Ogród w Oregon, USA
- Grandiflora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 paź 2008, o 15:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marku, serdeczne gratulacje
. Zdjęcia Twoich róż są zawsze piękne, a zdjęcie róży Jan Paweł II fantastyczne.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- rose_marek
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 wrz 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję wszystkim za gratulacje.
i kilka zdjęć z ogrodu:

Róża Disneyland

Różą Shockwave (szokujaca fala), ta żółta.

Róża Chihuly, ta czerwonawa.
i kilka zdjęć z ogrodu:

Róża Disneyland

Różą Shockwave (szokujaca fala), ta żółta.

Róża Chihuly, ta czerwonawa.
Pozdrawiam, Marek
rose_marek_malinki
rose_marek_malinki
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marku 
Przede wszystkim gratuluję dyplomów ;)
Patrząc na twoje różane piękności nie chce się wyjść z wątku i ogrodu
ja poczyniłam pierwszy krok co do mchu kupiłam co prawda na razie tylko 2 szt. Zastanawiam się jednak czy ty sadziłeś je tylko na "gołej " ziemi czy może na foli by nie przerastały chwastami czy trawą .Chciałabym kiedyś stworzyć i w swoim ogrodzie taki dywan podobny do twojego tylko hmmm nie bardzo wiem jak się za to zabrać i jakim miejscu go zrobić , kompletnie nie mam pomysłu
a ja patrząc na twoją fotkę dostaję bzika !!!! tak bardzo mi się podoba .Nie jestem z natury zazdrośnica ale ze wstydem się przyznaję ze zazdroszczę ci tego mchu

Przede wszystkim gratuluję dyplomów ;)
Patrząc na twoje różane piękności nie chce się wyjść z wątku i ogrodu

ja poczyniłam pierwszy krok co do mchu kupiłam co prawda na razie tylko 2 szt. Zastanawiam się jednak czy ty sadziłeś je tylko na "gołej " ziemi czy może na foli by nie przerastały chwastami czy trawą .Chciałabym kiedyś stworzyć i w swoim ogrodzie taki dywan podobny do twojego tylko hmmm nie bardzo wiem jak się za to zabrać i jakim miejscu go zrobić , kompletnie nie mam pomysłu

- rose_marek
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 wrz 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwona, nie mam doswiadczenia z foliami. Kupiłem całą rolkę folii ale jeszcze jej nie
używałem. Odnośnie chwastów to było ich trochę, zwłaszcza na poczatku, ale z roku
na rok mniej. Jak już je wyrywałem, to zawsze z korzeniami.
Co więcej o karmniku? Korzenie karmnika dochodzą do 10 cm głębokości. Nie lubi wyschniętego
podłoża. Jest to roślina spokrewniona z goździkami, i ma wymagania podobne do goździków.
używałem. Odnośnie chwastów to było ich trochę, zwłaszcza na poczatku, ale z roku
na rok mniej. Jak już je wyrywałem, to zawsze z korzeniami.
Co więcej o karmniku? Korzenie karmnika dochodzą do 10 cm głębokości. Nie lubi wyschniętego
podłoża. Jest to roślina spokrewniona z goździkami, i ma wymagania podobne do goździków.
Pozdrawiam, Marek
rose_marek_malinki
rose_marek_malinki
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marku przepraszam ale ja dopiero teraz weszłam do Ciebie i zobaczyłam tę nagrodę
za zdjęcia róż ,choć już wcześniej od Ciebie się o tym dowiedziałam .
Ale zobaczyć taki dyplom to jest coś .
Gratuluję Marku .
A Twoje róże są fantastyczne u mnie troszkę się ruszyły ale są mizerniutkie choć już kwitną maja po kilka kwiatków .
Genia
za zdjęcia róż ,choć już wcześniej od Ciebie się o tym dowiedziałam .
Ale zobaczyć taki dyplom to jest coś .
Gratuluję Marku .
A Twoje róże są fantastyczne u mnie troszkę się ruszyły ale są mizerniutkie choć już kwitną maja po kilka kwiatków .
Genia
Marku, zupełnie przypadkiem "weszłam "do Twojego ogrodu i bardzo, bardzo mi się spodobał.Jak widzę jesteś wielbicielem róż, czy to ulubienice Twojej pięknej małżonki? Pomysł z mchem cudowny ! Ciekawa jestem, czy masz u siebie moje ukochane hosty, które u Was w kraju osiągaja wiele większe rozmiary, niż w Polsce.
Pozdrawiam Ciebie i Twoją rodzinkę z zapłakanej deszczem Trzebnicy
Pozdrawiam Ciebie i Twoją rodzinkę z zapłakanej deszczem Trzebnicy