Rewolucja w naszym ogródku - Iwcia&Patyrek
- Iwcia&Patyrek
- 500p
- Od: 5 sie 2007, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To samo dzisaj zauważyłem przeglądając fotki z początku zakładania ogródkaAve pisze:Zadziwiające, jak szybko posadzone rośliny zmieniają wygląd młodego ogrodu. Mam jeszcze przed oczami obraz Waszego ogrodu z początków jego zakładania, więcej było kamyków i kory niż roślin, a teraz...super.
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- Iwcia&Patyrek
- 500p
Właśnie wszystko się rozrasta i jedno włazi na drugie. Od wtorku obiecałam sobie intensywne prace ogrodowe związane z przesadzaniem i usuwaniem zbyt rozrosniętych okazów. Teraz mam jeszcze troszke zdjęc dopiero co zrobinych więc wkleję:)
Pozdrawiam
Iwona
PS. Czy ktoś może wie czy te dzwonki, co się za chwilę się pojawią są wieloletnie?

ukochane liliowce zaczynają kwitnąc

a teraz cerex bronze, nachyłek, ostrokrzew tricolor i powojnik

i na koniec parzydło, róża itd..

Pozdrawiam
Iwona
PS. Czy ktoś może wie czy te dzwonki, co się za chwilę się pojawią są wieloletnie?

ukochane liliowce zaczynają kwitnąc

a teraz cerex bronze, nachyłek, ostrokrzew tricolor i powojnik

i na koniec parzydło, róża itd..

Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Iwciu-zobaczyłam tym razem kadr po kadrze, post po poście cały wątek .ściągnęłam kilka zdjęć,żeby zobaczyć jeszcze raz i się zastanowić.Wspominałaś o ogródku ziołowym na tyłach domu, co tam rośnie?To wspaniale,że możecie tworzyć ogród razem.
Teraz wierzę,że jeśli Wam się udało to i mnie w podwórkowym pewnie także.
U nas leje od wczoraj i oziębiło się znacznie.Pooglądałam Twoje i wybieram się do OBI po żurawki.
Teraz wierzę,że jeśli Wam się udało to i mnie w podwórkowym pewnie także.
U nas leje od wczoraj i oziębiło się znacznie.Pooglądałam Twoje i wybieram się do OBI po żurawki.
- Iwcia&Patyrek
- 500p
Ewo żurawki ci podeślę
, one szybko się rozrastają, a mam kilka rodzajów:).. , bo w Obi takie ceny, że mnie ostatnio aż odrzuciło, za ten sam krzaczek w innym miejscu zapłaciłam 25 zł. taniej.. No ale, nie powiem mąż musiał mnie i tak odrywac;) W ziołowym jest lubczyk, szczypiorek, dwa rodzaje mięty, szałwia i pietruszka, koperek, w sumie to są przyprawy najbardziej przeze mnie lubiane i uzywane... Robię drugie podejście do oregano, ale zawsze mi pada
.. Te użytkowe roslinki rosną w tym kole na środku;)
Elu różę Alchymist zakuiłam w zeszłym roku wraz z kilkoma innymi z poznańskiej szkółki róż. Powiem, że jestem bardzo zadowolona i chciałabym więcej ale nie mam gdzie sadzic. Może w przyszłym roku, jak wreszcie uda nam się postawic altankę:) A tu masz link..
http://www.rosarium.com.pl/

Elu różę Alchymist zakuiłam w zeszłym roku wraz z kilkoma innymi z poznańskiej szkółki róż. Powiem, że jestem bardzo zadowolona i chciałabym więcej ale nie mam gdzie sadzic. Może w przyszłym roku, jak wreszcie uda nam się postawic altankę:) A tu masz link..
http://www.rosarium.com.pl/
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Iwciu-żurawki chętnie, ja mam na razie dwie,zaraz zamieszczę je w podwórkowym w deszczu i na tej rabatce z hostami powinny dobrze rosnąć.Oregano mam małe od koleżanki z harcerstwa,ale mogę od niej zabrać i dla Ciebie,ma dwa rodzaje-zielone i zielono-złociste o drobniejszych liściach chcesz?Szczypiorek,pluję sobie w brodę wyrzuciłam,a trzeba było wkopać nawet jak nie było jeszcze grządek.U mnie wielkim amatorem szczypiorku jest kot.
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Ogród piękny , przemyślany , zadbany, widać Wasze
starania i miłość jaką go darzycie

- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Iwcia&Patyrek
- 500p
Tak, tak wszyscy maja już dośc tego deszczu... Muszę jednak stwierdzic, że niektóre rosliny z tej pogody są bardzo zadowolone. Tawułki, hortensje, funkie i liliowce rosną jak szalone i tylko się cieszyc. Pogoda miejmy nadzieję jednak wkrótce się odmieni, bo jak tak dalej pójdzie to zarośmiemy trawą i chwastami
Wkleję kilka zdjęc na potwierdzenie.... tawułki, róże, w tym American Pillar, która mimo tej pogody pięknie i kwitnie i wygląda. Może zdjęcia tego nie pokazuja, ale mam tak ostry i żywy kolor, że mimo tej pogody człowiekowi zaraz lepiej na sercu.
Dalej będą tawułki, w tym odmiana mainz, hiacynt oraz liliowce.
Pozdrawiam. Iwona

Wkleję kilka zdjęc na potwierdzenie.... tawułki, róże, w tym American Pillar, która mimo tej pogody pięknie i kwitnie i wygląda. Może zdjęcia tego nie pokazuja, ale mam tak ostry i żywy kolor, że mimo tej pogody człowiekowi zaraz lepiej na sercu.
Dalej będą tawułki, w tym odmiana mainz, hiacynt oraz liliowce.
Pozdrawiam. Iwona

Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Iwonko, zauwazyłam, że jesteś, więc w te pędy gnam popatrzeć.
Niesamowicie zmienia się Wasz ogródek mimo nieprzychylnej pogody.
aha! Ośmielam się donieść, ze piwonia od Was miała 1 szt kwiata ale... połamali mi
Miałaś przypomnieć co chcesz ode mnie
Niesamowicie zmienia się Wasz ogródek mimo nieprzychylnej pogody.
aha! Ośmielam się donieść, ze piwonia od Was miała 1 szt kwiata ale... połamali mi

Miałaś przypomnieć co chcesz ode mnie

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38