Tajemniczy ogród
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
co ja bym dała ,żeby być na wakacjach- sama! bez dzieci!
ale ta deszczowa pogoda mnie bardzo przygnębia........nawet nie chce mi się nic pisać na forum. dziś się zebrałam w sobie i porobiłam parę zdjęć;
zacznę od !! NN!!
a to bylina od teściowej i też nie wiem jak się nazywa więc daję dwa ujęcia

ale ta deszczowa pogoda mnie bardzo przygnębia........nawet nie chce mi się nic pisać na forum. dziś się zebrałam w sobie i porobiłam parę zdjęć;
zacznę od !! NN!!

a to bylina od teściowej i też nie wiem jak się nazywa więc daję dwa ujęcia

Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
to moje małe słoneczniczki- czy już ktoś ma małe słoneczniki, ciekawe kiedy się zaczną otwierać

to dynia olbrzymia - ale jak widać jescze przed kwitnieniem

tutaj widać nasturcję pnącą - dopiero zaczeła kwitnąć

nie mogłam się też oprzeć ,żeby nie pstryknąć foty pomidorkom- malinowy kapturek - na tym krzaczku już jest 84 sztuki forumowicz(w tym również zawiązków)
z tym ,że stoi on na parapecie okiennym a na niektórych gronach to ma po 16 zawiązków

to dynia olbrzymia - ale jak widać jescze przed kwitnieniem

tutaj widać nasturcję pnącą - dopiero zaczeła kwitnąć

nie mogłam się też oprzeć ,żeby nie pstryknąć foty pomidorkom- malinowy kapturek - na tym krzaczku już jest 84 sztuki forumowicz(w tym również zawiązków)
z tym ,że stoi on na parapecie okiennym a na niektórych gronach to ma po 16 zawiązków

znalazłam jeszcze fotę lepnicy wschodniej- ona chyba najlepiej wzeszła- można powiedzieć ze w 100%, ale myślałam ,że będzie wieksza i ładniejsza.....
a co do wakacji to jadę około 29 VI- 1VII , trzy dni bez dzieci to jak miesiąc wylegiwania się w łóżku ;) obyyyyyyyyyyyy nieeeeeeeeeeeee padałoooooooooo ;:96
a co do wakacji to jadę około 29 VI- 1VII , trzy dni bez dzieci to jak miesiąc wylegiwania się w łóżku ;) obyyyyyyyyyyyy nieeeeeeeeeeeee padałoooooooooo ;:96

- MagdaMisia
Praca w ogrodzie stoi - nic się nie chce , jak leje to nie ma jak , a jak upał to nie ma sił........ okazuje się ,że prace zaczynam wieczorem jak już dzieci idą spać.... Zabrałam się już za wysiewanie dwuletnich - wybrałam malwę , naparstnicę purpurową i ostróżkę . Użyłam palety więc tym sposobem wyszło każdego rodzaju po 40 sztuk. plus troche różowej niezapominajki , w kolejce czekają 3torby bratków tylko mi palet zabrakło
No i poprawił mi się trochę humorek bo znalazłam fajny domek pod ciechocinkiem, dom nie duży nadający się do roz- i przebudowy ale za to działeczka piękna, 6860metrów położone na bardzo wysokoiej skarpie z widokiem na Ciechocinek........ już mi się tam widzi leśny strumyk wzdłóż całej skarpy a na dole oczko wodne ..........z karasiami .
Z przodu domku jest z tyś metrów - więc plac zabaw , zestaw wypoczynkowy ( obowiązkowo) , rabaty a dookoła tuje..
za domkiem to dopiero będę miała pole do popisu warzywniak , sad , maliny , borówka , truskawki, porzeczki, winororośle... czy o czymś zapomniałam ??
z tych wrażeń to nie będę mogła dziś zasnąć..........

No i poprawił mi się trochę humorek bo znalazłam fajny domek pod ciechocinkiem, dom nie duży nadający się do roz- i przebudowy ale za to działeczka piękna, 6860metrów położone na bardzo wysokoiej skarpie z widokiem na Ciechocinek........ już mi się tam widzi leśny strumyk wzdłóż całej skarpy a na dole oczko wodne ..........z karasiami .
Z przodu domku jest z tyś metrów - więc plac zabaw , zestaw wypoczynkowy ( obowiązkowo) , rabaty a dookoła tuje..
za domkiem to dopiero będę miała pole do popisu warzywniak , sad , maliny , borówka , truskawki, porzeczki, winororośle... czy o czymś zapomniałam ??
z tych wrażeń to nie będę mogła dziś zasnąć..........

- MagdaMisia
- MagdaMisia
no staramy się działać szybko ,żeby nam ktoś nie sprzątnął go sprzed nosa ( było by szkoda)
zazdroszczę wyjazdu nad morze, mój Pancio nie dostał urlopu i nie było wyjazdu
no cóż w sezonie ciężko jest nam się wyrwać.......
zazdroszczę wyjazdu nad morze, mój Pancio nie dostał urlopu i nie było wyjazdu

a pogoda świetna, chociaż burza się pojawia srednio co drugi dzień, ale dzięki temu nie muszę latać z konewką więc nie marudzę jak pada......... wszystko rośnie jak głupie -(nareszcie)!!
Nie wiem jedynie co zrobić z dynią, jest już kolosalna, ma owocki a pędzie głównym ale i ale i na boczych także. zastanawiam się czy i kiedy uszczkąć pęd, przecież tak wielu dyń nie wykarmi.
Nie wiem jedynie co zrobić z dynią, jest już kolosalna, ma owocki a pędzie głównym ale i ale i na boczych także. zastanawiam się czy i kiedy uszczkąć pęd, przecież tak wielu dyń nie wykarmi.
- MagdaMisia
Troszkę będę musiała ją ukrócić, bo miała rosnąć w przeciwną stronę a ona popełzła w papryki i pomidora. Złapałam Dyniówe i wykręciłam jej pędzik w inną stronę, ale mimo to zasłania inne krzaczki ....pewnie będę usuwać pędy wyrastające z pędów bocznych.....
A tak w ogóle to jakaś grypa żołądkowa mnie złapała i czuję się tragicznie, pogoda również pozostawia wiele do życzenia- w nocy mam jakieś 10-11 stopni..........buuuuuu
naszczęście pomidorki rosną bez zarzutu nawet zaczynają czerwienić się
bawole serca rosną ;
koktajlowe

A tak w ogóle to jakaś grypa żołądkowa mnie złapała i czuję się tragicznie, pogoda również pozostawia wiele do życzenia- w nocy mam jakieś 10-11 stopni..........buuuuuu
naszczęście pomidorki rosną bez zarzutu nawet zaczynają czerwienić się

bawole serca rosną ;

koktajlowe

nn- ktoś mi powie co to bo nie pamiętam
druga róża a dzień matki od ojca:D

koniczyna od kochanej teściowej
dynia
borówka amerykańska wciąż czeka na wsadzenie, zastaawiam się czy kupić kwaśną ziemię do niej ?????
URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c0 ... 1f455.html]
[/URL]
"warszawski"

nasturcja

a to też nn też od teściówki- wie ktoś co to??

druga róża a dzień matki od ojca:D

koniczyna od kochanej teściowej

dynia

borówka amerykańska wciąż czeka na wsadzenie, zastaawiam się czy kupić kwaśną ziemię do niej ?????
URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c0 ... 1f455.html]

"warszawski"

nasturcja

a to też nn też od teściówki- wie ktoś co to??