Przysiądę na chwilkę i rozgrzeję się pod pergolą z różami, podziwiając twój ogródek.
Miłego dnia Wiesiu.

Gabiś ale za to masz dużo innych co u Ciebie już kwitną a u mnie jeszcze nieGabriela pisze:Wiesiu, Ty jak coś pokażesz to pokażesz...
U ciebie kwitnie już lilia królewska... u nas jest tak paskudna pogoda,
to nawet się cieszę że jeszcze są w pąkach.
Mam ich dużo, więc niech poczekają na słoneczko...
Pozdrawiam cieplutko...
Grażynko przyjdź też jutro ma być ładnie i ciepło. Przyguję kawkękogra pisze:Dzięki za kawusię.
Przysiądę na chwilkę i rozgrzeję się pod pergolą z różami, podziwiając twój ogródek.
Miłego dnia Wiesiu.
Witaj Taruś Milo Cię gościć na tarasie. Dzisiaj piękny letni gorący dzień i tarasowo-kawowy. I ogród tez sobietara pisze:Wiesiu u Ciebie jest tak przyjemnie kolorowo, pachnąco, ze ja tez przyjdę jutro na kawusie oczywiście na tarasie, pozdrawiam
Aniu mi też się po nocach śnią takie różne chciejstwa. A męża też można by wpisać na listę chciejstw to będzieAniaDS pisze:piękna ta Polka, jak i reszta![]()
i jak tu potem nie chorować..
teraz po nocach zamiast męża to mi się róże śnią...![]()
![]()
Ewciu to już nieuleczalna 'różyczka' u Ciebie. A 'Polka' piękna dziewczyna nie powiemgloriadei pisze:Kiedy bym do ciebie nie zajrzala to jedno jest pewne: PIEKNE KWIATY!
Polka powaliła mnie na kolana![]()
![]()
Magdziu w rzeczywistości kwiaty mają piękny głęboki ciemno niebieski kolor który nie blaknie na słońcu. Aparatmag pisze:Pszczółeczko,
pólka-etażerka cudowna... zapachniało południem![]()
Powiedz mi czy Prezydent ma takie akwarelowo-niebieskie kwiatki z kropelką fioletu... pasowałoby mi to do Charlsa Austinaczy to przekłamanie aparatu
Ewciu jeszcze nie próbowałam zbierać i wysiewać ziarenek host. Ta hosta na zdjęciu robi ładne nasionkagloriadei pisze:Wiesiu,
a czy zbierasz nasiona z host? Ja próbowałam wysiewac kilka razy ale nic nie wzeszłoMoże jest na to jakiś sposób?
Półeczka pierwsza klasa! Lubie te klimaty![]()
pozdrawiam
Magdziu u mnie jakoś nigdy nie dorobiłam się samosiewnych maluchów.mag pisze:... a u mnie same się wysiewajągloriadei pisze:Wiesiu,
a czy zbierasz nasiona z host? Ja próbowałam wysiewac kilka razy ale nic nie wzeszłoMoże jest na to jakiś sposób?
Półeczka pierwsza klasa! Lubie te klimaty![]()
pozdrawiam![]()
![]()
Walentynko te liliowce sąsiadki to są te najbardziej zwykłe Hemerocallis fulva u tu jest ich pełno w każdymoliwka pisze:Świetne zdjecie z liliowcami sąsiadki![]()
I baardzo ładna półeczka.
Magdo widziałam na forum kanadyjskim że najlepszym sposobem na siew host jest położenie nasionek namag pisze:Wiesiu, czytałam, że tylko niektóre odmiany host można rozmnażać z nasion. Widocznie ja mam takie![]()