Mój ogród - eleka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Gdy dzisiaj siedziałam sobie w ogródku, to coś odkryłam.Moja ostróżka, wysiana z nasion (chyba zmutowanych), wyglada dość obiecująco.Zbliżenie, chciałam zrobić jak najwyraźniej i niestety nie wyszło dobrze, ale obrys w ciemniejszym kolorze jest dość widoczny.Czy komuś z Was, wyrosło coś tak śmiesznie innego?
Z daleka

Obrazek
i bliżej ( ich kolor to blady lila-różowy,lub coś pomiędzy)

Obrazek

Pozostałe ostróżki

Obrazek Obrazek Obrazek

Wiesiołek powabny-niedawno dostałam,ale jego duża kępa- to widok powalający.

Obrazek

Jeszcze raz Alionuszka i Rouguchi z różnych stron

Obrazek
Obrazek Obrazek

I nowo zakupiony

Obrazek

Miłego oglądania życzę, ja teraz pobuszują w Waszych ogrodach.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzisiaj rono poszłam zobaczyć jak wygląda ta ostróżka z obrzeżeniem fioletu, a tu nic nie ma.Kwiat jest jednokolorowy.Ciekawe czemu?
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

eleka pisze:Aż mi słodko od tych pochwał.Śliczne Dzięki.
A teraz ogłaszam jeśli ktoś jest chętny na żeleżniaka,to proszę bardzo.Mam sporo młodych siewek( które wyrywam, bo nikt nie chce)
, więc na jesień chętnie rozdam.Jeśli chętnych będzie więcej to będą nasiona.Moje właśnie są z nasion.
Nie wiem czy mogę... już raz byłam obdarowana i tak mi okropnie wstyd :oops: znowu sępić...
O!! nawet znalazłam ten sławny uśmiech za który dostaje się od Ciebie roślinki Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Nie będę się powtarzać ;:138 ;:138 ;:138
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

DorkoWD- kobietom w Twoim stanie nie można odmówić. DorotaT, co miałaś na myśli pisząc
Nie będę się powtarzać
Jeśli to samo co Twoja imienniczka, to nie ma problemu.
Z wysyłką wolałabym jednak poczekać do jesieni.
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kobietom w moim stanie się nie odmawia?? :D hihi
Ciekawe, ciekawe :lol:
Więc czekamy do jesieni...
Bardzo dziękuję!!
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

O, w tym ogródku też chyba jeszcze nie byłam. Ślicznie tu! Bardzo mnie ujęły te goździczki stronę albo dwie temu. Przyjrzałam się gipsówce, kupiłam niedawno rośilnę o tej nazwie, ale jakoś zupełnie inaczej wygląda :?
Chciałabym tez dowiedzieć się czegoś o inkarwilli - na przykład czy długo kwitnie, co lubi, czy jest kapryśna itd.
Pozdrowionko!
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Elu .
Właśnie skończyłam zwiedzanie twojego ogrodu :D - jest śliczny i taki zadbany.
Masz dużo miejsca i pole do popisu.Kwiatki są śliczne , ale mnie urzekł ten powojnik pełny. Jest po prostu piękny. OGRÓD CUDO :shock:
Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

KarolinoL, Jolu dziękuję bardzo za miłe odwiedziny i takież słowa.Miło to słyszeć.

Jolu, powojniki to jedne z najulubieńszych, moich kwiatków.

Karolino, Inkarwilla kwitnie dość długo.Jedynie te ogromne upały ją dobijają, ale i tak mam ją w rozkwicie już miesiąc.Mnie nie sprawia żadnych problemów (na razie ),jedynie co trzeba jej zapewnić to osłona w ziemi przed gryzoniami.Ja wkopałam rurę PCV na jakieś 60 cm.Posadziłam bulwkę na głębokości ok.8 cm.Wychodzi dość późno, ale nic jej się dzięki temu nie dzieje.Mam ją 3-4 lata.

Dorko, to nie wiesz, że odmawiając kobiecie w ciąży - to plaga myszy nasłana przez nią -murowana.Oczywiście, to takie stare przesądy, ale korzystaj śmiało póki pora.
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

eleka pisze: Dorko, to nie wiesz, że odmawiając kobiecie w ciąży - to plaga myszy nasłana przez nią -murowana.Oczywiście, to takie stare przesądy, ale korzystaj śmiało póki pora.
Nie mam myszy :(
Ale mam chomiki... Niedawno kupiłam sobie 3 chomiczki - panienki z tym, że jedna była z niespodzianką a dokładnie z 6 (w brzuszku ;-))
Więc jeśli chcesz to...?? Chomiczka??
Obrazek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Elu własnie skończyłam spacer po Twoim ogrodzie i bardzo podobają mi się gożdziki.Mam ich kilka odmian ,ale są inne.Ostrózki to moje ulubione kwiaty i właśnie wczoraj zamówiłam nasiona ostrózki olbrzymiej.Już ją widziałam i rzeczywiście jest imponująca.Zobaczymy co u mnie wyrośnie.
Wszystko mi się u Ciebie podoba ;:1
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Za chomiczki dziękuję bardzo, Dorotko.Myszy? Ale mnie to nie grozi, bo nie powiedziałam, że nie dostaniesz żeleźniaka.Poczekaj tylko cierpliwie jeszcze trochę.

Anulko,zainteresowałaś mnie tą olbrzymką.Jakby co, to ja chętnie obejrzę jak u Ciebie urośnie.Nie słyszałam o podobnej ostróżce, ale dziękuję, że podzieliłaś się tą wiadomością ze mną.A ile wysokości ma mieć ta ostróżka? Moje wysiane z nasion, zwykłe, miały ok. 2 metrów.Przesadziłam je w inne miejsce i na razie nie są tak wysokie.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Elu piszą ,ze ma mieć tez ok.2 m,ale wydaje mi się ,ze kwiatostany ma bardzo duze.Moje ostrózki są mniejsze .Jak przyjdą nasiona to zaraz wysieję ,ale kiedy zakwitną to nie wiem :(
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie ma nowych kwiatków u eleki :( Trudno...wpadnę później. Pozdrawiam cieplutko ,E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
orchidea
Przyjaciel Forum - weteran
Przyjaciel Forum - weteran
Od: 16 maja 2007, o 15:57

Post »

Jak to dobrze wpaść do kogoś w odwiedziny :D przy okazji dowiedziałąm się , że mam żelezniaka hm fajnie. Właśnie w tym roku też mi zakwitł i przyglądałam sie co to za dziwolą.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”