Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Monika, Monika, Monika - "dziewczyna ratownika.... każdy o Niej marzy" Znasz tę piosenkę, to moje bardzo młode lata..... Oj.... jak to dawno było. Serdecznie dziękuję za podpowiedź nazwy allium. Muszę go jeszcze dokupić, bo bardzo mi się podoba. Miłego dnia. :lol:
Witaj AVE, ciesze się że podoba się Tobie mój ogródeczek , a szczególnie kamień. Wczoraj dokupiłam jeszcze jeden i żabkę. Jak zrobie zdjęcia do wrzucę aby się "pochwalić" bo ja jestem chwalipięta, że ho,ho... pozdrawiam :D
Moja Kochana Ago! świetny ten kawał, uśmiałam sie do łez. Jutro idę na małą imprezkę do rodziny i muszę go zapamiętać. Proszę o jeszszszcze!!!!!!! Plissssssssssssssssssssss! Pa, stasia ;:63 :wit ;:97
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu123, ja niestety mam psa-suczkę głupią jak... but. Jest młoda, chce się bawić nawet z ptakami. Już mi dwa młode wróbelki zadusiła. Czarek, to stateczny kundelek, ma ok. 10 lat i ten nie zrobi ptakom krzywdy, nawet na nie nie patrzy. A Diuna to Baba Jaga, lata, płoszy, szczeka, może z wiekiem jej przejdzie. Pokazałaś mi mini ze swojego ogródeczka, więc zaraz skoczę Cie Odwiedzić.
ps. Wielkie Ukłony dla Twojej Mamy!!! Musi byc wspaniałą kobietą. Tym jednym zdaniem o Niej pokazałaś jak bardzo Ją kochasz i szanujesz. To takie piękne.
Moja Mama przeżyła Sybir, ja się tam urodziłam, naszą Ojczyzną jest Polska i zawsze będzie. Troche nie na temat, ale jak ważny ten temat. Pozdrawiam stasia
Awatar użytkownika
jadzia123
200p
200p
Od: 27 sie 2008, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Popatrz na PW
Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Awatar użytkownika
jadzia123
200p
200p

Post »

Stasiu, zwróć się do Admininistratora forum o pomoc przy zamieszczeniu linku do Twojego wątku - ja taż szukałam pomocy a właściwie wykonał to dla mnie :roll: Łatwiej trafią do Ciebie mili goście.
Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, Dzięki, ale.... ja nie wiem o czym Ty piszesz.... co za forum co za link, co za post. Ratunku! :oops: :oops: :oops:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

[url=http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0]Ogródek Stasi[/url

Stasiu na końcu dodaj nawias kwadratowy czyli ]

i skopiuj całość.
Na górze strony masz narzędzia i napis "Profil" - wklej całość w miejscu : podpis, potwierdź swoim mailem i hasłem i gotowe :D

Jeśli nie chesz napisu "Ogródek Stasi" to możesz go zmienić zanim skopiujesz i wkleisz.
Awatar użytkownika
jadzia123
200p
200p

Post »

Popatrz np na mojej stronie jest zdanie; zapraszam do ogródka i niebieskim drukiem : Ogródek Jadzi123 , jak na to klikniesz wejdziesz do mojego wątku. Ja sobie z tym nie poradziałam i prosiłam o pomoc administratora ( na dolnej części głównej strony jest pasek " prośby do administratora" ).
Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu123 Wielkie dzięęęęęki!!!!!!!!!!!!! ;:1
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
x-d-a

Post »

Witaj Stasiu, pospacerowałam po Twoim pięknym ogródku, poczytałam Twoje posty... i jestem pod ogromnym Twoim urokiem!
Emanuje z Ciebie takie ciepło, taka życzliwość, taka miłość do ludzi i zwierząt, że z przyjemnością się do Ciebie wpada i aż chce się zostać na dłużej :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie i pozwolę sobie odwiedzać Cię od czasu do czasu...
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Dala! Bardzo sie cieszę że do mnie wpadłaś, mieszkamy niezbyt daleko od siebie, bo ja 18 km od Opola. Z tego co piszesz masz trochę racji. Kocham ludzi, zwierzęta, ptaki..... kocham żaby. Kocham cały świat! Czasami się boję, że bardziej kocham zwierzęta niż ludzi. Czy to nie grzech? Ludziom częściej się pomaga, a o zwierzętach się zapomina. Jak często słychać to tylko ptak który s.....! To tylko kot! To tylko pies! A na wioskach szczególnie. Jak widzę psiunie i psiory w małych klatkach, to mi się chce płakać. Ale o zwierzętach pogadamy sobie jeszcze kiedyś.... teraz się cieszę, że Cię poznałam. Zaraz wskakuję do Twojego ogrodu. Będę szperać, może coś uszczyknę dla siebie. Pozdrowienia, stasia ze wsi Szczedrzyk, gmina Ozimek, woj. opolskie. nara ;:138
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam i proszę bardzo grzecznie o radę, co to za choroba i jak z nią walczyć:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
2 lata temu jeszcze tego nie było, pokazało się w zeszłym i tym roku na dzikiej śliwce, która rośnie k/kompostownika. Czy to ma jakiś związek? Co z tym czynić? pozdrawiam stasia
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Jest taki dział poświęcony pomocy w diagnozowaniu szkodników i chorób - tam wstaw zdjęcia.
Najlepiej gdyby udało ci się zrobić zbliżenia liści z obu stron.
Sama ostatnio skorzystałam z pomocy :D
Tam są specjaliści i większa szansa na diagnozę.
To ten dział :
http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=17
Spróbuj poszukać bo może sama dopasujesz co to jest ?
Jak nie to załóż temat i napisz że chodzi o śliwę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coma, dziękuję bardzo za odpowiedź i podpowiedź. Spróbuję tam wejść. Pozdrawiam, stasia
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Moi Drodzy, w ten pochmurny i deszczowy dzień!!!, aby Wam nie było smutno opiszę jakie zwierzątka mam u siebie w ogrodzie. Najczęściej mam ropuchy. Jedna z nich, Wielka Klara mieszkała u mnie w ogrodzie pod krzakiem. Straciłam ją przez swoja głupotę. Kupiłam trutkę na ślimaki i Klara się zatruła. Żal mi jej, bo zdążyłam się do niej przyzwyczaić i ona do mnie chyba też. Jak zagladałam pod krzak to na mój widok nie uciekała. Widac, że sobie przypadłyśmy do gustu, ale niestety Klary już nie ma. A była taka wielka, paskudna... Miałam jeża, ale moje psy-kundelki go wypłoszyły, choć naniosłam mu chrustu i złożyłam (tak mi się wydawało) w spokojnym miejscu. Oczywiście są ślimaki, okropne, ochydne, oślizłe, fuj.....Przy mojej pomocy często popełniają samobójstwo, bo to slimaki kamikadze. Jak je widzę to zbieram te brzydoty przez rekawice, a one takie nagie, brrrr i ...... wyrzucam przez plot na ulicę (dodam, że ulica jest bardzo ruchlliwa), tak że raczej nie mają szansy przeżyć . Wróbli mam mnóstwo, szczególnie pod starym dachem i przez to nie możemy dokończyć prac elewacyjnych, bo boję się zniszczyć gniazda z młodymi, a słyszałam, że wróble mają w roku nawet trzy lęgi. W budkach na drzewach mieszkaja sikorki..Czesto odwiedzają nas sroki i taki ptak, wielkości gołębia ale ma fantastyczne kolory, nie wiem jak się nazywa, bo się nie przedstawił. Przez ogród przechodzą koty sasiadów, ale moje psy je gonią. Jak zakwitnie budleja, to ogród jest pełen motyli, to naprawdę piękny krzew. Uwielbiam podgladać bąki (trzmiele), one pracują i w deszczu i w chłodzie, i wieczorami. Jestem nimi oczarowana. Mrówki to rzecz normalna, prawda? Czerwone strasznie kąsają. W zeszłym roku tak mnie pokłuły, że w nocy myślałam że oszaleję i musiałam jechać na pogotowie, tam dostałam zastrzyk i jakoś przeszło. Nie zwariowalam. Ale od tej pory jak widzę czerwone mrówki od razu sypię proszek do pieczenia i one się wynoszą. W tym roku, na moje szczęście jeszcze ich nie widziałam. Mam też czarne mrówki, jak się dowiedziałam, że są pożyteczne, to zostawiłam je w spokoju. Nawet zrobiły sobie mrowisko w brzuchu dużej żaby (oczywiście ceramicznej). No i mam kreta-bandytę. Na niego nie ma mocnych i nic nie działa. (kiedyś dokładnie opiszę moją walkę z kretem). A czego już nie robiłam. Teraz postanowiłam tylko chodzić i ;:100 deptać kopce. Ciekawe kto się pierwszy znudzi ja czy on? Zobaczymy. Pozdrawiam stasia.
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz trochę do śmiechu:
Rozmawiają trzy przyjaciółki. Jedna z nich mówi:
- Czy wy wiecie, że jak kocham się z moim Józkiem, to on ma bardzo zimne jajka?
Na to druga:
- No mój Staszek też ma zimne jajka podczas kochania.
Na to trzecia:
- A ja to nawet nie wiem, ale sprawdzę.
Na drugi dzień spotykają się, a ta trzecia ma podbite oko. Koleżanki pytają:
- Co Ci się stało?
- Kocham się z moim starym, chwytam go za jajka i mówię: - Stary! Ty masz tak samo zimne jajka jak Józek i Staszek. :):):) ;:87
Adresy do moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”