Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witam Was... widzę, że mnie podzielili... :D

nie mam ostatnio czasu...dziś się zmobilizowałam i kupiłam hosty :D bodziszka"patricia" i irysa syberyjskiego :wink: a jutro mam egzamin :roll: więc lecę szybko do nauki :? zrobiłam wczoraj właśnie też rabatkę na floksy co dostałam... ale fotki w weekend chyba dopiero :roll: mam nadzieję, że mi wybaczycie...

Jadziu
piękne Twoje floksy :D ciekawe jakie kolorki dostałam, bo podobno różne :wink: i dziękuję bardzo za radę :wink:

Jakuch,
dziękuję za odwiedzinki :wink:

Madziu, ja też na początku tak skakałam, byłam przerażona jak to ogarnąć :lol: czas na hamaczek znajdę... ( już zamówiony, ale oczywiście takiego jak chciałam nigdzie nie było :roll: ), gorzej z pogodą... bo kiedy go to rozwiesić jak co chwile pada...
A rudzik to cudowny ptaszek... ja też rzadko u siebie go widuję... przyciągnął go chyba mój karmnik, bo zagubił się chyba...

Edytko, ja myślę, że nie opłaca się kupować.... nasionka ładnie wschodzą i potrafią jeszcze w tym samym roku zakwitnąć i masz dużo kwiatów praktycznie za darmo... w zeszłym roku nie zauważyłam, żeby się rozsiały... ale spokojnie jak zbierzesz nasionka i wysiejesz w doniczce, to myślę, że bez problemu wzejdą :wink:
A kwitną dosyć długo... i tak jak pisali inny forumkowicze po kwitnięciu przycina się je na 10 cm i zakwitają powtórnie :wink: Na prawdę, to przepiękny kwiat...
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu cierpliwie poczekamy na fotki :lol: mam nadzieję że już po egzaminach ;:109

Alu wszystkiego dobrego życzę ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu a ku ku :roll:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma mnie :wink: :lol:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej hej Joluś :) troszkę przelatuję przez forum bo mam zaległości, ale siedze jak worek na krześle i nie mam siły iść się nawet umyć :lol:
Nauka, szkoła, wczoraj, dziś praktyki... cały czas na nogach, noszenie, przestawianie... a kości po zimie nierozruszane :lol: a jeszcze jak przyszłam to musiałam trochę porządku na podwórku zrobić, bo jutro mamy gości i popielić, powsadzać kwiatki bo znów coś tam nakupowałam :lol: ale jakie cudo kupiłam... :shock: pokaże jak rozkwitnie :wink: :lol:
No i właśnie nawet zdjęć zakupków, rabatki nie zrobiłam :? już nie zdążyłam... może jutro coś się uda...
przepraszam że troszkę Was zaniedbuje...
Ale już niedługo... w piatek mam już ostatni egzamin :wink: ale najgorszy :cry: :?
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu mam nadzieję że ostatni egzamin ale przejdzie pomyślnie, czego z całego serca Ci życzę ;:168 moją córkę tez czeka jeszcze ostatni egzamin i drugi rok zaliczony,
Alu wierzę że jesteś zmęczona, szkoła, praca i ogród .............ale już niedługo wakacje więc troszkę będzie lżej....Alu a w wakacje też będziesz pracować ?
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Alu - trzymam kciuki z wszystkich sił, jeszcze rok temu męczyłam się z egzaminami. Przeleci - bo musi! Jak się potem ceni czas wolny od wkuwania :lol: ... Żadnej nauki więcej! Jeśli coś - to dla własnej przyjemności - i bez egzaminów!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Alu! Mam nadzieję, że sesja idzie dobrze?
Ostróżki masz ładne i aż trudno uwierzyć, że te wielkie rośliny wyprodukowałaś z nasion :shock: Edyta pisała o cenach ostróżek. 8 zł, to musiałaby być super ostróżka. Kupowałem w Obi przecenione po 2zł.
Przypomniałaś mi o moim hamaczku. Muszę go przywieźć, ale będzie problem z rozwieszeniem go. Chyba bez stojaka się nie obędzie.
Też wczoraj sadziłem floksy wiechowate. Takie w jaskrawym różu, jak pokazywała Jadzia lubię najbardziej :)
Alu, lobelia pięknie kwitnie i szałwia zaczyna. Jest super, bo każda ma inny kolorek :!:
Czerwonolistna roślina to łoboda (zidentyfikowała Pelagia :) )
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie, zdążyłam przed deszczem parę zdjęć zrobić ;)

Joluś w wakacje będę trochę pracować, bo muszę te praktyki zrobić :? ale szybko pójdzie :wink:

Asiu,
no właśnie właśnie ja lubią się uczyć tego co mnie ciekawi... ale na studiach no trzeba wszystkiego :? więc jeszcze trochę muszę się pomęczyć :wink:

Jacku
, na razie idzie w miarę dobrze :wink: Co do ostróżek to były moje w sumie pierwsze większe próby z siewem i tez jestem zszokowana że tak szybko takie duże rośliny można wyprodukować sobie dlatego mam teraz manię siana :lol:
U mnie w sklepie ostróżki też są po 7 zł... nie sa to jakieś super sadzonki, ale kolory bywają ciekawe i ładne...
Ja już hamaczek mam teraz czekam aż tata jakoś go umocuje :lol: i kolejny kącik mnie czeka do zaaranżowania :D
Cieszę się, że Ci kwitną roślinki :) i dobrze że wreszcie wiadomo że ta roślinka to łoboda :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz coś dla Was:

Na początek wreszcie kupione hosty... czeka mnie sadzenie :wink:
Obrazek

troszkę ogródeczka i roślinek:

Na pierwszym zdjęciu nowa mała rabatka... bo nie miałam gdzie floksów posadzić :;230
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrusik ceratowy fajny zakupiłam :D i jeszcze raz kawałek nowej rabaty:

Obrazek Obrazek

Rabatka i biała tunbergia... strasznie kiepska roślinka z nasionek... już chyba wiem czemu ich praktycznie nie ma...

Obrazek Obrazek

zaczęła kwitnąć lobelia z nasion :D i rozkwitaja kolejne kolory zawilca:

Obrazek Obrazek

kupidynek-wreszcie doczekałam się kwiatków...i miło się zaskoczyłam bo bardzo fajniutkie, delikatne są :wink: no i zaczyna także kwitnąć żmijowiec:
Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alu, ale pracy wykonałaś :shock: Jesteś jak mrówka, albo raczej jak pszczółka pracowita :wink:
Cudownie :)
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I ciekawostka:

Obrazek

to... mega frezja... ma 10 cm i kwitnąć zaczyna :;230 ... nie mam pojęcia czemu taka wyrosła :?
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ala ciesz się że masz te frezje bo moje wcale nie raczyły wyjść z ziemi

Ja chciałem się wtrącić co do nowej rabatki.....
bardzo ładna ale czemu taka mała trzeba było od razu szerszejszą zrobić i byłoby miejsce na resztę przyszłych-nowych nabytków i np. na szałwię muszkatołową, którą swoją drogą dostaniesz ale jak się wysięją nowe albo siew....bo nie ma malutkich.....c
hyba że gdzieś się schowała jakaś :roll:
Pięknie tam masz.....i ceratka nowa......tylko kawki nie ma :wink:
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Alu! Skop ten trawnik do końca .U mnie każde naruszenie substancji trawnika kończy się spięciem z mężem.I po co go zaprojektowałam?Bardzo ladne hosty,ale juz nie mam siły na zakupy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”