Moje początki - hanusia
Bardzo ładne masz storczyki ;) Widać, że zadbane.
Co do wody - ja podlewałam destylowaną, moja znajoma kranówą - a rośnie i kwitnie jej pięknie.
Trudno powiedzieć czym podlewać, ale na pewno zależy jaką masz wodę w kranie. U mnie jest baaaardzo twarda, a tego chyba żadne kwiaty nie lubią. Dlatego ja podlewam destylowaną właśnie.
Co do wody - ja podlewałam destylowaną, moja znajoma kranówą - a rośnie i kwitnie jej pięknie.
Trudno powiedzieć czym podlewać, ale na pewno zależy jaką masz wodę w kranie. U mnie jest baaaardzo twarda, a tego chyba żadne kwiaty nie lubią. Dlatego ja podlewam destylowaną właśnie.
Hanusia niema za co naprawde
Zobacz jeszcze tutaj http://www.storczyki.org.pl/uprawa/pods ... wilgotnosc

- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój Cezar ma podobne listka, zawsze to najmłodsze jest podobne do rurki, ale z czasem pęka na szwie i kolejne może spokojnie wyrosnąć. Nie wiem jakim sposobem u Twojego Phal. może wyrosnąć nowe listko skoro drogę ma tak jakby zamkniętą. Czy rosły u niego nowe listka?
U mojego wygląda to tak:

U mojego wygląda to tak:

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Możliwe, że roślinka wypuści basal keiki z boku, tak się dzieje u tych, które nie maja stożka zrostu. Długo już go masz? Czy rosną u niego nowe korzonki? Bo jeśli tak to w końcu powinien pokazać nowe listko, tylko właściwie nie ma gdzie, więc może jednak będzie keiki?
Ciekawy okaz, obserwuj go i cokolwiek się zmieni, to wrzucaj fotki. Zastanawiam się, jak on sobie poradzi z dalszym rozrostem.
Ciekawy okaz, obserwuj go i cokolwiek się zmieni, to wrzucaj fotki. Zastanawiam się, jak on sobie poradzi z dalszym rozrostem.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Nie jestem pewna, bo troszkę niewyraźnie widać, ale mam wrażenie, że z tej "rurki" wystaje jeszcze jeden listek. Mam rację, czy tylko na zdjęciu tak to wygląda?
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Kaśkowe storczyki