Ja bym tego tak nie określił. Każdy orze jak może. Jeśli ludzie tak kochają taką pracę to chwała im za to.Mariola54 pisze:Nalewko dobrze nazwałaś 'zapaleńcami'.
Bo trzeba mieć nie tak poukładane w głowach,
aby przez 8 miesięcy w roku narobić się jak wół.
Później zostaje te mizerne cztery miesiące na rehabilitację i od nowa![]()
![]()
![]()
I co z tego mamy ??? SATYSFAKCJĘ
z tego, że pięknie wszystko rośnie w ogródku
Ogrodowe inspiracje
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja rozmawiam, czasem głaszczę, delikatnie obmywam, czasem jednak bezlitośnie użynam przy samej ziemi
I chyba nie ja jedna, prawda? To wszystko z miłości...

I chyba nie ja jedna, prawda? To wszystko z miłości...
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie Ty jedna Nalewko. Ja też rozmawiam , głaszczę i staram się jak mogę moje roślinki.
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Jedyną tajemnicą projektantów Mariolko jest ta, którą my wszyscy już dawno znamy: "przyroda sama się obroni" - i przed stertą bezładnie rzuconych w naturalnym lesie kamieni polnych, przed sztuczną lilia pływającą w cienistym oczku wodnym, przed umieszczonym w wodzie korzeniem, który najdalej w ciągu 3 lat spróchnieje i zanieczyści wodę, oraz przed wieloma dzikimi pomysłami "projektantów". Bo czyż można kochać i rozumieć coś, na czym się tłucze ciężkie pieniądze?
Oj mi też się podobało i to jak! Uwielbiam patrzeć i podziwiać tak urządzone ogrody!
I kto powiedział, że takie ogrody są tylko dla tych, którzy chcą sie pochwalić cudzą robotą... Ja sama chcę mieć taki ogród, powolutku się coś zrobi i niekoniecznie muszę wydać tysiące złotych aby mieć taki widok z okna...
Ta kanapa murowana
Ahh!
I kto powiedział, że takie ogrody są tylko dla tych, którzy chcą sie pochwalić cudzą robotą... Ja sama chcę mieć taki ogród, powolutku się coś zrobi i niekoniecznie muszę wydać tysiące złotych aby mieć taki widok z okna...
Ta kanapa murowana

Trzeba się bawić życiem, a nie ludźmi!
Witam serdecznie
:P
Pooglądałem sobie te ogrody i muszę przyznać, że tylko parę z tych propozycji mi się spodobało i do tego nie w całości tylko poszczególne fragmenty. Ja osobiście wolę takie ogrody w których dominują rośliny a nie różnego rodzaju dodatki. To kwiaty, krzewy, drzewa powinny być na pierwszym miejscu w ogrodzie a nie dodatkiem do niego. Może nie jestem zbyt nowoczesny i za bardzo przesiąknięty tradycyjnością, ale już taki jestem i o wiele bardziej wolę oglądać tradycyjne ogrody, których klimat o wiele bardziej mi odpowiada. Czy większość tamtych propozycji ma taki nastrój jaki można odnaleźć w prostych a jednocześnie tak wspaniałych ogrodach, które przeważają u Nas, mi się wydaje, że nie. Ale, to tylko moje osobiste odczucie.
Pozdrawiam
:P 

Pooglądałem sobie te ogrody i muszę przyznać, że tylko parę z tych propozycji mi się spodobało i do tego nie w całości tylko poszczególne fragmenty. Ja osobiście wolę takie ogrody w których dominują rośliny a nie różnego rodzaju dodatki. To kwiaty, krzewy, drzewa powinny być na pierwszym miejscu w ogrodzie a nie dodatkiem do niego. Może nie jestem zbyt nowoczesny i za bardzo przesiąknięty tradycyjnością, ale już taki jestem i o wiele bardziej wolę oglądać tradycyjne ogrody, których klimat o wiele bardziej mi odpowiada. Czy większość tamtych propozycji ma taki nastrój jaki można odnaleźć w prostych a jednocześnie tak wspaniałych ogrodach, które przeważają u Nas, mi się wydaje, że nie. Ale, to tylko moje osobiste odczucie.
Pozdrawiam

Ja mam podobne zdanie ,ogród owszem i piękny ale w stylu ;patrz na mnie i nie rusz mnie.Jak dla mnie za mało zieleni i kwiatów za dużo natomiast kamienia.Są elementy naprawdę piękne ale jak powiedział jeden z forumowiczów trzeba by mięć z hektar ziemi i kupę kasy żeby się w to bawić.Mnie sie tam bardziej podoba moj ogród i ogrody forumków

cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Pozdrawiam Grazyna
-
- 200p
- Od: 11 mar 2012, o 08:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fantastyczny profesjonalny sposób pokazania ogrodów. Same ogrody też cudowne. Nie wszystcy możemy takie mieć,jednak klimat ,tradycje ogrodnicze i zasobność portwela mają duże znaczenie. Jednak w ciągu ostatnich lat nastąpiły ogromne zmiany ilościowe i jakościowe w naszych ogrodach prywatnych. W parkach publicznych zmiany na lepsze idą wolniej. Także możiwości nabycia roślin i asortyment są nieporównywalnie lepsze. Dwadzieścia lat temu żeby kupić rododendrony stałem całą noc w Kórniku k.Poznania grupą entuzjastów z odległych zakątków Polski. Już nie musimy się wstydzić a będzie coraz lepiej.
Pozdrowienia
Bolek
Pozdrowienia