Ogrodniczka z małopolski
Nigello też nie znam nazwy mojej szałwi,a zapachu tak do końca nie potrafię zinterpretować..ale ja raczej owocowego smaku nie czuję...typowo ziołowy,cytrynowy...
A z moim ogrodem to fakt, że do świeżego i bujnego wyglądu długo dojrzewa, bo takie mam w nim roślinki....sporo host,róży,lawendy i wszelakich zielonych bylin a niewiele np.iglaczków...poza żywopłotem.Najpiękniej prezentuje się właśnie w czerwcu ,lipcu
Dodatkowo ciągle przybywa roślin i nowych krzaczków,pnączy
Maakita i Miiriam byłoby miło was spotkać w poniedziałek
Ewelinko dziękuję za miłe słowa
Z tulipanowcem faktycznie się udało..
Ja go każdego roku dość mocno przycinam,bo rośnie szybko i jest ogromnym drzewem a ja zbyt wielkiego ogrodu nie mam
Wszelkie gary i naczynia zbierał mój małżonek
i tak właśnie szukam im miejsca....jeden gar już obsadzony,co z resztą jeszcze nie wiem,a sezon w pełni

A z moim ogrodem to fakt, że do świeżego i bujnego wyglądu długo dojrzewa, bo takie mam w nim roślinki....sporo host,róży,lawendy i wszelakich zielonych bylin a niewiele np.iglaczków...poza żywopłotem.Najpiękniej prezentuje się właśnie w czerwcu ,lipcu

Dodatkowo ciągle przybywa roślin i nowych krzaczków,pnączy

Maakita i Miiriam byłoby miło was spotkać w poniedziałek

Ewelinko dziękuję za miłe słowa

Z tulipanowcem faktycznie się udało..

Ja go każdego roku dość mocno przycinam,bo rośnie szybko i jest ogromnym drzewem a ja zbyt wielkiego ogrodu nie mam

Wszelkie gary i naczynia zbierał mój małżonek

- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to się naoglądałam... jak u Ciebie pięknie...
choć słowo pięknie jest za małe,
aby wyrazić tak jak czuję.
Jednak co ogród koło domu, to zupełnie co innego niż działka.
Madziu, masz śliczne rośliny,... czosnek skalny pierwszy raz widzę.
No i to co najbardziej lubię i trochę Ci jej zazdroszczę, to nowa rabata.
Zrobiłaś już czarną robotę, a teraz czeka Cię sama przyjemność... planowanie i sadzenie...

aby wyrazić tak jak czuję.
Jednak co ogród koło domu, to zupełnie co innego niż działka.
Madziu, masz śliczne rośliny,... czosnek skalny pierwszy raz widzę.
No i to co najbardziej lubię i trochę Ci jej zazdroszczę, to nowa rabata.
Zrobiłaś już czarną robotę, a teraz czeka Cię sama przyjemność... planowanie i sadzenie...
Czesc Magdus! Jak sie ta roslinka nazywa,bo nawet nie wiem!?(nie przywiazuje za bardzo duzej wagi do nazw) Widze,ze u Ciebie ladnie juz kwitnie . Ja mam 3 takie ,ale jeszcze nie sa calkiem kwitnace,tak jeszcze dzien moze dwa..Lawenda moja tego roku tez ma o wiele mniej kwiatow niz Twoja. Milego dnia zycze i duzo slonca! U mnie juz takie upaly,ze niestety w ogrodzie moge byc tylko bardzo rano lub jak slonce coraz nizej..inaczej mozna sie ugotowac!!pa,milo bylo zagladnac do Ciebie. ;:83
WitajGabrysiu
Tak dokładnie, najprzyjemniesze jest sadzenie,ale i tworzenie czegoś od zera daje dużo satysfakcji.Ja czasem lubię tak ostro z łopatą pośmigać, aż widać totalną zmianę.
Tylko nie zawsze udają mi się moje zamierzone nasadzenia, bo po drodze w szkółkach jak coś zobaczę ładnego...to kupuję i niekoniecznie pasuje do reszty
Tak dokładnie, najprzyjemniesze jest sadzenie,ale i tworzenie czegoś od zera daje dużo satysfakcji.Ja czasem lubię tak ostro z łopatą pośmigać, aż widać totalną zmianę.
Tylko nie zawsze udają mi się moje zamierzone nasadzenia, bo po drodze w szkółkach jak coś zobaczę ładnego...to kupuję i niekoniecznie pasuje do reszty

Agulino droga
oj jak mi miło
Ta roślinka to tawułka Arendsa
Piękne są prawda?Ja mam jeszcze białą i brakuje jej parę dni do zakwitnięcia.
U mnie lawenda kwitnie bardzo pieknie ale ja ją dość mocno przycięłam na wiosnę i dlatego się mocno rozkrzewiła.
Ciesz się słońcem Agulinko ,bo u nas niestety deszczowo i parno,z burzami nocnymi....
Ja też lubię do ciebie zaglądać,chociaż nie zawsze coś piszę...pięknie masz

Ta roślinka to tawułka Arendsa

Piękne są prawda?Ja mam jeszcze białą i brakuje jej parę dni do zakwitnięcia.
U mnie lawenda kwitnie bardzo pieknie ale ja ją dość mocno przycięłam na wiosnę i dlatego się mocno rozkrzewiła.
Ciesz się słońcem Agulinko ,bo u nas niestety deszczowo i parno,z burzami nocnymi....
Ja też lubię do ciebie zaglądać,chociaż nie zawsze coś piszę...pięknie masz

A to mnie zaskoczyłaś tymi wymaganiami tulipanowca...PATI pisze:Magdo, masz bardzo różnorodny, bardzo piękny ogród. Szczególnie gratuluję Ci kwitnącego tulipanowca (mój rośnie u mnie dopiero 3 lata). Podobno te drzewa zakwitają dopiero po 15 latach od posadzenia i jak niektórzy powiadają, tylko u "dobrych ludzi"...
Pozdrawiam, Patrycja

A tak na poważnie to ja też jestem zaskoczona

Patrycjo dziękuję za komplementy i zapraszam ponownie