Mały ogródek basowej cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Oczywiście ,Gabi :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki... ;:79
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Twoje lelije to strasznie wielopkowe są :shock:
Ale ty to przecież liliowa panienka :;230
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

I znowu "załapałam" się z rana na piękny ogród ,piękne rośliny i super zdjęcia!Miło było popatrzeć !!! ;:31
pozdrawiam
Maryna 8)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Gosiu,
dawno do ciebie nie zaglądałam, a tu tyle nowych zdjęć! :shock:
Piekna szałwia i Róża Rapsody :shock:
widziałam obie w realu u Gabrysi - cudo!
... a załapie sie na jedna siewkę? :oops:

zaproszenie do Wrocławia wciąż aktualne! Czeka twoj zawilec :wink:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo. To jeszcze długo poczekasz. Ja na Gosię czekam chyba od marca, tzn. nie ja tylko bez który miała sobie wyciachać, on zdążył już dawno przekwitnąć. :;230 :;230 :;230
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu , znowu następne lilie rozkwitły , ale od wczoraj jestem bez swego komputera, więc na razie nie mogę wstawic zdjęc.I jeszcze syna klawiatura bez polskich znaków ( brak c z kreseczką)!Aż mnie oczy bolą!Wieczorem będę miec już swojego kompa , to wstawię.

Maryno , dzięki za komplementy (chyba trochę na wyrost) i odwiedzinki.Ja do Ciebie też chodzę - czas się wreszcie wpisac... :oops:

Ewuniu jestem bardzo zadowolona , że Rhapsody ma takie kwiaty , bo tym pierwszym kwiatkiem u Mag- icznej byłam podłamana.Drugim mnie trochę uspokoiła....
Ewo i co z tego ,że jestem we wrocku prawie codziennie ....jeżdżę teraz do szpitala na Brochów, bo moja mama w nim leży), jak nie mam czasu nawet się po tyłku podrapac.
Czekam na Gizę i Mag ,żeby najazd Ci zrobic grupowy.... :lol: Siewkę szałwii już masz zaklepaną!

Krysiu , nie gadaj , bo się już namawiałyśmy.... :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To i ja pochwalę, a co...
Szałwia rewelka, lilie też, jest na czym oko "zawiesić". U mnie z liliami różnie bywa. Niezawodne są żółte, nieznam nazw odmianowych, ale te co roku kwitną coraz piękniej, natomiast inne albo mi coś podżyra i znikają, albo same marne listeczki i zero kwiatów, że nie wspomnę, że raz się pokusiłam trzy lata temu zerwać kwiaty kilku lilii i od tej pory już w ogóle te zerwane nie zakwitły :?
Ostatnio też pokusiłam się na cebulki z wyprzedaży, zapakowane były w woreczku z ziemią torfową 3 szt po 1,50 każda, a kiedy otworzyłam woreczek wszystkie trzy cebulki musiałam wyrzucić, bo były porażone przez jakieś pleśnie i w ogóle szkoda ziemi zarażać...
No i juz nie bedę łakoma na wyprzedaże kota w worku...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Małgosiu,
współczuję z powodu choroby mamy ;:174
ale trzymam cię za słowo i czekam na was ;)
Dzięki za szałwię :D
pozdrawiam
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś taki wiek i groźna choroba pod tytułem nadciśnienie...Ale będzie dobrze!
Ponieważ Gabrysia od nas ucieka , to może z Madzią się w niedzielę jakoś namówimy.... :roll: :roll: Tylko ta durna pogoda niech się ustatkuje (nie musi być ciepło , byle nie lało!).To ja się nie mogę doczekać wizyty u Ciebie.I pewnie spieszyć się musimy , bo te deszcze wykończą wszystkie róże!

Dalej, niestety ,nie mam kompa ( padł na cacy) , nowe lilie kwitną a ja nie mogę zdjęć wstawić...

Kropelko , poczytałam Twój wątek i....jestem jestem pełna podziwu dla Ciebie! Trójka dzieci i jeszcze czas na tworzenie ogrodu.... Powoli , powoli , dasz radę!Jestem tego pewna!
Prawdę powiedziawszy nigdy nie ścinałam lilii do wazonu , więc nie wiem , jak by się moje zachowały.Jestem trochę zaskoczona tym ,co mówisz ,że po ścięciu nie zakwity na drugi rok...Może z długie łodygi ścięłaś?
Ja zazwyczaj zaglądam do koszyczków , jak coś jest nie tak i podglądam , co się dzieje.
Wyleczyłam się już z kupowania przecenionych cebulek.Po doświadczeniach z tego roku - dochodzę do wniosku ,że jakość i zgodność z opisem najlepiej wygląda na all i na cebule.pl.I tam na pewno kupować będę.Żadnych więcej zakupów w marketach! :lol:
Dziękuję za wizytę! :P
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

szałwia piękna, ja kupiłam w ub.roku i miała to byc własnie ta szałwia a wyszło mi cos takiego, ze wywalić trudno było, lilie piękne u mnie jeszcze pąki, pozdrawiam miło jest u Ciebie
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

To nie będziecie w niedzielę u Karola ?
I proszę tu nie straszyć że nie będzie można ogladać róż bo pogoda je wykończy !
Ja już i tak jestem w strachu :(
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Małgosiu, wypatrzyłam u ciebie Rapsody. Normalnie zwariowałam na jej punkcie. Po nocach śni mi się ten kwiat.
Czy to róża z rosarium. Wypatrzyłam ją właśnie tam i kusi mnie aby już ją zamówić :oops:
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu, tak to jeden z zakupów z Rosarium , jaki zrobiłam ze 2 tygodnie temu.Ma sporo pąków i jest zachwycająca!
Zamawiaj , zamawiaj , ja oszalałam na jej punkcie , jak zobaczyłam ją na naszym forum. :oops: :lol:

Mariolciu, w botaniku będę, a i u Karola będę , choć na chwilę , jeśli tylko nie będzie lało , bo ja z ogonkiem.....(Karolina) :lol:

Taro , to co , dla Ciebie też rezerwować szałwię?Mam nadzieję ,że będzie sporo nasion i plewić tam będę baaardzo uważnie.... :lol: :lol:
Ja z kolei podziwiam Twoje róże , ale tak jakoś po cichu przemykam przez Twój wątek.... :oops: Poprawię się! :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Skoro zamawiałaś 2 tygodnie temu, to znaczy, że musiały być w doniczkach.
Waham się ale skoro tak zachwalasz to chyba nie wytrzymam.
Napisz, jak długo teraz trwa czas realizacji i czy z jakości sadzonek jesteś zadowolona.
Jak pośpieszę się z tym zamówieniem, to możne jeszcze ujrzę w tym roku te cudne kwiaty.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”