Mój ogród-mariasen cz.3
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maryno, o obrazki bądź spokojna. U mnie zrobiły to samo po posadzeniu - schowały się głęboko w ziemię. Ale przed zimą powinny wyjść liście i to jest ładny widok, gdy wszystko usycha a one wyłażą z ziemi i są zielone przez całą zimęmarpa pisze:Przypomniałaś mi Majko obrazki włoskieja tez posadziłam je na wiosnę i ich nie ma!!!Co się z nimi stało???Obszukałam miejsce gdzie posadziłam i nie ma...chyba ,że przesadziłam i nie pamiętam gdzie?Ukraść nikt nie ukradł bo to takie ustronne miejsce było...
![]()
pozdrawiam.
Maryna.

Obrazki mi w tym roku pierwszy raz zakwitły. Nie wiem, czy je wąchałaś, ale rośliny z obrazkowatych raczej nie pachną, a wręcz odwrotnie u niektórych (dziwidło wydziela zapach zepsutego mięsa, co wabi niektóre owady; na jego kwitnienie jeszcze sobie parę latek poczekam, bo kwitną tylko duże cebule)
Maju nie widzę dokładnie koloru kwiatów tej czerwonej róży ale z daleka wygląda jak moja 'Parade'. Ale u tej odmiany czerwień wpada w ciemny róż.
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacku, starałam się powąchać te obrazki ale jak kwitły to byłam przeziębiona i nic nie czułam.
Kiedyś miałam Draculę, zapach kwiatów był obrzydliwy i zlatywały się muchy.
Ta dziewanna jakoś nie rzuciła mi się w oczy ale może na nią trafię, teraz jest dużo nowych gatunków roślin, ostatnio kupiłam posłonka kwitnącego na czerwono, może juro wstawię zdjęcie.

Kiedyś miałam Draculę, zapach kwiatów był obrzydliwy i zlatywały się muchy.
Ta dziewanna jakoś nie rzuciła mi się w oczy ale może na nią trafię, teraz jest dużo nowych gatunków roślin, ostatnio kupiłam posłonka kwitnącego na czerwono, może juro wstawię zdjęcie.
- mariasen
Mariolko, dwa lata temu miałam tylko białe i niebieskie powojniki i dla urozmaicenia kupiłam kilka różowych. W ogrodzie mam najwięcej biało kwitnących roślin.
Z obrazkami nie mam takich doświadczeń jak Jacek, swoje sadziłam jesienią i w zimie już się pokazały, ale na przyszłość dobrze wiedzieć że maja takie zwyczaje.
Z obrazkami nie mam takich doświadczeń jak Jacek, swoje sadziłam jesienią i w zimie już się pokazały, ale na przyszłość dobrze wiedzieć że maja takie zwyczaje.

- mariasen
Agness, na czwartym zdjęciu jest taki niewysoki czosnek, jak kwiaty się rozwiną będzie jeszcze ładniejszy.
Hosty bardzo podrosły, a niektóre kwiaty derenia Kousa przebarwiły się na czerwono.

Budleja alternifolia i zakwitł mi po raz pierwszy storczyk Bletilla Striata.
Czerwona lobelia i kokornak

Bokkonia i kuklik

Hosty bardzo podrosły, a niektóre kwiaty derenia Kousa przebarwiły się na czerwono.

Budleja alternifolia i zakwitł mi po raz pierwszy storczyk Bletilla Striata.

Czerwona lobelia i kokornak

Bokkonia i kuklik