Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jolu ja nie jestem zadowolona z zakupów w kwietniku, wydałam 300 zł, a dwa kwiaty to nie to co kupiłam , a 5 nie ma wcale, takie mizeroty że ho, ho.Tylko te popularniejsze się zgadzają ,ale i sadzonki kiepskie.Więcej nie kupuję wysyłkowo. To samo z różami, u zachwalanego sprzedawcy. a 6 sztuk będą dwie, to jak się policzy ,że wydałam 55 zł, to bardzo drogo.
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu
przyszłam z rewizytką.Pięknie u Ciebie i tyle
I tak wiele odmian i gatunków roślin ,że mozesz swój OB założyć
Zdjęcie wyrojonych pszczół super
Mój M też miał ule,teraz został 1 ze względu na naszą Zuzię.
I widzę ,że rodzinka wyszkolona,wie ,że roślinki w donnicach trzeba kupować ,żeby oko długo cieszyły
jeśli pozwolisz będę wpadała do Ciebie częściej
przyszłam z rewizytką.Pięknie u Ciebie i tyle

I widzę ,że rodzinka wyszkolona,wie ,że roślinki w donnicach trzeba kupować ,żeby oko długo cieszyły

jeśli pozwolisz będę wpadała do Ciebie częściej

- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Obejrzałam w końcu cały twój wątek. muszę przyznać , że sporo czasu mi to zajęło.
I cóż mogę powiedzieć. Ogród zmienia się w zastraszającym tempie- oczywiście pozytywnie się zmienia. Coraz piękniejsze zakątki tworzysz.
A ilością roślin, które kupujesz, jestem zszokowana.
Masz mnóstwo róż- 30
, kilkanaście liliowców
, coraz więcej funkii. Na pewno będzie piękne hostowisko, jak się wszystko rozrośnie.
Cudnie, pięknie i uroczo
.
I cóż mogę powiedzieć. Ogród zmienia się w zastraszającym tempie- oczywiście pozytywnie się zmienia. Coraz piękniejsze zakątki tworzysz.
A ilością roślin, które kupujesz, jestem zszokowana.
Masz mnóstwo róż- 30

Cudnie, pięknie i uroczo

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
DALO ,dziękuje i cieszę się ,że podobają ci się moje roślinki .
IGUŚ ,,ja w ,,kwietniku ,,wydałam prawie tyle samo co ty .Też nie jestem w pełni usatysfakcjonowana .Żurawki i żuraweczki przyszły z jakimiś robalami .Złotlin martwy i jak się okazało dopiero teraz ,że perovskie to jakaś kocimiętka .Wprawdzie otrzymałam zwrot pieniążków za reklamowane roślinki,ale ja nie chciałam pieniążków tylko zdrowe roślinki .Nie wiem co będzie z tą perovskie ,bo dopiero dzisiaj załapałam ,że to nie ona .Nie wiem ,czy po takim długim czasie uwzględnią reklamacje .Cały czas myślałam ,że mam perovskie ,nie znałam jej ,więc nie rozpoznałam ,że to nie ona .Napisałam do nich i czekam na odpowiedź .
MARIO ,no właśnie biedne róże ,one nie lubią tyle deszczu .Już je zaczynają łapać wszystkie plagi egipskie
MARPO ,już byłam u ciebie i widziałam twoją Perovskie ,moja niestety okazała się chyba jakąś kocimiętką .
Już napisałam do ,,kwietnika,,i czekam na odpowiedź .
GRZESIU ,ty masz Perovskie ,a ja niestety nie .
BOŻENKO ,dziękuje i zapraszam ponownie .Będzie mi bardzo miło gościć cię w moim ogrodzie .
GIGUŚ ,też chciałam Ciebie i innych poznać ,ale niestety nie dam rady .Może następnym razem .Ty i Jolla jesteście z Oleśnicy ,może kiedyś jak będę się wybierać do Selgrosu ,to dam znać i się spotkamy .
WIOLU ,większość roślin mam od tej wiosny ,więc mój ogród jeszcze taki świeżutki i młodziutki .Efekty będzie dopiero widać za jakiś czas ,jak wszystko zacznie się pięknie rozrastać .
Życzę wszystkim miłego wieczoru .
U mnie dzisiaj wreszcie pierwszy dzień bez deszczu ,ale za to duchota straszna ,ledwo można oddychać .Oby nie było gwałtownych burz .

IGUŚ ,,ja w ,,kwietniku ,,wydałam prawie tyle samo co ty .Też nie jestem w pełni usatysfakcjonowana .Żurawki i żuraweczki przyszły z jakimiś robalami .Złotlin martwy i jak się okazało dopiero teraz ,że perovskie to jakaś kocimiętka .Wprawdzie otrzymałam zwrot pieniążków za reklamowane roślinki,ale ja nie chciałam pieniążków tylko zdrowe roślinki .Nie wiem co będzie z tą perovskie ,bo dopiero dzisiaj załapałam ,że to nie ona .Nie wiem ,czy po takim długim czasie uwzględnią reklamacje .Cały czas myślałam ,że mam perovskie ,nie znałam jej ,więc nie rozpoznałam ,że to nie ona .Napisałam do nich i czekam na odpowiedź .
MARIO ,no właśnie biedne róże ,one nie lubią tyle deszczu .Już je zaczynają łapać wszystkie plagi egipskie

MARPO ,już byłam u ciebie i widziałam twoją Perovskie ,moja niestety okazała się chyba jakąś kocimiętką .

GRZESIU ,ty masz Perovskie ,a ja niestety nie .

BOŻENKO ,dziękuje i zapraszam ponownie .Będzie mi bardzo miło gościć cię w moim ogrodzie .

GIGUŚ ,też chciałam Ciebie i innych poznać ,ale niestety nie dam rady .Może następnym razem .Ty i Jolla jesteście z Oleśnicy ,może kiedyś jak będę się wybierać do Selgrosu ,to dam znać i się spotkamy .

WIOLU ,większość roślin mam od tej wiosny ,więc mój ogród jeszcze taki świeżutki i młodziutki .Efekty będzie dopiero widać za jakiś czas ,jak wszystko zacznie się pięknie rozrastać .
Życzę wszystkim miłego wieczoru .
U mnie dzisiaj wreszcie pierwszy dzień bez deszczu ,ale za to duchota straszna ,ledwo można oddychać .Oby nie było gwałtownych burz .
- JolantaG
Ja też już chyba przez internet nie będę robiła zakupów ,ani w Polsce ,ani gdzie indziej .Nie wiem ,czy bym sobie poradziła z zamówieniem w innym języku .iga23 pisze:Jolu ja nie składałam reklamacji, ale zrobili innym krecią robotę, bo za nic już nie kupię nic z internetu w Polsce.
Kupowałam w Słowacji i było wszystko Ok.Holandię też ludzie chwalą.
Jak mi się rozrosną żurawki to się chętnie podzielę, nadwyżki z tego roku już wydałam.

Dziękuje za miłe chęci podzielenia się żurawkami .Nie chwaliłam twojej kolekcji ,żeby wysępić .Napisałam to co czułam ,ale jeśli kiedykolwiek będziesz ich miała w nadmiarze ,to chętnie się nimi zaopiekuję .

Życzę miłego weekendu .
- JolantaG

Kalendarz biodynamiczny na następne dni .
Więcej na ten temat można poczytać http://ww6.tvp.pl/4915,20090604911056.strona
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś przykro mi, że masz problemy z roślinkami zamawianymi z internetu, ja powiem szczerze, że jak na razie to jestem zadowolona z zakupów w ,,cebulach,, wprawdzie na początku były problemy z wysyłkami, i roślinki malusie, ale wszystkie pięknie się przyjęły, rosną, i nawet prawie wszystkie będą już od razu w tym roku kwitły, czego absolutnie się nie spodziewałam np po liliowcach 

Jolu zajrzałam na chwilkę i zachwyciły mnie Twoje piękne kwiaty i bardzo ładnie je
oprawiłaś w ramki. Co to jest za program do obróbki zdjęć?
oprawiłaś w ramki. Co to jest za program do obróbki zdjęć?

Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Zapraszam.