Kupiłam go na allegro, i nie zapisałam... trudno...
Wieczór jest dość miły, ale chłodny...dzięki...

Danusiu nie ma zbyt wiele róż co kwitną przez ten ostatni czas. Wielka fala już minęła i teraz tylko małe faledanutab pisze:Wiesiu zobaczymy co z tego wyrośnie lub czy coś wyrośnie.Zaglądam
do Ciebie w poszukiwaniu twoich pięknych róż.Jednak mało ich pokazujesz.
Zamówiłam 6 clematisów powinnam otrzymać pod koniec tygodnia.Będę miała
razem18 rodzaji z tym ze 5 nie znam nazw.
Już idą Aniu już idąAniaDS pisze:no, a gdzie zdjęcia jakieś![]()
Witaj Ewciu milo Cię widzieć. Liczę że się ociepli bo u nas też pogoda jest byle jaka choć już nie leje.gloriadei pisze:Witaj Wiesiu!
Dawno nie zaglądałam do ciebie!![]()
teraz powoli nadrabiam zaległości po wyjeździe.
Piękny dzwonek!dobry kompan dla róż
i do tego pachnie! Czego chcieć więcej
![]()
Fajnie uczesałaś swoje hiacyncikidobry pomysł na przekwitające liście
![]()
U nas leje i leje ,dzisiaj + 15 st. brrrrrrr.
Popatrze sobie u ciebie na te słoneczne zdjęcia!![]()
pozdrawiam cieplutko!
Taruś Cieszę się z Twojej wizyty i zapraszam na kawkę na tarasie.tara pisze:Wiesiu, nie powiem nic nowego u Ciebie jest pięknie, doceniają to liliowce sąsiadki.
Staram sie jak moge z moja sąsiadeczką żeby nasza "granica" była clemantisami usłana, pozdrawiam
Grażynko dla Ciebie kawka też już gotowa.kogra pisze:Wiesiu rozgrzałaś moje zziębnięte ręce i serce tymi ciepłymi widoczkami.
U mnie leje, mgła, zimno, nawet kwiaty liliowców nie otwierają się do końca, tylko przekwitają nierozwinięte.![]()
Paskudna pogoda.
Najbardziej podobają mi się liliowce sąsiadki kwitnące u Ciebie.![]()
Żartuję, ale wszystko co pokazujesz daje świadectwo twojej troski o roślinki.
Miłego wieczorku.
Daluś Polka dopiero się rozkręca. Powoli otwiera swoje pączki. U nas dużo padało od miesiąca więc roślinydala pisze:Wiesiu, ja też jak Grażynka jestem cała zziębnięta i zmoknięta, ale po obejrzeniu fotek z Twojego ogrodu cieplej zrobiło mi się na sercu. Śliczna jest Twoja Polka i liliowce sąsiadki, które wiedzą, gdzie im będzie dobrze.
U mnie kwiaty nie chcą kwitnąć, a te, którym się to udało napiły się tyle wody, że albo brzydko wyglądają, albo się pokładają. Przed chwilą podnosiłam z ziemi moje śliczne, białe ostróżki, zbierałam tony paskudnych ślimaków, które buszują po ogrodzie i musiałam uciekać do domu, bo ... znowu się rozpadało.
Ale włączam pozytywne myślenie i wierzę, że jutro będzie lepiej
Magdziu to jest bliski kuzyn bzu meyera i nazywa się dokładnie Syringa microphylla 'Superba'. Ten bezmag pisze:Witaj Wiesiu,
jejku jaka cudna ta Polka, a jaki ma finezyjny kształt płatkówChyba trafi do kajecika jako kolejna w kolejce do zasadzenia
Czy bez drobnolistny, to lilak Meyera
Pięknie u Ciebie i tak... letnio
Moniu kwiaty Polki trzymają się z tydzień albo dwa zależy od pogody. Ale ona dość długo i obficie kwitnie.vertigo pisze:Wiesiu, przepiękne kwiaty, jak zawsze. Urzekła mnie lilia królewska i róża Polka. Jak trwałe są kwiaty Polki?
Alu wiesz z sąsiadką to tak właśnie jest. Jej liliowce wolą kwitnąć u mnie a mój powojnik przekręca kwiaty wsnowflake pisze:Wiesiu fabryka maczków bardzo mnie rozweseliła![]()
a liliowce niesforne... uciekają od sąsiadkiale wiem jak ona się czuje... bo moje peonie też uciekają trochę do sąsiada...