Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

OLU ,nie wiem dlaczego mi takie ciemne to zdjęcie wyszło.Było pochmurno i lało ,może lampa nie błysnęła .Muszę zrobić nową fotkę .
IRENKO ,języczki kupiłam wiosną w ,,kwietniku ,,.Może moje też zakwitną jeszcze w tym roku . :?
HANIU ,dziękuje bardzo za słoneczko ,bo tego deszczyku ,to już mam dosyć .Mam nadzieję ,że świecznice uraczą mnie jeszcze, w tym roku ,kwiatami.
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu śliczne te zdjęcia.

Koniecznie musze kupić pluskwicę, uwielbiam byliny w tym stylu, podobne do języczek, żurawek, tawułek i innych rosnących w cieniu, bo i ile sie zorientowałam to pluskwice do cienia...?

Powiedz mi prosze jak wyglądają te sadzonki z kwietnika, spore czy całkiem maleńkie, bo ceny atrakcyjne :-)
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sadzonki ,ani duże ,ani małe ,takie sobie.Dość szybko się wzięły do rośnięcia .
Pluskwice do cienia lub półcienia .
A tak wyglądały sadzonki .

Artemisia stelleriana bylica Stellera,Artemisia vulgaris ,'Oriental Limelight bylica pospolitaAruncus aethusifolius parzydło drobneAruncus asiaticus parzydło,Brunnera macrophylla 'Jack Frost' brunera wielkolistna Calamintha grandiflora 'Variegata' czyścica wielkokwiatowa Chiastophyllum oppositifolium 'Variegatum' chiastofil naprzeciwlistnyCimicifuga racemosa 'Cordifolia'pluskwica groniastaCimicifuga simplex 'Brunette'pluskwica ?Clematis recta 'Purpurea' powojnik prostyDodecatheon meadia '(czerwony)'bożykwiat MeadaFilipendula hexapetala wiązówka ?Filipendula rubra wiązówka czerwona,Geranium phaeum'Samobor'bodziszek ?Heuchera '(pstry)'żurawka,Heuchera americana'Dales Strain'żurawka amerykańskaHeucherella 'Bronze'żuraweczka ?[/bHeucherella 'Gold Strike'żuraweczka ?Heucherella 'Pink Whispers'żuraweczka ?Hosta 'Blue Angel'funkiaHosta 'Stiletto'funkiaHosta 'Sun Power'funkiaKerria japonica 'Variegata'złotlin chiński ,Kolkwitzia amabilis kolkwicja chińska ,Lamium maculatum 'Rubrum'jasnota plamista, Lavandula angustifolia'Rosea Strain' lawenda wąskolistna,Ligularia dentata 'Marie Britt Crawford' języczka pomarańczowa ,Ligularia przewalskii języczka Przewalskiego,Monarda 'Praerienacht pysznogłówka ogrodowaPerovskia atriplicifolia perowskia ?Phlomis cashmeriana żeleźniak kaszmirski,Phlomis russeliana żeleźniak ?,Pulmonaria longifolia miodunka długolistna.Sedum alboroseum 'Mediovariegatum'rozchodnik białoróżowyTiarella cordifolia 'Ninja' tiarella sercolistna,Veronica virginica
przetacznik wirginijski ,Vinca minor 'Argenteovariegata' barwinek mniejszy

Obrazek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

No niezłe zakupy, nie powiem :-)

Sadzonki za tę cenę przyzwoite :-)

Chyba się skuszę, cześć z tego co pokzałaś już mam, ale widze i kilka perełek na które poluję ;-)

Szkoda, bo kilka mogłam Ci wysłać do ukorzenienia albo ukorzenić. np. Złotliny mam oba, jasnotę. :-)

Dzięki Jolu :-)
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Jola ta druga swiecznica wygląda na cordifolię a ta pierwsza to trudno powiedzieć, poczekamy aż zakwitnie. Atropurpurea simplex ma ciemne liście.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Jolu zakupy hurtowe widzę .
Gdzie Ty to wszystko pomieściłas??
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Jolu, ale zaszalałaś z zakupami.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

JOlu. Piękne roślinki kupiłaś, właśnie ściągnęłam sobie od nich ofertę, wiele ma bardzo fajne ceny. Przy okazji jakbyś miała okazję dowiedz się jakie hortensje mają w tej szkółce w Kobylej Górze. Interesują mnie krzewiaste i bukietowe, gdyż prawie ich nie mieli na kiermaszu, ale one są chyba jeszcze w polu i nie kwitną. Może kiedyś jadąc do rodzinki koło Sieradza bym tam wdepnęła.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

O kurka, ale Ci przybyło roślinek :D
Ja już myślę o kolejnej rabatce w "wyrandapowanych" miejscach, ale ciągle leje i nie ma nawet okazji żeby wpuścić do ogrodu M z traktorem i sprzętem... no a kopać rydelkiem to za duzo i mi się nie chce. A w sumie to niby czemu miałabym się męczyć a traktor stać bezużytecznie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Joluniu-oniemiałam prawie. jakie cudne fotki roslinek i jaka ilość i różnorodność. A zakupy-eeeech.
Jolunia a Ty nie wybierasz sie teraz do Wrocka do karola w niedzielę???
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Jola - ale u Ciebie to na pewno nie perovskia!Chyba pomyliłaś podpisy!Ona ma listki szare i powycinane a te to coś jakby miętą pachniały? :o Ale j..a!U mnie się kwiaty nie zgadzają a u Ciebie listki... ;:191
Maryna.
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne zdjęcia roślin Jolu :)
No i niezłe nowe nabytki, ach jak się rozrosną, Jola będzie robić zdjęcia, a my będziemy się zachwycać ;:109
Nie mogę się już doczekać :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Joluś, nacieszyłam oczy Twoimi cudnymi roślinkami :D
Zdjęcia robisz super !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU ,sadzonki ładne i zdrowe ,tylko przesyłka bardzo droga.Za te wszystkie roślinki na zdjęciu ,zapłaciłam ponad 40 zł .
MAJU ,dziękuje za pomoc ,zobaczymy co się okaże jak zakwitną .Mogłabyś spojrzeć jeszcze na Perovskie ,bo niektórzy twierdzą ,że to nie ona .Kupiłam ją w ,,kwietniku,, i tak była podpisana.
RENATKO ,wszystko pomieściłam bez trudu ,a i miejsca jeszcze zostało .
MARYNO ,ale mnie zasmuciłaś z tą Perovską .Kupiłam ją w ,,kwietniku ,,i tak była podpisana ,na 100%
http://www.kwietnik.com.pl/nt-bin/sklep ... POL&rc=cwy :wink:
ADO ,ceny roślinek w ,,kwietniku są kuszące.Warto przejrzeć ich ofertę .
MARIOLU ,masz rację po co się przepracowywać ,skoro maszyny mogą to za nas zrobić .Tylko niech ten deszcz przestanie wreszcie padać . :evil:
GIGUŚ ,dziękuje za miłe słowa .Do Karola niestety się nie wybieram .Bardzo bym chciała ,ale mam dużą uroczystość rodzinną i po prostu nie dam rady .Myślami i sercem będę z wami . :wink:
EVLUK ,dziękuje .Ja też już nie mogę się doczekać ,aż te wszystkie nowe roślinki zakwitną.
:wink:
HALINKO ,witam .Cieszę się ,że znalazłaś chwilkę ,aby do mnie zajrzeć .Coś ostatnio rzadko odwiedzasz forum .Mam nadzieję ,że z tobą wszystko ok.
x-d-a

Post »

Witaj Jolu,
u mnie za oknem szaro i buro, ogród zniszczony, roślinki sponiewierane deszczem, więc z tym większą przyjemnością pooglądałam Twoje śliczne roślinki i to do tego tak ładnie sfotografowane.
Pozdrawiam Cię serdecznie :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”