Dala - mój piękny ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękny jaśminowiec :)
Niestety z powodu deszczu to róże u mnie bardzo szybko przekwitają, rozwija się cała masa chorób, min rdza malwy- wstrętna sprawa, ale niestety jest nie do wyleczenia :roll:
I samopoczucie jakieś takie przygnębiające :roll:
Czekam na jakieś miłe fotki z Twojego ogrodu Dalu, w postaci skutecznego leku na chandrę:wink:
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dala pisze:Aniu, Aszko,
mam dokładnie takie same odczucia jak Wy.
Ogród japoński - owszem, ale w Japonii. U nas, w naszym otoczeniu i klimacie wygląda dziwnie i ...śmiesznie. Ogród z równymi rabatkami, szklana kulą i białym żwirkiem - owszem, ale przy nowoczesnym domu z betonu i szkła.
A ja mam mały, prosty, przedwojenny domek i uważam, że ogród powinien być jego przedłużeniem, uzupełnieniem. Staram się, żeby tak było, żeby to był styl wiejsko-sielsko-angielski, czy mi się udaje - oceńcie sami...

Masz rację w 100% - ja dopiero zaczynam ale pomysł jest róznież podobny, troche tajemniczości, trochę ogrodu z czasów jak na wakacje jeździłam do babci.

Super połączenie róży i powojnika ja o tym juz od dawna myślę ale z realizacją gorzej. :cry:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Dalu - widzę ze nie tylko ja wypatruję słońca ... ponoć jest w Toruniu - trzeba by pomyśleć jak tu pozbyć się tych chmur
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

nigella pisze:[...] Właśnie? Śpiewają ptaki??? Absolutnie nie słyszę! :cry:
A u Ciebie? :lol: :lol: :lol:
Śpiewają, śpiewają. Jak tylko jest przerwa w siąpieniu to się odzywają. A rano i wieczorem dają koncerty (no, chyba, że z powodu deszczu są odwołane) :roll:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
x-d-a

Post »

Witam wszystkich miłych gości z zapłakanego deszczem ogrodu.

Nigello,
Krzysiu ma rację - ptaszki śpiewają, ale jakoś tak smutno i niemrawo...Najbardziej mi szkoda mojej ptasiej mamusi, która uwiła gniazdko na krzewuszce pod moim oknem i , biedna, marznie i moknie...
Ja z ogrodowych przyjemności tegorocznych, to chyba najbardziej zapamiętam wyrzucanie ton ślimorów, które szczególnie upodobały sobie moją bazylię i śliczne małe, białe dzwonki karpackie.

Karolku,
fajnie mają ci w Toruniu, ale my na południu nie widzieliśmy słoneczka od paru dni, a ta dzisiejsza ulewa to mnie dobiła.

Edytko,
jak już masz koncepcję i pomysł na ogród, to połowa roboty za Tobą - trzeba wiedzieć, czego się chce i konsekwentnie to realizować. Ja, projektując rabatę, staram się wyobrazić sobie ją za rok, dwa, trzy i cierpliwie czekam na końcowy efekt.

Ewuś,
dzisiaj to już ten deszcz przesadził - wyskoczyłam na chwilkę, żeby zrobić zdjęcia, ale jak zobaczyłam moje kwiaty, to się zapłakałam...

Zobaczcie sami: kilka kwiatków w deszczu

Najpierw dzwonki ogrodowe-samosiejki

Obrazek

Róże okrywowe The Fairy zwykle o tej porze zachwycały burzą kwiatów..
Obrazek

Oklapnięty i przemoczony powojnik Polish Spirit Obrazek
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Deszcz czasami zbawienny, a czasami aż go za dużo. Zbyt wcześnie musiałam ususwać kwaity rododenrona, bo kwiaty brązowiały. Może w końcu słońce trochę zagosci na dłuzej w naszych ogródkach, czego oczywiście życzę.
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Daluś , pytałaś :
dala pisze: Dziewczynki, u Was świeci słońce? A co to jest? Bo ja już nie pamiętam :evil:
Więc tak : Słońce , to jest takie duże, okrągłe , gorące , żółto - złote z promyczkami , wysoko na niebie... ;:3

Jeśli na Twoim niebie go brak , to przyjedź do Poznania :) Tylko szybciutko, bo coś chmurzyć się zaczyna...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

k-c pisze:Dalu - widzę ze nie tylko ja wypatruję słońca ... ponoć jest w Toruniu - trzeba by pomyśleć jak tu pozbyć się tych chmur
Tak rzeczywiście słoneczko jest w Toruniu wczoraj też było ale tylko do godzin popołudniowych potem tez deszcz padał ale dziś od rana świeci słoneczko wiec można pielić w ogrodzie .
Dalu mimo tej złej pogody kwiaty w ogrodzie wyglądają u Ciebie pięknie .
Do zobaczenia w niedziele
;:168
x-d-a

Post »

Ewelinko, zadzwoniłam po mojego pilota, ale, skubaniutki, ma dzisiaj wychodne i nie chce lecieć do Poznania.

A żeby zobaczyć to duże, żółte i gorące chyba trzeba będzie się wybrać do ciepłych krajów (Grecja, Turcja, Egipt - niepotrzebne skreślić).
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Cześć Daluś, coś Ci zostawiłam u siebie ;-) na poprawę nastroju ;-)
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Dalo nareszcie złapałam trochę oddechu i wpadłam pogapić się :D Twoje zakątki urocze i takie romantyczne.Już sobie wyobrażam jaki musi być wieczorami zapach w ogrodzie. :!: :!: :!: U mnie nie pada i jest bardzo ciepło .Podmucham pogodę do Ciebie .Wycieczki i spotkania forumkowego zazdraszczam.Życzę pogody,bo humory dopiszą. :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dalu u mnie to samo.
Zamiast cieszyć się różami pozostanie mi oglądać same szypułki. :cry:
Marnośćnad marnościami w tym deszczu.
Chyba trzeba będzie wróżki zaprosić, żeby słonko wyczarowały. ;:15
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Dalu. Ty chociaż masz ten plus, że masz ogródek pod ręką i możesz w każdej chwili podejrzeć chociaż zadeszczone roślinki. A ja nawet tej przyjemności nie mam :cry: :cry: :cry: . Od pięciu dni z powodu pogody i innych rodzinnych uroczystości nie byłam na działce a tam na pewno truskawki gniją, czereśniami szpaki się objadają. :evil: :evil: :evil:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

u mnie świeci od rana, ciepło tylko wiatr oby nie nagonił chmur, może choć
troszkę tego słoneczka podrzucę bo w tym roku ładnej pogody jak na lekarstwo
;:3
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
x-d-a

Post »

Taro,
u mnie dzisiaj apokalipsa - burza, oberwanie chmury...Oj, przydałoby się trochę tego słoneczka od Ciebie...

Ado,
chyba wolałabym nie oglądać tego, co się dzieje w ogrodzie. Na razie wyszłam trochę koło domu z pieskami i od razu zauważyłam wielką gałąż różaną leżącą na ziemi. Pod wpływem własnego ciężaru złamała się... Przypuszczam, że dalej nie jest lepiej; rośliny nabrały tyle wody, że nie mają prawa się nie złamać. Serce mnie boli...

Grażynko,
Ty to chociaż w Kogrobuszu w taką pogodę możesz się roślinkami nacieszyć...Tam im nic nie grozi. Na szczęście.

Ido,
na razie w ogrodzie to jest zapach wilgoci, a roślinki wyglądają jak zdechłe kury. Masz szczęście, że u Ciebie ciepło i bezdeszczowo, bo ja już mam serdecznie dość tego siedzenia w domu.

Lidko, Geniu,
dość już tego deszczu, mu chcemy mieć prawdziwe lato!

Aniu,
byłam, widziałam -piesio śliczny.

Za oknem szaro i deszczowo, a le lilie kwitną na przekór pogodzie...
Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”