Moja młoda działeczka - aanula cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A wiesz że tak :wink: u mnie dziś przez cały dzień było ładnie i cały dzień leniuchowałam :oops: a Ty tak ciężko pracowałaś ;:168 aż mi wstyd :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

A teraz trochę zdjęć :D

Zakwitła mi znowu Passiflora :D Ma 14 pąków i codziennie mam ucztę kwiatową :D :D

Obrazek Obrazek

Obrazek

Zabrałam ją z podwórka i postawiłam na parapecie, bo przez tą pogodę szkoda by było ją stracić ...

Eukomis też pięknie kwitnie :D tylko szkoda, że tak nie ładnie pachnie :wink:

Obrazek Obrazek

... i cała reszta ... :D :D

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

C.D nastąpi :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aleksandra odwazna pisze:Aniu bardzo Ciebie przepraszam , to ja zabrałam do Kościana słońce :oops:
Ale jutro odsyłam do Białegostoku.Pierwszy dzień lata będziesz miała ciepły i słoneczny.
Olu :wink: tak też myślałam, że to Twoja sprawka ten brak słońca w Białymstoku :roll:
ale skoro przepraszasz i wysyłasz na jutro słoneczko :wink: to nie gniewam się ;:168
Proponuje jednak żebyś jak najszybciej osobiście te słoneczko do mnie przywiozła ;:109

jollla500 pisze:A wiesz że tak :wink: u mnie dziś przez cały dzień było ładnie i cały dzień leniuchowałam :oops: a Ty tak ciężko pracowałaś ;:168 aż mi wstyd :wink:
Joluś :D ja jutro będę cały dzień leniuchowała :D :D
Wpadnij do mnie to razem poleniuchujemy ;:168
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Aanulko wspaniałe kwitnące roslinki pokazałaś...Powojnik masz piekny i okazały..Te różowiutkie stokroty to osteospermum??
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

C.D. zdjęć ... zanudzę was dzisiaj na śmierć :lol:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jolami pisze:Aanulko wspaniałe kwitnące roslinki pokazałaś...Powojnik masz piekny i okazały..Te różowiutkie stokroty to osteospermum??
Jolu :D powojnik rzeczywiście bardzo się w tym roku postarał i pięknie kwitnie :D Sama jestem tym zaskoczona :shock:
A te stokroty to oczywiście osteospermum :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu , wstawiaj fotki wstawiaj :!: :!: Już widzę co straciłam omijając Twoją działkę :cry:
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

AAnula witaj :D
Passiflora to totalne zaskoczenie dla mnie :shock: :shock: :shock: Niezwykła.Masz przepiekne roślinki,wiele takich których jeszcze nie znałam :oops: Bomba :D
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Anulko wpadłam aby dziś z Tobą poleniuchować ;:109

A co do fotek to możesz nas tak zanudzać i zanudzać........ :wink: przepiękne są......
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

aaaale uczta !Pyszności !!! ;:138 ;:111 Na ostatnim zdjęciu to szałwia - jaka? omączona czy omszona,czy już zimowała?Też mam od niedawna i niewiele o niej wiem :? A zależało mi na szałwii omszonej ale to chyba nie jest ona.Kupiłam też drugą o biało-niebieskich kwiatach.Obie rośliny podobają mi się i tak! Tak tylko pytam... ;:88
Maryna. :roll:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anulko, piękna Passiflora i cała reszta...
I zdjęcia przepiękne, że nie można oczu oderwać...
Chciało by się dotknąć te kwiaty...
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ślicznie, same cudowne roślinki Aniu- bardzo spodobała mi się Twoja męczennica- olbrzymie ma kwiaty :shock: 8)
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aleksandra odwazna pisze:Aniu , wstawiaj fotki wstawiaj :!: :!: Już widzę co straciłam omijając Twoją działkę :cry:
Olu :D to jeszcze nic straconego :wink: bramka na moją działkę jest dla Ciebie zawsze szeroko otwarta :D :D
Zapraszam!! :D :D

Obrazek

mme33 pisze:AAnula witaj :D
Passiflora to totalne zaskoczenie dla mnie :shock: :shock: :shock: Niezwykła.Masz przepiekne roślinki,wiele takich których jeszcze nie znałam :oops: Bomba :D

Madziu
:D Miło, że do mnie zajrzałaś :D
A jak są roślinki, których nie znasz i chcesz mieć, to napisz :D jak się dadzą podzielić to chętnie to zrobię :D :D
jollla500 pisze:Anulko wpadłam aby dziś z Tobą poleniuchować ;:109

A co do fotek to możesz nas tak zanudzać i zanudzać........ :wink: przepiękne są......

Joluś
leniuchowanie już zakończyłam :D
Zmarzłam na działce i złość mną telepie, że lato rozpoczęte a pogoda jesienna ... :evil:
A fotek jeszcze parę potem dorzucę :wink: bo mam sporo ...

marpa pisze:aaaale uczta !Pyszności !!! ;:138 ;:111 Na ostatnim zdjęciu to szałwia - jaka? omączona czy omszona,czy już zimowała?Też mam od niedawna i niewiele o niej wiem :? A zależało mi na szałwii omszonej ale to chyba nie jest ona.Kupiłam też drugą o biało-niebieskich kwiatach.Obie rośliny podobają mi się i tak! Tak tylko pytam... ;:88
Maryna. :roll:

Witaj Maryno :D
Tą szałwię mam pierwszy raz, to szałwia omączona ... wyczytałam, że jest jednoroczna :wink: szkoda bo jest śliczna :D
Jak mi się uda zebrać nasiona to mogę podzielić się z Tobą i będziemy obie miały w przyszłym roku :D :D
Omszoną też kupiłam pierwszy raz, ale jeszcze nie kwitnie i nie wiem jaka jest :wink:

Gabriela pisze:Anulko, piękna Passiflora i cała reszta...
I zdjęcia przepiękne, że nie można oczu oderwać...
Chciało by się dotknąć te kwiaty...
Gabi nie cygań :D pięknie to u Ciebie Kochana ... a jak chcesz trochę podotykać moje kwiaciory, to zapraszam do Białegostoku :D

evluk pisze:Ślicznie, same cudowne roślinki Aniu- bardzo spodobała mi się Twoja męczennica- olbrzymie ma kwiaty :shock: 8)
Ewuś miło mi, że wpadłaś i podoba Ci się ;:168
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Anuś! takimi zdjęciami to zanudzać na okrągło!
ta passifiora coś cudnego, jak dla mnie roślinka z kosmosu,clematisy to moje chciejstwo na przyszły rok, są cudne i muszę miec!!! a co to za fioletowe kwiatki przy gazaniach? ślicznoty! a moje gazanie ledwo zipią bo kupiłam troche zmarnowane i przez brak śłońca nie wyglądają za ciekawie. Zastanawialam się w pierwszej chwili co to za roślinka bawełna czy cóś ale to przecież czyściec który też mam od Ciebie!czosnek też piekny , też muszę pomysleć nad sprawieniem sobie
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

onka37 pisze:Anuś! takimi zdjęciami to zanudzać na okrągło!
ta passifiora coś cudnego, jak dla mnie roślinka z kosmosu,clematisy to moje chciejstwo na przyszły rok, są cudne i muszę miec!!! a co to za fioletowe kwiatki przy gazaniach? ślicznoty! a moje gazanie ledwo zipią bo kupiłam troche zmarnowane i przez brak śłońca nie wyglądają za ciekawie. Zastanawialam się w pierwszej chwili co to za roślinka bawełna czy cóś ale to przecież czyściec który też mam od Ciebie!czosnek też piekny , też muszę pomysleć nad sprawieniem sobie
Iwonko :D dla mnie Passiflora to też taka roślinka z kosmosu :D dlatego tak lubię ją fotografować z każdej strony. Nie dość, że pięknie wygląda to na dodatek jeszcze cudownie pachnie ... Szkoda tylko, że tak krótko kwitnie ... :(
Nie bardzo wiem, o które fioletowe kwiatki Ci chodzi ... które to zdjęcie?
O gazanie nie martw się ... niech tylko mocniej słoneczko pogrzeje to od razu ruszą z kwitnieniem i będą kwitły do samej zimy :D :D
Zaraz zajrzę do Ciebie, bo mam znowu zaległości do nadrobienia :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”