Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podbudował mnie widok tej nektarynki. Mam ogromną chęć posadzić u siebie nektarynę lub brzoskwinię...
Świetny pomysł z tą agrowłókniną w truskawkach. Ja swoje pierwsze truskawki sadziłam w czerwcu 2 lata temu - zaraz po kupieniu działki, i po kilku tygodniach jedliśmy własne :wink: Warto było!
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Kochani witajcie po maleńkiej przerwie :)
Właśnie minął rok od nabycia przez nas działki...I chciałam Wam pokazać jak wyglądała na początku, a jak jest teraz... Oczywiście jeszcze nie wszystko skończone, ale teraz w porównaniu do tego co było to tylko kosmetyka... Działka jest trochę łysa,... moim zdaniem zbyt dużo trawy i dlatego muszę wkomponować tam iglaki /lubie je :lol: / i jeszcze coś..tylko nie wiem jeszcze co :?
Zapraszam do oglądania..

Przed
Obrazek Obrazek

Po
Obrazek

Przed
Obrazek Obrazek

Po
Obrazek

Przed Mur z podkładów i skarpa za altaną
Obrazek
Po

Obrazek

Przed
Obrazek

Po
Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Aż się wierzyć nie chce, że w tak krótkim czasie zmieniliście chwastowisko w ładną, zadbaną działeczkę! Jestem pełna podziwu! Tym bardziej, że ja mam swoją 2 lata i zmiany nie są tak radykalne... Jak z biegiem czasu przybędzie roślin to będziesz miała swój mały raj na ziemi.
A co to za wielki krzew rósł koło tego szarego budynku?
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uwielbiam takie porównania-widać dopiero ile pracy i serca człek w robotę wkłada :lol: .
A z iglakami to zajrzyj do Tadeusza-on pewnie ci doradzi jaka odmiana itp.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj gratuluje! ! Urodziny Działeczki! Kapitalny pomysł!
Różnice sa kolosalne! Tak szybko Wam poszło! Skarpa- ten skos, no rewelacja! Sama to wymyśliłaś? Jesteś geniuszką!
Nie wiedziałam, że macie aż takie :shock: "pole golfowe", tyle trawnika!

Warzywniak uroczy- w sam raz do okiełznania, aby nie stał się udręką...;)

A czy mogę zapytać skąd brać podkłady kolejowe? Jak się coś takiego załatwia, aby je mieć na działce?
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Pięknie przedstawiłaś efekty prac .
Nieźle wypadają takie porównania przed i po.
Moje gratulacje i życzę dalszej owocnej pracy . :wink:
Będę śledzić postępy . :P
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Nooo!
Pełen podziw 8)
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś niesamowita różnica w wyglądzie działki, jak gdyby 2 zupełnie różne miejsca :D Wykonaliście ogrom pracy i efekt niesamowity :D
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Dziękuję Wam bardzo za pochwały i docenienie naszej pracy...Taki efekt uzyskaliśmy dzięki poświęceniu każdej wolnej chwili na pracę na działce , jeżeli tylko pozwoliła pogoda - no..oprócz wyjazdu nad morze na zasłużony odpoczynek :lol: Ale muszę powiedzieć, że gnało nas na działke strasznie, żeby jak najszybciej doprowadzić ją do stanu używalności :lol:
tu.ja pisze:A co to za wielki krzew rósł koło tego szarego budynku?
Iza czy chodzi Ci o to drzewo na środku szarego budynku? Nawet nie wiem jakie to było to drzewo, ale nie owocowe. Zresztą do drzewo jest na posesji z tym szarym budynkiem i wyciął je właściciel.
Agnieszko ja też lubię u innych oglądać właśnie takie zdjęcia przed i po bo fajnie uwidaczniają zmiany. A do Tadeusza na pewno zajrzę..
agape pisze: Skarpa- ten skos, no rewelacja! Sama to wymyśliłaś? Jesteś geniuszką!
A czy mogę zapytać skąd brać podkłady kolejowe? Jak się coś takiego załatwia, aby je mieć na działce?
Agape, o który skos Ci chodzi???Jaki ja tam geniusz :lol: Skarpa była, .... z lekkim wypłaszczeniem na dole, gdzie wzdłuż zrobiłam rabatę i obłożyłam kamieniami...A z kolei wzdłuż kamieni podrównałam troszkę i wysiałam tam trawę - czyli zrobiłam ścieżkę trawiastą i zaraz nad podkładami też jest lekki skos i tam posadziłam też roślinki..
U nas z podkładami kłopot, jak masz kogoś na kolei to spróbuj pogadać. Nasze podkłady leżały na działce obok...Działka jest zarośnięta, nieogrodzona i nieuprawiana bo ma ją staruszek ponad 80letni, a nie chce jej zdać..Gospodarz naszych działek pokazał nam gdzie on mieszka i mój M po prostu poszedł do niego z zapytaniem czy może je od niego kupić. A dziadziuś kazał je zabrać za darmo i nie zawracać mu głowy, tylko kazał sobie zostawić dwie sztuki... :lol: I ot!
JolantaGraj Jolu miło, że zajrzałaś, też bardzo lubię takie porównania dlatego tak to przedstawiłam..
Bishop AGNESS - Dziękuję
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Jolu aż miło popatrzyć na te ogromne zmiany w tak krótkim czasie, ślicznie wygląda Wasza działeczka.........gratuluję i podziwiam ;:109 pozdrawiam cieplutko
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Joluś bardzo dziękuję za odwiedziny i pochwały.... :lol: M jest dumny z Waszych komentarzy:mrgreen:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

To teraz parę kolorków z działki :lol:
Różyczki sadzone były jesienią..
róża rabatowa z marketu
Obrazek

róża pnąca też z marketu. Ma jeden kwiat o srednicy ok.10cm Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Jolu, jestem pod wrazeniem pracy jaka wlozyliscie w swoj ogrod :shock: :)
Bardzo mi sie podoba ;:2

P.S Jestem z tej samej miejscowosci co Ty ;:2
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Witaj Jolu! Właśnie jestem u Ciebie z rewizytą. Jak już napisałam u siebie Twój ogródeczek odwiedziłam jako jeden z pierwszych na tym forum - może dlatego, że skarpa, tak podobna do mojej zwróciła moją uwagę. Bardzo się cieszę, że będziemy się mogły wymieniać doświadczeniami z naszego skarpowiska. Tak ładnie u Ciebie zrobiło się w tym sezonie. Pięknie zagospodarowana skarpa za altanką, która sama w sobie jest arcydziełem, no i ogólnie super. Brawa dla Ciebie i Męża - złotej rączki.

Czy zabezpieczałaś tą skarpę jeszcze w jakiś inny sposób niż widać na zdjęciu ?

U nas pada i pada - jakaś słota jesienna nastała, ale ja sobie podpowiadam, że roślinki mi podlewa. Szkoda , że nie udalo się posiać trawy - byłyby super warunki dla niej.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Joluś przyszłam z rewizytą i zostałam mile zaskoczona, gdy zobaczyłam te pierwsze fotki, to trudno uwierzyć, że można tak wiele zrobić. Podziwiam pięknie uporządkowany ogród no i śliczne różane zakupy. Gratuluję efektów.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”