Ogrodniczka z małopolski

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też w przyszłym tygodniu wybieram się do Krakowa :lol: , więc może spróbujemy się zgrać, piszcie dziewczyny na pw.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To może i ja dołączę .. chciałabym ...
Pozdrowienia :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Masz cudne, powtarzam :cudne róże. Kwitnacy tulipanowiec To z kolei nie częsty widok w amatorskich ogrodach , więc tym bardziej podziwiam :) A nade wszystko podoba mi się zestaw kamionkowych garnków - donic, które z pewnością świetnie wykorzystasz niebawem , jako naczynia dla kwiatów ?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Nigello też nie znam nazwy mojej szałwi,a zapachu tak do końca nie potrafię zinterpretować..ale ja raczej owocowego smaku nie czuję...typowo ziołowy,cytrynowy... :oops:
A z moim ogrodem to fakt, że do świeżego i bujnego wyglądu długo dojrzewa, bo takie mam w nim roślinki....sporo host,róży,lawendy i wszelakich zielonych bylin a niewiele np.iglaczków...poza żywopłotem.Najpiękniej prezentuje się właśnie w czerwcu ,lipcu :)
Dodatkowo ciągle przybywa roślin i nowych krzaczków,pnączy :lol:
Maakita i Miiriam byłoby miło was spotkać w poniedziałek :?: :?: :?:
Ewelinko dziękuję za miłe słowa :D
Z tulipanowcem faktycznie się udało.. :lol:
Ja go każdego roku dość mocno przycinam,bo rośnie szybko i jest ogromnym drzewem a ja zbyt wielkiego ogrodu nie mam :cry:
Wszelkie gary i naczynia zbierał mój małżonek :wink: i tak właśnie szukam im miejsca....jeden gar już obsadzony,co z resztą jeszcze nie wiem,a sezon w pełni :lol: :lol: :lol:
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to się naoglądałam... jak u Ciebie pięknie... ;:111 choć słowo pięknie jest za małe,
aby wyrazić tak jak czuję.
Jednak co ogród koło domu, to zupełnie co innego niż działka.
Madziu, masz śliczne rośliny,... czosnek skalny pierwszy raz widzę.
No i to co najbardziej lubię i trochę Ci jej zazdroszczę, to nowa rabata.
Zrobiłaś już czarną robotę, a teraz czeka Cię sama przyjemność... planowanie i sadzenie...
PATI
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 11 cze 2008, o 13:59

Post »

Magdo, masz bardzo różnorodny, bardzo piękny ogród. Szczególnie gratuluję Ci kwitnącego tulipanowca (mój rośnie u mnie dopiero 3 lata). Podobno te drzewa zakwitają dopiero po 15 latach od posadzenia i jak niektórzy powiadają, tylko u "dobrych ludzi"...
Pozdrawiam, Patrycja
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mme33 pisze:C.D.
:lol: :lol: :lol:
Obrazek

Czesc Magdus! Jak sie ta roslinka nazywa,bo nawet nie wiem!?(nie przywiazuje za bardzo duzej wagi do nazw) Widze,ze u Ciebie ladnie juz kwitnie . Ja mam 3 takie ,ale jeszcze nie sa calkiem kwitnace,tak jeszcze dzien moze dwa..Lawenda moja tego roku tez ma o wiele mniej kwiatow niz Twoja. Milego dnia zycze i duzo slonca! U mnie juz takie upaly,ze niestety w ogrodzie moge byc tylko bardzo rano lub jak slonce coraz nizej..inaczej mozna sie ugotowac!!pa,milo bylo zagladnac do Ciebie. ;:83
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

WitajGabrysiu

Tak dokładnie, najprzyjemniesze jest sadzenie,ale i tworzenie czegoś od zera daje dużo satysfakcji.Ja czasem lubię tak ostro z łopatą pośmigać, aż widać totalną zmianę.
Tylko nie zawsze udają mi się moje zamierzone nasadzenia, bo po drodze w szkółkach jak coś zobaczę ładnego...to kupuję i niekoniecznie pasuje do reszty :?
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Agulino droga :D oj jak mi miło :D
Ta roślinka to tawułka Arendsa :D
Piękne są prawda?Ja mam jeszcze białą i brakuje jej parę dni do zakwitnięcia.
U mnie lawenda kwitnie bardzo pieknie ale ja ją dość mocno przycięłam na wiosnę i dlatego się mocno rozkrzewiła.
Ciesz się słońcem Agulinko ,bo u nas niestety deszczowo i parno,z burzami nocnymi....
Ja też lubię do ciebie zaglądać,chociaż nie zawsze coś piszę...pięknie masz :D
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

PATI pisze:Magdo, masz bardzo różnorodny, bardzo piękny ogród. Szczególnie gratuluję Ci kwitnącego tulipanowca (mój rośnie u mnie dopiero 3 lata). Podobno te drzewa zakwitają dopiero po 15 latach od posadzenia i jak niektórzy powiadają, tylko u "dobrych ludzi"...
Pozdrawiam, Patrycja
A to mnie zaskoczyłaś tymi wymaganiami tulipanowca... :lol: u dobrych powiadasz....no to się zgadza... :lol: :lol: :lol:
A tak na poważnie to ja też jestem zaskoczona :shock:
Patrycjo dziękuję za komplementy i zapraszam ponownie :wink:
Zapraszam do ogrodu
Pablo
50p
50p
Od: 16 paź 2008, o 14:54

Post »

Piękne zdjęcia w deszczu, zainteresowął mnie Twój szczepiony na pniu modrzew, powiedz, czy to japoński czy europejski i jak długo u Ciebie rośnie, jest pięny - ja mam maleństwo korona do ziemii ma jeszcze niezły kawałek a chciałbym, zeby wygladął tak pięnie jak u Ciebie. Pozdrawiam serdecznie:)
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Pablo witaj u mnie :D
Ten modrzew jest europejski i ma dwa lata.Warto kupić na wysokiej podkładce ,wtedy efekt jest ciekawszy.Mój drugi był na niskiej i teraz mocno go przycinam.
Mam również japoński,oto on;
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakupiony tej wiosny i rośnie bardzo wolno,ale parę lat i będzie cudny :D
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Oto moja kolejna Austinka :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zapraszam do ogrodu
Pablo
50p
50p
Od: 16 paź 2008, o 14:54

Post »

Piękny modrzew, teść na działce ma taki kilkunastoletni, ścielący sie już na ziemi - wyglada fantastycznie, ale przyjemnie patrzeć jak co roku jest go wiecej i wiecej nawet jak napoczątku jest malutki. A róże rozbrajające, tylko podziwiać, zdradź czy pachną równie cudownie jak wyglądają?
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Pablo mam trzy sztuki austina i każda pachnie cudownie :D Biała zniewalająco,lekko owocowo i ....różanie :wink:
Zapraszam do ogrodu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”