejsce, pamiętam, że w tamtym roku, jak było upalne lato to kwiaty się piekły na słońcu. Ona tak jak wszystkie ciemnie róże nie przepada za mocnym nasłonecznieniem.

Ewciu, moja Tuscany też łapie szarą pleśń, na szczęście jej główne kwitnienie przypadło na początek czerwca, ale mogłaby dużo dłużej kwitnąć, ma jeszcze pąki kwiatowe, było ich mnóstwo, ale muszę je ścinać, bo mają szarą pleśń.
Tuscany kupiłam w zeszłym roku wiosną u p. Choduna, tak więc to jej drugi sezon. Kwitła w tamtym roku, ale kwiatów nie było zbyt dużo. Krzew pięknie się rozrósł, niektóre gałązki mocno w górę wybujały, te cięłam w sezonie. Przycięłam ją wiosną, niezbyt dużo, raczej wyrównałam.
Nie radziłaby Ci jej Ewciu przesadzać w mocno nasłonecznione miejsce, pamiętam, że w tamtym roku, jak było upalne lato to kwiaty się piekły na słońcu. Ona tak jak wszystkie ciemnie róże nie przepada za mocnym nasłonecznieniem.
- ewkapaw
Szczecin spowity szarymi chmurami , ale nie pada / jak długo
/. Temp. nawet może być 21st.
Pogoda w kratkę , nic nie można zaplanować . Idę na zakupy , bo mam nadzieję że jutro będzie ładnie i spędzę czas na działce
.
Dla poprawy humoru .

Pogoda w kratkę , nic nie można zaplanować . Idę na zakupy , bo mam nadzieję że jutro będzie ładnie i spędzę czas na działce

Dla poprawy humoru .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Ewuniu dziękuję za odpowiedź na temat róży Tuskany . Jeśli po południu nie będzie padać pójdę na działkę i zobaczę jak ona dzisiaj wygląda . Wczoraj u nas padało
i nie byłam . Może zrobię zdjęcie . Ja posadziłam ją obok New Dawn , myślałam ,ze będą się uzupełiać w kwitnieniu . Z tego co wyczytałam Tuskany kwitnie raz , lub bardzo słabo powtarza kwitnienie . Chciałam ja mieć bliżej miejsca gdzie odpoczywam / raczej b.rzdko odpoczywam / na ponoć piękny zapach . Z tym przesadzaniem w takim razie muszę sprawę przemyśleć .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków