Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lidko Oskarilla :wink: :lol: :lol:

Edytko moje borówki mają taki zwykły zielony kolor...za to w tamtym roku zaraz po posadzeniu zrobiły się takie pomarańczowo czerwone...nie wiem czy dlatego ,że to była już jesień czy może to taka reakcja na przesadzenie :roll:
Ten kwiatek od sąsiadki to głowienka :D

Aguś dziękuję ;:168

Raniutko pojechaliśmy na działkę :!: :D
Pogoda dopisała , było cieplutko i słonecznie :D
Na działce zrobiłam troszkę porządków, pozbierałam opadłe czereśnie, oberwałam przekwitłe kwiatki, uciełam wielką gałąź bzu, która właziła przez oczko siatki na moją rabatę, wypiłam kawkę ,pograłam z młodym w piłkę i wykopałam tulipany.....na szczęście w porę bo od tych deszczy połowa już zaczęła gnić :roll:
Nic nowego nie zakwitło, chciałam zrobić zdjęcia mojej pnącej róży, jest obsypana kwiatami ale one utrzymują się około doby :!: i nigdy nie mogę trafić na ładne okazy.....albo są pączki albo rozklapiałe opadające płatki.....za to pięknie pachnie :D
Zaraz wrzucę fotki :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Moja pnąca, pachnąca, przekwitająca NN :lol:

Obrazek
Widoczek

Obrazek
Rabata pod samym domkiem......zupełnie nie mam na nią pomysłu :roll:
Na razie rośnie tam łubin do przekopania i pewnie wyląduje tam róża kremowa , która na razie rośnie na balkonie....tylko co dalej :?: :?
Dodam tylko ,że słońce jest tu od rana do wieczora....
Macie jakieś pomysły :?: :oops:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Basieńko. Ale piękny kolor tej różyczki. I jeżeli jeszcze pachnąca to już szczyt szczęścia. A te róże takie są, że szybciutko się rozwijają w dodatku gdy jest tak upalnie jak dziś. Ja też dziś wykopywałam cebulki tulipanów. :lol: :lol: :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU tochyba dzisiaj dzień wykopywania tulipków . Też dzisiaj moje wykopałam ,ale nie skończyłam gdyż złapał mnie deszczi bum bum ,więc wyrwałam do domu . Niektóre tulipany mają pleśń na cebulkach trzeba będzie je chyba potraktować jakims środkiem przeciw grzybowym przed wsadzeniem albo teraz . No nie wiem . Fajna różyczka tylko szkoda ,że taka niestała w kwiatach . Oskarek na pewno miał radochę zazdroszczę Ci ,że masz tyle słońca na działce . U mnie o 15 jest już po
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aduś ta róża ogólnie mi się nie podoba :oops: :oops: :oops:....była już kiedy kupiliśmy działkę i pewnie bym ją wywaliła ale zapach ma przepiękny i tylko dlatego została...
Kwiatek jest ładny na zdjęciu ale w rzeczywistości są zawsze albo pączki albo takie rozklapiałe kwiaty ,już prawie opadające....ciężko złapać moment kiedy pączek się rozwija :roll:

Jadziu cebulki, masakra.....zgniłki , pleśń :x ....okropność....cały czas jak byłam na działce ,suszyły się na słonku,potem je schowałam do domku bo bałam się ,że w nocy może popadać.
Słonko było cały dzień, Oskar się wybiegał i biegiem lecieliśmy do domu na obiad bo krzyczał ,że on idzie spać i jeść nie będzie :wink: :lol: ...działkowe powietrze czyni cuda :!: :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu musiała byś mu brać jedzenie do ogródka . Na dworze dzieci mają większy apetyt i jedzą ze smakiem . Moich nawet nie skończyłam zbierać i musiałam uciekać do domu .
x-d-a

Post »

Cynthio,
na tej słonecznej rabatce, gdzie chcesz posadzić różę, zrobiłabym takie małe rosarium - można jeszcze dosadzić jedną lub dwie róże, a dookoła zrobić "płotek" z lawendy, albo kocimiętki. Między różami można dać różne dzwonki i niebieskie ostróżki. Wszystkie te roślinki mogą rosnąć na słonku.

Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu zapasy jedzenia zawsze zabieram bo młody na działce jest cały czas głodny :wink:
Czasem zostajemy na cały dzień ale czasem muszę wracać położyć go po obiedzie spać....niestety śpi tylko w swoim łóżeczku :roll:

Daluś dziękuję za podpowiedź :D
Już wcześniej myślałam o różach bo je strasznie lubię , tylko powstrzymuje mnie trochę to, że wymagają sporo pielęgnacji....a ja jakoś nie mam do nich ręki :?
Lubię na nie patrzeć ale ,żeby się nimi opiekować to już inna bajka :oops: ....no i teraz nie wiem :roll:

PADA, PADA, PADA........ ;:47
Dobrze ,że wczoraj poszłam na działkę bo dziś dzień kawowo- domowy :roll:
Mimo wszystko udanego dnia Kochani :!: :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ojej,wszyscy wykopują tulipany,a ja nie miałam zamiaru tego robić i zostawić w tym samym miejscu.Skoro tak mokro to i ja wykopię i sprawdzę co z nimi :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko ,podobno jak się corocznie wykopuje , mają zawsze piękne i duże kwiaty, inaczej kwiaty robią się coraz drobniejsze.....nie mam własnych doświadczeń więc trudno mi powiedzieć jak to jest faktycznie .....
Teraz i tak musiałam je wykopać bo będą przesadzane w inne miejsca.....może i dobrze bo by pogniły całkiem w tym błocku :roll:
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Witaj Cynthio, u mnie też pada od wczoraj.
Piszesz że nie masz ręki do róż, ja też tak myślałam o sobie.
Róże wbrew pozorom nie są takie trudne w pielęgnacji, wystarczy dać im odpowiednie podłoże.
Nie rezygnuj z ich uprawy bo są piękne.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Basiu lecę je wykopać,ja też nie mam doświadczenia z cebulowymi :roll: .A róże kupuj i nie martw się, one sobie radzą :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Baśka! co ja tu czytam , że z róz chcwsz zrezygnować :!: :twisted: Ja taką fanaberię już miałam i na szczęście się z niej wyleczylam :D obok tej kremowej z balkonu dosadź jeszcze jakąś płożącą Bobica lub The Fairy, a może rabata w jednej tonacji kolorystycznej?
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAJ BASIU rano byłam na ogródku i było dosyć ciepło ,ale teraz zrobił się wiatr i znowu deszcz ,więc uciekłam do domu . . Miłego dnia
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Basiu, piękna ta róża NN u góry, a synuś - cukiereczek :D :lol: :D
Ciekawe co to za odmiana róży :roll: Ma śliczny kwiat :wink: Kwitnie bukiecikami, czy pojedynczymi kwiatami?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”